Jak na těhotenské nevolnosti?

sysia
2. pro 2014

Ahojky, začínám 8 tt týden, zatím potvrzena dvě embryjka 🙂 . Potíže mi začaly včera, kdy jsem se ve vlaku sesunula na zem, horkost, pocit na zvracení... A dobrá zpráva je, že to tím neskončilo, ale začalo 🙂 . Zavítaly nejspíš těhotenské nevolnosti. Cítím se ´´slabě´´, skoro na omdlení, žaludek lehce na vodě - nezávisle na jídle - /myslela jsem si, že najíst se - zabírá...ale asi ne/, ledové ruce....tlak ale nevím. Beru to všechno pozitivně....a proto se i ptám...co vám na těhu nevolnosti zabralo ?? 🙂
Díky a ahooj.

krupinka13
2. pro 2014

@sysia Prožila jsem si to dvakrát a bála jsem se v té době i víc mluvit nahlas, žaludek se mi pohupoval v podstatě 20 hodin denně 2 měsíce vkuse (i po procitnutí v noci...)... Jediné pozitivum bylo lízat lízátka se zázvorem pro těhotné (odzkoušený nápad mojí sestřičky 🙂 .... takže jsem běžela do první lékárny.... (bohužel se žaludek uklidnil vždy jen po dobu lízání ☹ ...kratičké, ale šťastné okamžiky téhle doby...) 🙂 Držím Ti palečky, ať se to co nejdříve zlepší!

http://vitaminy-pro-tehotne-a-kojici.heureka.cz...

teenyel
2. pro 2014

Ahoj, me se dnes take tak pekne zvedal zaludek, ze jsem si zabehla do lekarny pro lizatka. Znacka gravipop, baleni po 12 ks asi za 55,- Kc a fakt zabraly! Parkrat jsem si lizla a bylo mi dobre 🙂 jedine, co mi vadi je papirova tycka, ale jinak super.

jitavrtule
2. pro 2014

Mně teda lízátka nepomáhala a navíc byla chuťově hnusná (jako ta nejobyčejnější roksová lízátka mého dětství včetně té odporné papírové tyčky), zvracet se mi sice vyloženě nechtělo, ale bylo mi pořád tak divně šoufl, žaludek na vodě, všechno mi smrdělo. Jediné co pomáhalo bylo víceméně nonstop ukusovat něco malého suchého - piškoty, rohlíky, suchary. Nenajíst se najednou moc, pak mi bylo taky blbě.
Pokud byste některá po lízátkách toužila, mám jich ještě tak 7 kusů doma, klidně věnuju (předávka v Praze).
Každopádně šoufl mě opustil zhruba po 12. týdnu, od tý doby je mi dobře, ale zas mě tak různě píchá a tlačí v břiše.
Si nevyberete. Bude hůř :D

ehh
2. pro 2014

Presne jitavrtule . nonstop něco v puse ,jinak neziju.
v noci hlad ,ráno hlad, ale nic tady co by me uspokojilo není. Rohlík ,Bleee. Holky ,ať už to skonci 😉

happylenulka
2. pro 2014

@sysia bohužel musím říct, že mě nezabralo nic. Absolutně nic. Prošla jsem si snad všemi příznaky :D a trvalo mi to celý den... od probuzení, celý den a i v noci.... zkoušela jsem snad vše - zázvor, hned něco sníst, pořád něco jíst, umebošky, heřmánkový čaj, homeopatika,... a nic... trvá mi to už 8. týden... teď se to trošku zlepšilo, ale pořád je mi na zvracení... u mě to byl takový extrém, že mě doktorka nechala doma, hubla jsem, ...

milmic
2. pro 2014

U mě bohužel nepomohlo nic. Až jedině kapačky v nemocnici a to v každém těhotenství.
Po třech nevolnostech musím říct, že jediné, co trošku pomáhá, je změna prostředí. Jinak každému pomáhá něco jiného a nezbývá, než si najít to své. 😖

katyxq
2. pro 2014

jídlo 😀, skoro furt ... a vitamín B6 (pyridoxin), pak taky třeba zázvor a sledovat, po čem ti bývá spíš špatně. Já při prvním těhotenství nemohla cokoliv z pomerančů, zvláštní je, že mi bylo špatně až tak za 1-2h po jejich snědení nebo vypití džusu. A tohle těhotenství naopak jedu na pomerančích, mandarinkách, pomerančovém džusu a kysaném zelí 😀.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru