Neschopenka hned v 1. trimestru? Když pracuji v nemocnici?

denisaduskova
5. čer 2018
mku
5. čer 2018

Asi spis zalezi na tom jak se citis?

xxx3d
5. čer 2018

Jasně, že pokud máš indikovaný rizikový, tak se gyndař bude snažit ti dát neschopenku hned, bez ohledu na to, kde pracuješ.

mischanov
5. čer 2018

Já pracuji v nemocnici na LDN a na neschopence jsem od úplného začátku.

helulela
5. čer 2018

V první řadě záleží na zdravotním stavu. A jestli děláš práci, která pro těhotné není vhodná, měli by ti najít něco jiného. Vím, že to může být problém, ale pokud můžeš a chceš chodit do práce, není to důvod být doma. Já pracovala v nemocnici až skoro do konce, poslední měsíc jsem si vzala dovolenou a pak jsem nastoupila na mateřskou.

bamak
5. čer 2018

@denisaduskova Pokud mas zdravotni potize, tak ano. Pokud nemas musi ti zamestnavatel umoznit pracovat v "nerizikovych" podminkach, nebo te nechat doma s plnym platem. Takze zalezi kde pracujes....jestli jako sekretarka, nebo treba sestra na infekcnim.

fallini
5. čer 2018

Pracuji v nemocnici a doktor mi v 5tt řekl, ze nesmim dělat noční a přepínat se, takze by mi měl zaměstnavatel vytvořit takové podminky, abych to "ustala", ale - ktera nemocnice ti zmeni smeny jen na 8 hodin a bez nočních...myslim, ze žádná...a pry pokud na další kontrole uz bude srdíčko a v pořádku, tak mi ji napíše.
V práci jsem to řekla, takže holky mi pomahaly kde se dalo. Na další kontrole jsem ho poprosila - riziko nemoci, zvedani lidi apod., ne vzdy je nekdo po ruce, zkontroloval miminku srdíčko a dal mi neschopenku. Popravdě i holky me vyhanely. Takže cca. od 10tt jsem už byla doma. Ale je fakt, ze záleží i na jakém odd. pracujes, ja na ARO.

bh8
5. čer 2018

Presne tak zalezi kde pracujes. Je rozdil jestli na ocnim nebo na urgentne/aro/jip

slunickoseznam.cz
5. čer 2018

Pokud děláš na ldn tak bych šla raky hned,mezi těma ležakama nemáš co dělat,taky jsem sestřička u první dcery jsem dělala na aro a.šla na pn hned a teď na kardiochirurgické jip jsem měla snahu pracovat ale bylo mi špatně a byla jsem strašně unavená takže jsem od nějakého 14 týdne doma,kdy si odpočinout když né v těhotenství ,do důchodu daleko ještě se napracujeme dost

j.a.n.i
5. čer 2018

Tak upřímně řečeno zrovna v případě nemocnice nevěřím tomu, že by zaměstnavatel neměl možnost převést těhotnou na vhodnou práci, taková se v každé nemocnici vždy najde. Takže je to a) o tom, že je pro zaměstnavatele jednodušší říct nemám, jděte na neschopenku a za b) pro dotyčnou pohodlnější být doma, než pracovat. Což nic nemění na faktu, že podvádí oba. Jasně chápu to třeba v ordinaci, kde je jeden lékař a jedna sestra, tam to může být likvidační, což tedy nic nemění na tom, že je to podvod taky.

ange_de_la_morte
5. čer 2018

Když jsme otěhotněla s malým dělala jsem praxi na traumačce ( lůžkové) - jako měla jsem fakt docela problém, ze všeho se mi zvedal žaludek ( normálně mi fakt nevadí nic), ale ustála jsem to, jen holky věděly že jsem těhotná tak jsem třeba nechodila koupat a otáčet ležáky, ať se nemusím tak tahat, dál jsme dělala 12-tky i noční ( s mým souhlasem - přece jen v noci byl větší klid tak mi to spíše vyhovovalo) .... z oddělení jsem šla ve chvíli kdy mi bylo oznámeno že jeden z mých pacientů má v ráně zlatého stafylokoka - to jsem si řekla že mi to za to fakt nestojí , chvíli jsem pak ještě byla na traumačce na ambulanci - ale jen u počítače a papírování na příjmu ... ve 22tt jsem skončila definitivně - tvrdlo mi břicho a tak jsem zůstala raději doma úplně

sklibura
5. čer 2018

Zakon rika, ze tehotna nesmi pracovat v rizikovych podminkach a delat rozikovou praci, a pokud pracoviste nevyhovuje, musi ji zamestnavatel prelozit na praci, ktera nevadi a plat ji zustane stejny. V praxi to je horsi, protoze pro tebe tu praci nemaji, tak chteji abys sla radsi na rizikac. Ja pracovala na stavbe. Sice jako technik, ale tam nikdy nevis kdy po necem uklouznes, clovek chodi v mistech, kde to neni bezpecne. Rekla jsem to v 8.tt a sama jsem jim oznamila ze budu na centrale v kancelari. Svoji praci jsem delala castecne dalkove, takze jsem na tu stavbu obcas dosla ale velmi zridka a velmi opatrne. Postupne praci prebirali kolegove, ja je zasvecovala na dalku a delala administrativni ukony. Zalezi jaka je vule a ty musis byt aktivni a vymyslet si to, jak by to slo. Pokud nemas problemy, je skoda jit na rizikac, krome penez prijdes i o osobni svobodu, protoze to je neschopenka, mas jen vychazky.

konicek2001
5. čer 2018

urcite bych si taky zvazila rizika a klidne bych sla na neschopenku, to za to nestoji :/

denisaduskova
autor
5. čer 2018

@fallini je to Endoskopie tady spíš ty dezinfekce na endoskopy a taháme se s kyblama ...A ještě na rentgen na ten nesmím.Tak jsem se domluvila s holkama že mi pomůžou a dokdy tady budu moct být tak budu 😉

mamamtbo
5. čer 2018

Ahoj! Ja pracovala pred "detmi" ve velke skole, kde byla i pomerne velka skolka. Po prvnim nepovedenem tehotenstvi, jsem se s osetrujicicm dr. dohodla, ze budu doma od cca. 7tt. Nutno podotknout, ze jsem do prace jezdila hodinu autem tam a hodinu zpet, v dosp. chytila od deti ve skole nestovice a i nektere deti hodivaji do skoly nemocne. Bala jsem se. S dr. to bylo na dohode a v zamestnani nemeli problem. Urcite bych byt Tebou zustala doma. Jasne, mas vychazky, na druhou stranu odmena je vysoka🙂 mimi! A co se tyce penez, ja rozhodne netratila tim, ze jsem na neschopence. Hodne stesti!

ovecka14
9. čer 2018

Ahoj, pracuji v domově pro seniory, kde jsou ležící lidé a mám Pn od samého začátku.. Vhodná práce pro těhotné u nás fakt není a doma bych byla za základní plat. Navíc se fakt nebudu hádat se zaměstnavatelem, máme dobre vztahy a chci se tam po MD vrátit,takže mám PN automaticky stejně jako u prvního těhotenství. . Jsem těhotná po IVF, je tedy fakt, že všechna tato těhotenství jsou brána za rizikové a ještě k tomu čekám dvojky.

mirenka_rajchmanka
9. čer 2018

@denisaduskova Ahoj, ja pracovala v kanceláři a kvuli krvaceni jsem byla doma asi od 2 mesice. Prisla jsem na den do prace a druhy uz jsem byla v nemocnici. Doktorka nechtela slyset o tom, ze bych se tam jeste vratila a mela jsem neschopenku.

obla
9. čer 2018

Pracuji v současné době, jako vrchní sestra na ONP a do toho se zabývám převazy chronických ran. Momentálně se o dítě snažíme. Až otěhotním, určitě skončím s převazováním a postupně budu předávat svou funkci zástupu. Do práce denně dojíždím 50 km, když mi vypadne personál, ochotně zaskočím.. nemám fyzicky náročnou práci, jako řadové sestřičky (pokud jim tedy nevezmu směnu), ale vstávám po-pá ve 4 hodiny, dojíždím a neustále někde běhám, zařizuji, řeším. Je to zápřah a odpovědnost. Nechci jít na PN s nalezením // na testu, ale tehdy, kdy dorazí nevolnosti, únava, nebo problémy s TK (u syna jsem prodělala preeklampsii, help syndrom) jdu okamžitě. A je mi jedno, jestli to bude v 8tt, ve 14, nebo ve 30. Už mi není 20 a mám priority jinde.

denisaduskova
autor
9. čer 2018

@obla myslím že u vás je to naprosto správně 😉

obla
9. čer 2018

@denisaduskova buďte na sebe opatrná, ono to ve zdravotnictví opravdu není snadné. V době, kdy jsem ještě dělala řadovku na akutních, škrábla jsem se jehlou od pacienta, který tam byl hospitalizovaný již dva týdny, předtím dokonce měsíc ve FN (polytrauma) a představte si, až s mým škrábnutím se při odběrech zjistilo, že má akutní hep. C. (Anamnéza - narkoman) Slušná práce. Dva týdny jsem čekala na výsledky HIV..
Buďte opatrná, zdravá, šťastná a přeji ať se Vám veškeré neduhy vyhnou ♥️

ruzicka06
9. čer 2018

@denisaduskova Já tedy když bych pracovala v nemocnici, tak bych šla možná na neschopenku hned. I když tam třeba někdo nemá zas až tak náročnou práci, tak je prostředí, kdy nevíš, kde co můžeš chytit a z malý infekce pak může být třeba velká tragédie...takže Ty a zdravý mimi je na prvním místě! Je to čistě na Tobě a na domluvě s dr. Rozhodně neposlouchej řeči typu ,,když nemáš náročnou práci, můžeš dělat" - takový lidi bych poslala někam. Držím palce, ať je mimi v pořádku 🍀

denisaduskova
autor
9. čer 2018

@obla děkuji mockrát ! Budu se snažit , mějte se krásně a ať vám to druhé mimi vyjde 😉

denisaduskova
autor
9. čer 2018

@ruzicka06 domluvím se určitě na gynekologii 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru