Nevycházím s tchýní v těhotenství. Co mám dělat?

princezna8
15. říj 2019

Ahoj. Potřebuju poradit. Moje tchyně je naprosto hrozná. Kdysi jsme měly spolu hodně velké problémy, pak se to srovnalo, ale teď co jsem těhotná tak se zase předvádí. Nebudu rozepisovat vše, ale co mě štve nejvíc... Ptala se mě s výsměchem jestli už zvracím atd. Já ji řekla, že mi na nevolnosti pomáhá, když si něco malého zkousnu. Třeba suchý rohlík, mandarinku. A ona se začla nechutně šklebit že takhle budu mít malého buřtíka. A že se zblázním až budu rodit pětikilové dítě. Obrečela jsem to, s manželem jsem se pohádala, a život šel dál. Ale tuhle jsme byli za tchyní zas. Ráno před 8.hod. jsem měla suchý rohlík, a tak kolem poledne jsem měla hrozný hlad, že mi bylo blbě a mdlo. A na oběd jsem se mohla dostat až bůhví kdy. Tak jsem si koupila 15 dkg salátu a dva rohlíky. Když to viděla tchyně, začala že nějak moc jím, a zase že budeme mít tlustý dítě. Přitom ani nevěděla jestli jsem ten den snídala. Manžel jí sice řekl že jíst musím a že budeme mít normální dítě, ale ona si mele svoje že prostě porodím buřtíka. A manžel mě pak dodělal když se zeptal kolik
jsem snědla rohlíků. Sice mi řekl že se ptal ze zajímavosti, ale myslím že tchyně do něj hustila. Přitom se nijak nepřejídám, jen jím normálně snídani, oběd, něco malého k večeři, a mezi těmito jídly něco malého, například tu mandarinku, nebo jogurt. Zdá se mi přijatelnější si něco zobnout než aby mi bylo neuvěřitelně zle. A sladké jako sušenky, čokolády nejím vůbec. Jenže teď jsem tak vystresovaná, že se bojím si dát něco k jídlu, aby si manžel nezačal myslet, že moc žeru. Jsem na začátku třetího měsíce, je pro mě těhotenství velmi těžké období, ať už na nevolnosti ale i po psychické stránce, a ta tchyně mě naprosto dodělává. Co mám dělat?

michalelka
15. říj 2019

Vím, že se to snadno radí, ale vyprdni se na ni! Jíst musíš a hlavní je být v klidu. Už takhle je těhotenství náročné a ještě s takovými kecy.. 🙄

miska2611
15. říj 2019

Tchýně se chová hrozně!!! Tohle je přes čáru a myslím, že ona to dobře ví. Otázka je, proč se takhle předvádí? Žárlí snad? Není žádná vědma, aby předpovídala budoucnost, houby ví o tom, jakou bude mít zítra náladu ,natož tak kolik bude vážit její vnouče za pár měsíců. Až to příště zase rozjede, tak ji ignoruj a změn téma hovoru. Ona si jen honí ego. Je to trapné!!! Nedej se!

alla007
15. říj 2019

Ono je hlavně celkem jedno jak jíš. Jasně, měla bys kvalitně, ale množství nemá na porodní váhu vliv. Dítě je vlastně dokonalý parazit a z těla si vezme přesně to, či potřebujete.

evaamy
15. říj 2019

asi bych ji poslala do prdele.

veronikav31
15. říj 2019

Buřtíka podle tohoto? Tak takovou tchýni bych chtěla mít. Dcerka měla při narození 3,5kg, syn 2,8kg a jedla jsem skoro pořád. Ano, při každém jsem nabrala skoro 15kg,ale byla jsem dost zavodněná a skoro všechny kila jsem nechala v porodnici.Bylo by potřeba tchýni vysvětlit aby si ty rady nechala pro sebe. Pokud je silnější tak se jí zeptej zda je taky těhotná

lida9
15. říj 2019

rekni tchyni, ze toho udajneho ,,burtika,, budes rodit ty a ne ona, takze do tveho jidla ji nic neni... proste ji razne vysvetli kde je jeji misto nebo se casem az bude prcek na svete z ni zblaznis...

palacinka_marmeladova
15. říj 2019

Panebože,to je příšerná osoba.Já bych to ignorovala a cpala se rohlíkama.

pipi_puncocha
15. říj 2019

A vy bydlíte nějak dohromady nebo jak vůbec ona ví co jíš a nejíš...? Takovou osobu bych vůbec neřešila a nebrala si její výlevy k srdci. Časem to bude ještě horší - nevyžádané rady ohledně kojení, spaní, příkrmů a spol. Ideálně takovým lidem nic neříkat.

Spíš bych byla na pozoru co partner, pokud se tě takhle zeptal jednou, tak to nemusí nic znamenat, já si jako těhotná taky vše beru, ale měl by se tě před ní vždy zastat když by měla takové řeči.

tervi
15. říj 2019

@princezna8 Ignoruj ji. Prostě žárlí a chce tě rozhodit. Ukaž jí, že se jí to nepovede. A manžela sprdni na tři doby, ať se znormalní. 😜

princezna8
autor
15. říj 2019

@pipi_puncocha Nebydlíme, ale ten salát a rohlíky jsem jedla před ní když jsme byli u ní na návštěvě.

te_reza
15. říj 2019

Já bych jí řekla že si budu jíst co já chci,a kdyby prudila dál, tak bych ji prostě poslala do prdele 😁Ježíš já měla pořád hlad a jak jsem se nenajedla, bylo mi zle. Mohla jsem plácat pátý přes devátý a vyžrala jsem se o 20 kg, holka měla 3,8kg a víš co? Do teď mi to je putna, takovou žranici už nikdy nezažiju😂

rebe
15. říj 2019

To, kolik v těhotenství přibere matka, má jen malý vliv na to, jak velké bude dítě. Já se cpala sladkým, ovocem, na pálení žáhy popíjela ovocné koktejly, přibrala 15 kilo a všechny děti byli drobečci těsně kolem tří kil. Kašli na ni a dej si čokošku!

svntvt
15. říj 2019

@princezna8 blbka...bych ji hnala. Ja musela jist porad, jinak mi bylo zle. Kdyby mi nekdo diktoval, co mam jist, asi ho sezehnu ohnem pekelnym 😂 podobne zvasty jsem poslouchala jen od sestřičky u gynekologa, ale tam to beru tak, ze je holt urypana a neresim. Pribrala jsem 23 kg 😂 do pul roku jsem je mela dole, do roka jsem byla jeste hubenější nez pred otehotnenim. A dcera mela 3,5 kg, coz beru jako normální rozmer 😅 takze vysirani tchyne je mimo misu, blbe je, ze zrejme nalomila i manzela, za to bych ju nesnasela jeste vic. Jedna vec je co rekne tobe do oci, druha co za zady hustí do manzela. By me zajimalo, jestli si sama sve tehotenstvi a to co jedla pamatuje. Hlavne rypat ohledne tohoto zrovna do tehotne beru jako hodne velkou podpasovku. Radu nemam, jen pochopeni. Drzim pesti, at ji to brzy prejde, nebo at te to přestane stvat...🤔

monikaa_h
15. říj 2019

Tak tam nechoď. A nebo ji příště řekni, že jestli má problémy s případným buřtíkem, tak že taky vnouče nemusí vidět, než aby jsi poslouchala tyhle kecy. Jist musíš, prcek je závislý na tobě. Až budeš kojit, tak úplně. Poslala bych ji do prdele. Očividně žárlí a sere se do věcí, do kterých ji vůbec nic není.

amis24
15. říj 2019

Pošli ji normálně do prdele. Neskutečně se ti uleví! Já to po dlouhodobé šikaně z její strany udělala a mám svatý klid😉😀 chtělo to odvahu, několik let jsem se snažila ji respektovat a jakkoliv se jí zalíbit..ale někdy to prostě nestačí.

areh
15. říj 2019

Asi bych jí řekla, že se na buřtíka už těšíš 🙂 vím, lehce se radí. Ale myslím, že cokoliv jí řekneš a uděláš bude špatně, takže se chovej tak, aby ti bylo dobře a prcek prospíval! Hlavně nepřestávej jíst na co máš chuť! Kdy jindy si to můžeš užít než v těhotenství 🙂 Manžel by tě měl podpořit. Kontakt s tchyní bych omezila na nezbytné minimum.

ahyt
15. říj 2019

@princezna8 ja naopak bejt tou tchyni tak se propadnu hanbou,ze u ni na navsteve si musite koupia jidlo Hanba by me fackovala.Mela Vam prece neco dat u ni.A schvalne bych se pred
ni cpala.A to myslim naprosto vazne.

tulikiss
15. říj 2019

hele a tvoje tchyne ma problemy s vahou nebo proc si leci svoje mindraky?

evka_slovenska
15. říj 2019

A manzel se te jako nezastane?A jeste se tak blbe zepta kolik toho snis?Uplne normalne bych ji na kazdou jeji prihlouplou poznamku rekla-a co je Vam do toho?
A manzela bych klidne setrela i pred ni-Ty se starej o svuj jidelnicek milacku...🙂

klea81
15. říj 2019

Místo diskusí na MK o tchyni bych si nastudovala něco o výživě 😇rohlíky jsou jen mrtvá strava a jestli byl ten salát vlašský, tak to už nekomentuju vůbec 😉pokud je ti mdlo musíš jist často třeba i po 2 hodinách a když si dáš místo rohlíků ovesnou kaši, tak nemůžeš za chvíli umírat hladem.

drep
15. říj 2019

@klea81 já jsem sice zastánce zdravé stravy, ale v prvním trimestru jsem, ač jsem neblila, trpěla fakt příšerným nechutenstvím a přežila jsem na houskových knedlících s vajíčkem. Takže pokud autorka má podobný vztah k ostatnímu jídlo, tak mi přijde lepší rohlík s vlašákem než nic. Jo, přibrala jsem jsem 5kg (vstupní váha 60kg a ne, nemám metr padesát) a všechny je nechala v porodnici.

veronikav31
15. říj 2019

@klea81 lepší rohlík k jídlu než cítit v těhotenství ovesnou kaši, to bylo něco na můj žaludek stejně jako vůně žitného chleba,stejně tak jako projít se okolo pekařství. ne každý žaludek snese vůni ovesné kaše a někdo ani běžnou konzistenci této kaše 😉 spíš bych se zamyslela nad tím že tazatelka je těhotná a potřebuje do žaludku něco pevného,to kaše opravdu není a předpokládám, že jí bývá špatně i v noci,to si raději dám piškot nebo kousnu rohlík než jíst kaši

svntvt
15. říj 2019

@klea81 ono tady nejde o jeji jidelnicek, ale o vysirani tchyne, ktera ji tvrdí bludy a jeste proti ni stve manzela. Misto toho aby ji na návštěvě teda dala něco zdravého co si pro ni představuje k jidlu, rype a vi o tom moc dobre. Ja myslim, ze dalsi rypani zakladatelka nepotrebuje, ma ho dost u ni. A asi neni blba a vi, ze rohlik neni ideal, ale co jako? Ja mam ted v těhotenství nejradsi hranolky a majonézu 😂😂😂 muzes mi dat přednášku na tema zdravá vyziva, ale ver mi, ze to bude zbytečná prace, pac o zdravé výživě mam dost velke povedomi.

zizibou
15. říj 2019

To je hrozné, co píšeš. Normálně bych se tchýně zeptala, proč ji tak dráždí tvoje stravování?!
Já jsem teď také na začátku těhu a musím jíst naprosto pořád, jinak je mi zle (je mi teda zle i po najezení 🙈). Kdyby mě někdo takhle neustále ponižoval, už bych se s ním nestýkala. Chápu, že s tchýní to asi půjde těžko, ale manželovi bych důrazně vysvětlila, že je ti její chování nanejvýš nepříjemné a pokud se tě nemíní zastat, nemáš potřebu s ní udržovat další kontakt. Hlavně si o tom promluv s mužem a vysvětli mu, jak se cítíš. Že jíst prostě musíš!

denny27
15. říj 2019

Baba jedna jízlivá... pošli ji do patřičných míst 😆😆
A propo: kolik si třeba přibrala,je na tobe vážně vidět, že dítě bude burtik?😄

sudylichozrout
15. říj 2019

Poslat do prdele a na navstevy k ni nechodit. Pokud se manzel nesesbira, poslat do prdele i jeho. Jedina rada.

kejt29
15. říj 2019

A ja bych si pred ni objednala vetrnik a s chuti a usmevem se do nej zakousla 😁

bassetlady
15. říj 2019

Pošli jí do prdele! Btw já jsem v těhu nabrala 25kg ( a to jsem rodila o 4 týdny dřív) a malá měla 2450g ( a i kdybych to dotáhla do termínu, tak by o mnoho víc neměla) byly vedra a já byla schopná sníst 5 obr zmrzlin denně 😂

klea81
15. říj 2019

@veronikav31 nejedla jsem v těhotenství ani piškoty, ani rohlíky ani v noci 😜jakože myslíš, že to v žaludku zůstane pevné? 😁

pavca1982
15. říj 2019

Řekla bych jí že toho buřtíka budu rodit já a né ona. A ať se stará o svoje kila.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru