Píchání v pravém boku. Máte s tím zkušenost?

luciela97
1. srp 2019

Hezký večer holky, mám na vás otázku jsem v 5.týdnu těhotenství (zatím mám potvrzené několika testy, na gynekologii jdu za dva týdny). Ale mám takový problém posledních pár dní mě strašně píchá na pravém boku buď když dlouho sedím a nebo když něco dělám, ale jakmile si lehnu bolest odezní. Začínám z toho být dost rozhozená a dokonce mě napadla i otázka jestli třeba nemůže jít o mimoděložní těhotenství 🤔. Nemáte s tím někdo zkušeností nebo to prostě k tomu patří? Děkuji za odpovědi

jitule_hrachule
1. srp 2019

@luciela97 Ahoj já bych v každém případě nečekala a raději si došla na gynekologii hned, dcera mé kolegyně zemřela po prodělaném mimoděložním těhotenství. A bolesti v podbřišku můžou sice značit zahnizdovani embrya, ale taky ne. Tím samozřejmě nechci strašit, já si u doktorky na bolest v podbřišku stěžovala, ale už poté, co už jsem byla těhotná cca 12 týdnů a už jsem měla těhotenství potvrzené, takže jsem 100% věděla, že se jedna o normální těhotenství, stejně mi doktorka udělala kontrolní ultrazvuk a výsledek byl, že jak se děloha zvětšuje, tak se i vazy, které dělohu drží, napínají. Já jsem při prvním těhu taky věřila diskuzím, že lehké zašpinění může být k zahnízdění a nakonec to bylo ZT, kamarádka krvácela při obou svých těhu, jela na pohotovost a dostala léky na udržení a má dva krásné zdravé kluky. Já po své první zkušenosti bych navštívila gyndu hned, protože v 7tt průkazku těhotným vetšinou ještě nedávají, takže pokud bude vse v pořádku, tak půjdeš za pár týdnů znovu, hlavu ti neutrhnou, ale rozhodně budeš klidnější.

luciela97
autor
2. srp 2019

@jitule_hrachule to já bych šla na gyndu hned alespoň se zeptat ale můj gynekolog má teď dva týdny dovolenou a nejsem si jistá jestli by mě někdo jiný vzal bez objednání. Já to přisuzuji také ke zvětšování dělohy ale člověk prostě něco, obzvláště když se jedná o první těhotenství. Hlavně mě zaráží, že když jsem v klidu, tak bolest odezní a pak o ní už nevím. Zase si říkám, že by to mohlo být i to, že dělám fyzickou práci tak třeba z námahy.
Ale moc díky za odpověď

jitule_hrachule
2. srp 2019

@luciela97 Určitě by to mohlo být i fyzicky náročnou prací, ale nevyhodili by tě ani v nemocnici na gyndě, kdyby sis nebyla jistá.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru