Plod bez srdeční aktivity. Co myslíte?

sishina
11. črc 2022

Ahoj,
prosím potřebuji střízlivý pohled na věc. Buď abych se uklidnila anebo připravila na nejhorší.

Takže.. Dle těhotenské kalkulačky jsem dnes 6+4, byla jsem na kontrole. Na ultrazvuku dutinka gestačního váčku a žloutkový váček. Vývoj tam je, před deseti dny jsem měla dutinku 5mm, dnes 13mm. Srdíčko ale stále vidět stále nebylo. Paní doktorka to zhodnotila jako mladší těhotenství, né 7., ale 6. týden a jdu znovu na kontrolu za týden.. JENŽE..

Já jsem dostala poslední menstruaci 26.5. - 30.5. a sex ze kterého jsem otěhotněla byl buď 6.6. nebo 9.6. (vím to, protože jsem pak odjela s holkama na dovcu a sex už jsem neměla). Cykly mám 27-30 dnů. A 16.6. už jsem měla prvního pididucha od 18.6. slabou, ale znatelnou čárku.

Takže, ať počítám jak počítám a pokud počítám dobře.. Dnes 11.7. už tam to srdíčko být mohlo nebo spíš mělo..

Co myslíte?

Pro představu přidávám ultrazvuk z internetu, vypadalo to zhruba takhle.. Svoji fotku bohužel nemám.

lachipie
11. črc 2022

Já nevím ale podle mě je to ještě brzo na srdíčko... Ono je to individuální, ale pokud tam vývoj evidentně je... Já jsem u syna měla srdíčko taky později. K oplodnění došlo 26.listopadu, jo vím to nabeton protože to je datum IUI, a srdíčko bylo na ultrazvuku až po novém roce.

chlapecektehu
11. črc 2022

@sishina u prvního těhotenství kdy jsem měla ZT se to nevyvýjelo tak rychle jak u tebe u mě se to za týden pohnulo o 1,5mm a srdíčko jsem neměla tak že jsem to měla jasný. Teď když jsem byla těhotná tak jsem byla na ultrazvuku 5+5 a srdíčko jsem tam taky neměla jenom takovou menší kuličku pak jsem šla na ultrazvuk za 14 dní a už tam byla i srdeční akce. Tak každopádně držím palce ať to všechno dopadne tak jak má

carmenz
11. črc 2022

Tohle jsem řešila nedávno, vlastně totálně stejná situace (6+4 dle ms, žádná srdeční akce na utz), taky jsem věděla datum styku, ALE! Nikdo nevíme, kdy úplně přesně se vajíčko spojilo se spermií, jak dlouho probíhalo putování a hnízdění... Můžeš být reálně třeba 6+1 a srdíčko může být klidně pozítří 🙏🙏🙏 Neházela bych flintu do žita, je těžké vydržet čekat a nepanikařit, ale určitě bych neztrácela naději.
Já pak za 14 dní měla už srdíčko a teď jsem 11+3 ☺️

angelchild
11. črc 2022

Ja tohle resile pred par tydny. Podle posledni MS jsem sla na prvni kontrolu 6+2tt a mela jsem jen gestacni vacek se zloutkovym. Byla jsem z toho spatna, protoze s dcerou uz bylo srdicko 5+6tt. Par dni jsem si pobrecela a pocitala s nejhorsim za tyden jsem mela kontrolu a bylo tam mimi se srdickem 😊 a odpovidalo 6+6tt. Cykly mam cca 32-33 dni

sishina
autor
11. črc 2022

Díky holky za uklidnění! Znervózňuje mě, že prvního mini ducha (jakože jsem ho fakt vykoukala, ale byl tam) jsem měla už 16.6. Takže jsem musela otěhotnět okolo toho 10.6.

Původně jsem si myslela, že to bylo ze sexu 6.6. ale teď to tedy vypadá až na toho 9.6. takže bych měla být cca 31 den od oplodnění, 46 dnů od poslední menstruace.

Už jsem se trochu uklidnila.. Něco jsem si přečetla, pondělí tedy bude rozhodující, ale opravdu to vypadá, že jsem ovulaci měla později.

Sice mívám ovulační bolesti, ale dnes jsem se dozvěděla, že to můžou být preovulační bolesti, vajíčko se muže uvolnit až poté. Tak snad..

bejuna29
11. črc 2022

ahoj, já byla na kontrole 6+2, měla jsem taky jen gestační váček a žloutkový, 12mm. doktorka řekla, že je to normální nález. na další kontrolu jdu zítra. od první kontroly se mi honí v hlavě, jestli je to skutečně ok a srdíčko se objeví, nebo to bude zase zamlklé, jako před 2 lety. dívám se do kalendáře, a vychází mi to, že první kontrola byla taky 31 dní od oplodnění (sexu), ovulace dle všeho byla druhý den po sexu.... jdu ráno a upřímně, začínám mít nervy. mám za sebou 1x ZT (2 roky zpět) a 1x SP v 7tt v dubnu....

sishina
autor
11. črc 2022

@bejuna29 tak ti také držím palce, mas pravdu, jsou to nervy :(.

sorboni30
11. črc 2022

@sishina na srdicko je brzo.. 👌 Pokud mas potvrzene tehu od dr.nesleduj zadne diskuze a bud v klidu a uzivej si těhotenství.. Fakt se jen stresujes vyhledavanim co by kdyby

syslounek
11. črc 2022

Při třetím těhotenství jsem byla u Dr myslím 3x, než mi potvrdila srdeční akci. V srpnu mu budou tři roky a je to divoch.
U prvního těhotenství mi srdíčko ukázala hned při první návštěvě, ale místo těhotenské průkazky jsem při další návštěvě odcházela s žádankou na revizi. Stát se může kdykoliv cokoliv a neuděláš nic. Lepší je se tím nestresovat. A pokud je tam znatelný pokrok, je to (zatím) na dobré cestě.

lucynka721
11. črc 2022

Přidám svou zkušenost, a možná tě trochu uklidní. 24.4 jsem prodělala SP, na 100% vím, že ovu byla cca 17.5. , první duch na testu 27.5, 13.6 jsem byla u dr na utz, kde byl prázdný váček bez srdeční akce, verdikt těhotenství neprospívá, 14.6 jsem dostala potratovou pilulku, 17.6 jsem šla na ko do nemocnice, protože krvácení nepřišlo, měla jsem jít na revizi ale před ní mi dr udělal utz a tam srdíčko a vitální plod. 4.7 jen potvrzeno, rosteme a prospíváme, nehazej flintu do žita, nic není ztracené, hodně štěstí 🍀

sishina
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
sishina
autor
12. črc 2022

Děkuji za odporu, no musím vydržet 😰.

bejuna29
12. črc 2022

@sishina Tak u mě to bohužel nedopadlo. Bohužel je to zamlkle. Sedím mezi těma všema tehotnyma v Podolí na utz oddělení, aby diagnózu doktorky potvrdili.. 😭 držím palce, ať dopadne lepe

sishina
autor
12. črc 2022

@bejuna29 tak to mě moc mrzí :(. Achjo.. Pokud by ti to nevadilo.. Mohla bych se zeptat, v kolikátém týdnu ti tedy dala verdikt zamklého? A měla jsi nějaké obtíže? Krvácení, nebo příznaky těhotensvi, vymizely?

A ty týdny tehotenstvi počítáš od poslední menstruace nebo od početí?

bejuna29
12. črc 2022

@sishina jsem v 8+6 Od poslední menstruace. Dle utz je to 6+6. Nemám žádné obtíže, nespinim, nekrvacim. Příznaky těhotenství...to je takový osemetny... přestalo mi být zle od žaludku po týdnu od zjištění //...Ale já nevím, jestli mi tenkrát nebylo blbe z nervů z práce. A je fakt že poslední týden mě nebolely už bradavky. Ale to ZT před 2 lety jsem měla příznaky ještě 2 týdny po revizi...

paja123kluci
12. črc 2022

@bejuna29 takze to zamlkle těhotenství nemáte ? Sedím tu a pročítám napjatě diskuzi a moc mne to zamrzelo když jsem to od vás četla a najednou koukám další příspěvek od vás a dnešní...
Doufám že kontrola dopadla nakonec dobře. Pokud ne preji vám mnoho sil a snad brzké splněné očekávání se zdarným koncem.

bejuna29
12. črc 2022

@paja123kluci je to zamlkle bohužel...ve čtvrtek jdu na revizi

paja123kluci
12. črc 2022

@bejuna29 tak to mne opravdu moc mrzí 😥 přeji mnoho štěstí do dalšího pokusu.

katula94
13. črc 2022

@sishina ja byla na kontrole v 7+1 podle data posledni MS (cyklus asi 28 nebo 29 dni) a to uz bych byla nervozni, kdyby srdicko nebylo, ale ze neni videt v 6+4 podle me neni nic neobvykleho, ceho by ses mela bat.

cenzura
Autor odpověď smazal
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru