Pokročilá borelióza a těhotenství

anettta3
10. kvě 2017
Uživatel anettta3 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od anettta3.

Chci se zeptat, jestli někdo nebyl v podobné situaci jako já. Před rokem mi diagnostikovali boreliózu, s tím, že jsem už byla na tom docela špatně, nemohla jsem ani chodit, co mi tak puchli nohy a strašně křeče jsem dostávala do nohou. Léčila jsem se měsíc na antibiotikách a vypadalo, že je vše ok. No jenže teď se mi to všechno vrátilo ještě v horší formě a navíc jsem těhotná. Měla bych užívat docela silné antibiotika a zase minimálně měsíc a dost se toho bojím, protože vím, že v těhotenství by se antibiotika moc užívat neměli. Byli jste někdo v podobné situaci? Doktorka mi tvrdí, že jsou léky, které malému neublíží a že neléčené to v mém stádiu do porodu nechat nemůžeme, ale přece jen dost se bojím.

xvitko13
10. kvě 2017

Ahojky, a v kolikátém tt jsi? Jinak asi nezbývá než věřit doktorce a ta antibiotika opravdu radši brát, asi se to nemůže jen tak nechat být...určitě to dobře dopadne 🙂

vanea
10. kvě 2017

Jsou chvíle, kdy jsou ATB předepisovaná opravdu zbytečně a chvíle, kdy je tělo opravdu potřebuje. Je úplně jedno v kolikátém jsi týdnu, borelie jsou hodně agresivní a v těhu je rozhodně lepší volba slabších ATBček, než neléčené boreliozy, ta může uškodit miminku i tobě 100x více, než antibiotika, které jsou v těhotenství možná (jsou taková, jsou slabší). Být tebou dr poslechnu...neléčená borelioza může končit hodně špatně.

http://www.borelioza.cz/cs/faq__caste_otazky/ja...

dolezalovalucie
10. kvě 2017

@anettta3 Ja tedy osobní zkušenost nemam ale tohle bych nepodceňovala když jsi tehotna pokud ti lékařka,rekla ze je lepsi varianta brat leky nez se nelecit vůbec tak bych je teda radsi brala,je spousta druhu leku,ktere se v tehu muzou.Pokud nevěříš doktorce tak se zkus zeptat na názor i jiného lekare.

tesarovani
10. kvě 2017

Ja jsem mela v tehotenstvi dvoje atb po sobe, protoze ty prvni nezabraly. Malej je v poradku, jsou chvile, kdy to jinak nejde. At je brzo lip!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru