Prázdný gestační váček, můžu být ještě těhotná?

neznalost
10. únor 2016

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda nemáte některá (nejlépe pozitivní;)) zkušenost s tímto:
20.12.2015 mě začala poslední menstruace (mám ji pravidelnou po cca 28 dnech, ovulaci jsem si měřila kdysi dávno a vyšla mi cca kolem 17 dne cyklu, styk jsem měla 29.12. -1.1. a 9.1.), další už nepřišla. Těhotenský test jsem měla pozitivní (ne jen duch ale jasná a každým dnem ztmavující se čára) už 15.1.2016, objednala jsem se tedy na gynekologii - tam proběhl ultrazvuk, kde byl jen mini gestační váček a bylo mi řečeno, ať přijdu později. 2.2.2016 mi paní doktorka odebrala krev na HCG - bylo 4874, gestační váček byl cca 13 mm, 5.2.2016 bylo HCG 7425 a gestační váček myslím 16,63, dnes mi HCG odebrala opětovně - bylo 9505 a gestační váček jen 16,92 mm. Žádné problémy (špinění, krvácení, nevolnost) nemám, jen po tom 15.1.2016 se mi zvětšila prsa a začla bolet - zvětšená zůstala, bolest už ale není. Paní doktorka mi řekla, že ani dnes, tj. 10.2.2016 není vidět víc, než gestační váček a je tedy třeba počítat s tím, že těhotenství nedopadlo... Nemáte některá zkušenost, že tomu tak nebylo a těhotné jste nakonec byly, prosím? Nebo resp. jak jste postupovaly, pokud to je opravdu pravda - šly jste na lékařský zákrok, nebo jste čekaly, že to samo odejde?
MOc děkuji za každou odpověď.

alicie_k
10. únor 2016

Já mám bohužel špatnou zkušenost. A měla jsem už i naplánovanou revizi. Potrat začal sám o víkendu, měla jsem bolesti bez krvácení. Musela jsem na pohotovost a ještě večer na sál. Plodové vejce mělo 4x3 cm podle pozdější histologie a byl to 7.tt., sama bych dle lékaře nepotratila, čípek byl zavřený. A histologie embryo taky nepotvrdila... Hcg bylo asi 5 tis. a pak už mi ho ani nebrali, nemělo to smysl.
Přála bych ti opak...

megy
10. únor 2016

já ti taky asi moc nepřidám, ale nevypadá to dobře, jelikož není vůbec zádný nárůst gestačního váčku. v tu doby bys měla mít i embryonální pól :-/ a srdeční akci :-/ spíš bych souhlasila s alicie_k

puutalo
10. únor 2016

Bohužel mám také špatnou zkušenost. 6+2 první kontrola, pouze prázdný gestační váček, 7+2 druhá kontrola a automatické objednání na revizi, která měla být 8+2. Do té doby jsem dělala vše proto, aby váček odešel sám bez zákroku, ale nepodařilo se. Revize si vyžádala necelé tři dny v nemocnici, psychicky jsem na tom byla dost špatně, ale už je to za mnou. Ještě asi 10 dní po revizi jsem měla nateklé bradavky, prsa mám velká doteď. Máme počkat 3 měsíce a zkusíme to znovu. HCG mi nikdo neměřil ani jednou, váček měl po celou dobu velikost odpovídající délce těhotenství.

juliemichal
10. únor 2016

bohužel se taky přidám k holkám a radost ti neudělám,mám úplně stejnou zkušenost jak holky @alicie_k a @puutalo akorát jsem měla v gestačním váčku i žloutkový,ale já jsem na revizi nemusela,došla jsem za týden na kontrolu a už tam vůbec nic nebylo,vysvětlení bylo takové,že mi rapidně kleslo HCG zvětšená prsa mám stále.a HCG mi nikdo nebral.

neznalost
autor
12. únor 2016

Moc děkuji za odpovědi, holky 🙂 Zatím pořád nepociťuji žádné problémy ani nic jiného a hlavně vůbec nechápu, čím by to, že tam nic není mohlo být způsobené...takže jsem z toho taková zmatená;) ... uvidíme na kontrole příští týden, ..

neznalost
autor
12. únor 2016

@juliemichal děkujiza info..každopádně koukám, že už jsi úspěšná matka 🙂 - prosímtě a v kolikátém týdnu se ti to takhle "vstřebalo" - to zní jako nejlepší z těch nedobrých variant...

juliemichal
12. únor 2016

@neznalost no tak abych ti pravdu řekla tak jsem byla v 8-9tt tak v tu dobu se mi to vstřebalo,ale těhu odpovídalo na 5-6tt a máš pravdu toto by bylo nejlepší kdyby se i tobě to tak vstřebalo 🙂
ale nejlepší by bylo kdyby bylo všechno v pořádku 🙂

puutalo
12. únor 2016

@neznalost Já neměla žádné problémy celou dobu. Žádné těhotenské příznaky, nevolnost, krvácení, bolest v podbříšku. Prostě jsem o tom vůbec nevěděla. Jen jsem měla velmi citlivá prsa, bolestivá na dotek. Taky se mi zvětšily o číslo a to je nemám zrovna malá. Po revizi jsem krvácela ještě 10 dnů a bolesti jsem měla hrozné. Takže bych ti určitě taky přála, aby se to vstřebalo!

neznalost
autor
12. únor 2016

Asi už vymýšlím hlouposti, ale co, kdybych otěhotněla až někdy po tom 9.1.2016, to by ještě fakt nebylo nic vidět, ne? To bych pak vlastně byla teprve v nějakém čtvrtém týdnu? Nebo tak se to nemůže počítat?

bllobie
12. únor 2016

Milá Neznalost, mě při prvním ultrazvuku paní doktorka řekla, to samé, co tobě a v podstatě mi řekla, ať se připravím na to, že to těhotenství skončilo. Obrečela jsem to, byla jsem z toho úplně vyřízená....no a "z toho nic, z pouhého gestačního váčku" je dneska skoro tříletý kluk jako buk. Takže to nevzdávej a mysli pozitivně. A porodní váhu měl 4,45 a 52 cm!

jaresska
14. únor 2016

Ahojky,
mám obě zkušenosti, po dlouhých 7 měsících se mi podařilo konečně otěhotnět, ve 4 týdnu jasné 2 čárky, jenže byl vidět jen váček + hematom, ze začátku byly těhu příznaky a najednou utichly...i za týden i za 14dní...následovala revize. Za 3 měsíce nové těhu, příznaky, děsná bolet prsou, nebylo mi dobře, ve 4 týdnu jasné 2 čárky, ale špinila jsem tak jsem šla ve 4 týdnu do nemocnice a tam maj supr ultrazvuk a tam mi dr řekl, že žádné známky těhu, testy pozitivní dál , v 6 týdnu ojbjednaná ke své dr, opět VÁČEK!!!, za 14 dní kontrola , nic pozitivního mi neřekla at počítám s koncem, jájí řikám, že dle ovu testu jsem měla ovulaci až 18 den a ona to by možná vycházelo a mě tak bolely prsa, že jsem si říkala že to tam je....za 14 dní bylo srdíčko a opět hematom....Nakonec ze žádných znaků těhu dle dr v nemocnici je roční kluk

neznalost
autor
21. únor 2016

Ahoj holky, tak bohužel i v 8+5 žádná změna a jen 23mm gestační váček, který je prázdný...😟 Bylo mi řečeno, že čípek je zavřený, takže to samo ne odejde a musím na revizi... A to buď do Fakultní nemocnice v Hradci Králové (nutná 3 denní hospitalizace) nebo do soukromého centra pro asistovanou reprodukci Sanus (jen cca 2hodiny pobyt a pak domů) - jakou variantu byste prosím doporučovaly?

puutalo
21. únor 2016

@neznalost Mám měsíc starou zkušenost z fakultky. Žádná prohlídka při nástupu, ani při odchodu. Po třech týdnech mě objednali do denního stacionáře, tam opět žádná prohlídka, jen předali papíry a vyžádali si podpis. Dobrou zkušenost mám se sestřičkama - milé, ochotné, starostlivé. Příště bych šla do Sanusu.

puutalo
21. únor 2016

@neznalost Jinak ta hospitalizace mi vadila ze všeho nejvíc. Dělají to kvůli pojišťovně - ta odmítala proplácet tyto malé ambulantní zákroky. Nakonec jsem to překonala, ale kdybych tam nebyla, nic by se nestalo... Bolesti a krvácení se dostavilo až doma.

neznalost
autor
21. únor 2016

Děkuji za info...já si právě říkala, že ten Sanus by měl být lepší, akorát teď jsem nervózní, protože jsem začala špinit (ale jen, když "tlačím",jinak ne), tak mám obavy, aby v ten termín, co mám Sanus mi neřekli, že jsem něco zanedbala, nebo aby se do té doby něco nepředvídatelného (zánět, nebo já nevím co) nestalo...

puutalo
21. únor 2016

@neznalost Proti zánětu doporučuju tymiánovou směs - pije se čaj, alespoň 6 x denně. Pila jsem ho po revizi, měla jsem taky ze zánětu velký strach. Špinění beru jako dobrou věc, nečistota vychází ven a nedělá uvnitř neplechu.

adjanni
21. únor 2016

je dobré vzít krev, já měla začínající zánět v těle po samovolném potratu

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru