Příznaky těhotenství a jejich trvání

veveruska29
6. srp 2016

Dobrý den, dámy,
procházela jsem spousty diskuzí a je to vcelku časově náročné. Nicméně jsem nenašla přesně to co hledám. Tzn. trvání jednotlivých příznaků.

Mám jich hned několik a test mi zatím nevychází. Je to brzy a pravdou je, že bych byla radši, pokud bych těhotná nebyla.
Pokud dobře počítám, 8 dní od ovulace jsem měla dva dny bílý hustý výtok bez zápachu. Většina žen uvádí tento hlen jako dlouhodobou záležitost. Taky mě bolí prsa. Já nepatřím mezi ženy, které se nějak zvlášť sledují. Každopádně od 11 dne od ovulace mám po stranách prsou bolesti, někdy větší a někdy menší. Není to nijak hrozná bolest, nicméně je nepříjemná a vadí mi podprsenka. Pocit zvětšení mám, ale nemůžu se za to zaručit. Toto trvá už 4 dny. Bolí mě často i dvorce. Nevím ale, zda mi ztmavly a zda mi naběhly bradavky. Jsou to maličké čudlíky a dělají si zpravidla co se ztopoření týče, co chtějí. Pak mě bolely jeden den ledviny. dny trpím lehkými bolestmi hlavy. Hlava mě nikdy nebolela. Jeden den jsem měla pocit, že jsem nemocná. Bolely mě svaly, poté klouby, závratě, citlivý žaludek...a únava, která mě trápí už 6 den. Vydržím od rána od 7 hodiny do poledne a pak jsem zničená až do večera. A nemám vůbec náladu. Nejsem podrážděná, ale spíš nešťastná. Normálně bych si asi byla jistá, že jsem v tom, ale mám za sebou tři kolapsy z minulého týdne o víkendu. Příznaky začaly vlastně den po tom, co mě se záchvatem odvezli do krizového centra. Tak jsem si říkala, že všechny ty příznaky, včetně přetrvávající bolesti zad, je spíše psychického rázu. Šla bych k lékaři, ale celá banda mého gyn centra má zrovna jako na potvoru celopodnikovou dovolenou. Takže abych to shrnula: Má někdo zkušenosti s tak včasnými a hojnými [[https://www.modrykonik.cz/snazime-se/priznaky-tehotenstvi/ | příznaky]], které né všechny přetrvávají a zatím byly také jednorázové? Moc děkuji za odpovědi.

salenas
6. srp 2016

tady pomůže těhotenský test, klidně tyhle pocity, které uvádíš mohou být nervového původu, předzvěst nějaké nemoci. Jsi tak 15 dní po ovulaci, ne ? tak to už čekáš menzes, testni a uvidíš 🙂

bajana
6. srp 2016

Obvykle nastupuju priznaky az po vynechani MS...z mojho pohladu si ten trakrat spisala zbytocne, nikto ti tu ziadnu zarucenu odpoved neda. Ak mas 2 tyzdne od ovulky, urob si zajtra rano test. Ten bude presnejsi nez dohady tu na MK.
No a "k veci": bola som 3x tehotna, zistila som to vzdy az testom po vynechani MS, priznaky nastupili neskor. Ale zato som bola dva roky snazilka a vsugerovanymi priznakmi som trpela dost casto...

astyna
6. srp 2016

Moje první příznaky se rovnaly začátku virozy - zvýšená teplota, škrábalo mě v krku, motala se mi často hlava, usínala jsem v poledne na obědu, večer se mi zvedal žaludek...Ale to vše až tak od 5.tt

veveruska29
autor
6. srp 2016

Ahoj...děkuji za názory i zkušenosti. Testy jsem si udělala už tři...jak ráno, tak večer. Přijde mi rozumné počkat po menstruaci. V rodině to máme tak, že všechny ženské byly těhotné a přesto menstruovaly ještě měsíc. Vím, že je každá jiná. Že jsou takové, které příznaky nemají dlouhou nebo skoro vůbec a takové, které je mají téměř okamžitě. Jen jsem se právě nedočetla příliš o tom, zda třeba ten výtok měly třeba tak krátce a následně se na nich střídaly krátkodobě i dlouhodobě příznaky s různou intenzitou. O tom, zda mohou být příznaky spíš psychického rázu jsem mluvila s psycholožkou. Bylo mi řečeno, že moje kolapsy mohly být rekcí na zvýšenou hladinu hormonů.

astyna
6. srp 2016

@veveruska29

pokud jde o přetrvávající menzes - tak spolužačka měla menzes až do 4.měsíce, čekala navíc dvojčata, porodila asi za 3 měsíce poté, takže si to těhotenství moc neužila 😀 prý měla normální silnou menstruaci.

operetka
6. srp 2016

Nebudu hádat,jestli můžeš být těhotná, nebo ne. Čistě jen k těm příznakům. Mě některé z nich pozvolna začaly těsně před vynechanou MS (ale nebyla jsem snažilka, nepozorovala jsem se a něco jsem si uvědomila až zpětně) a máš pravdu, měly různou intenzitu a různé trvání. Prsa mě třeba bolela každý den jinak, pak dokonce na tři dny přestala (trochu jsem plašila) a pak zase začala bolet s větší intenzitou. Bolí pořád. Výtok se také objevuje různě, do začátku nebyl vůbec, pak asi 14 ano, teď skoro vůbec není... Nevolnosti jsem měla pořád, ale s velmi různou intenzitou, vypozorovala jsem si, že hrozně záleží na tom, v jaké jsem psychické (ne)pohodě, jak spím a jak často jím - a třeba vůbec nezáleželo na tom, co jím.
Takže za mne ano, příznaky se proměňují, slábnou, mizí, vrací se, přidávají se další...

veveruska29
autor
9. srp 2016

😢 tak se mi k tomu včera večer přidaly podrážděné bradavky. Nepříjemný pocit, že jsem nemohla usnout. Naspala jsem jen 2,5 hodiny. Ráno se mi udělalo špatně od žaludku, ale nakonec jsem se jen nad mísou trošku dávila. Celý den říhám. Přijdu si jak blázen. Jestli je tohle psychické, tak se balím do Bohnic. Takových příznaků v tak krátké a brzké době. Zkoušela jsem si spočítat ovulační dny. Bohužel si vzpomněla jen, že v červnu jsem měla menstruaci někdy kolem 15. dne v měsíci. Podle odhadu mi styk na ovulační dny nevychází cca o den. Tzn., že bych měla menstruaci dostat dnes nebo zítra. Dnes zatím ani náznak...

valin
14. srp 2016

Potřebuji poradit :( snad tady najdu odpoveď... Beru HA a v polovine (zhruba ) platíčka jsem zacla mit pobolivani v podbrisku a ruzovy vytok pres den a rano s hlenem ale ne moc porad mam pocit ze musim na malou tak chodim porad :( je to az neprijemne) hledala jsem snad vsude odpoved na toto co to zpusobuje vsude je napsano ze to je priznak tehotenstvi. Bolest v podbrisku caste moceni a ruzovy vytok cokoliv pri pomysleni na toto a jine važnejsi veci me temer rozhodi a rozpláče prosim co to může být??

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru