Screening v 1. trimestru vs. triple test

patsimacek
15. únor 2017

Dobrý den, podstoupila jsem screening v 1. trimestru těhotenství (přesné stáří těh. bylo 13 týdnů + 3 dny). Test vyšel negativní na vrozené vady a vše je v pořádku. Můj gyn. mě však posílá ještě na triple test, o kterém jsem se dočetla, že bývá velmi nepřesný a často falešně pozitivní. Chci se zeptat, zda by podle vás bylo lepší na něj jít nebo se spokojit s výsledky screeningu v 1. trimestru. Děkuji za odpovědi.🙂

misulinka44
15. únor 2017

Já bych na tripply nikdy nešla. . Upouští se od nich naštěstí... Nahradil je právě prvotrimestralni screening. Tripply bývají často falešně pozitivní,takže akorát stres pro matku i plod. Jsem zdravotník a i ve škole i na praxi každý řekl,že by na ně nešel,právě kvůli často falešné pozitivitě. U nás se už ani nedělají, žádná kamarádka už nesla,ani ji to dr nedoporučil;)

verape
15. únor 2017

S prvním dítětem jsem na triple testu byla, i když první screening vyšel dobře. Výsledky strašné, nervy, stres, odběr plodovky, ale ta nakonec vyšla negativní. U druhého dítěte jsem po testech v prvním trimestru triple test odmítla. A vše v pořádku. Byla jsem ale také ještě ve 22. týdnu na ultrazvuku srdíčka.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru