Trvdnutí břicha v 8. týdnu těhotenství

kacik88
22. zář 2017

Chtěla bych se zeptat, jestli máte některá zkušenost s tvrdnutím břicha už takto brzo, tedy pokud je to tvrdnutí. Asi potřetí, nebo počtvrté se mi stalo, že vždy večer mi úplně ztuhnou břišní svaly. Je to velmi nepohodlné, ale po chvíli to poleví.
Moc děkuji za rady.

terezapetrova
22. zář 2017

@kacik88 myslim, ze v tomto tydnu se o tvrdnuti jeste mluvit nedá, řešila bych DR kdybych krvacela nebo mela velké bolesti. Kdyby si neměla jiné potíže pockala bych s tímto do další ko u DR.

vendelinka08
22. zář 2017

Hmmm...takto brzy mi to neprijde uplne v pohode. Na tvrdnuti je jeste brzy.. tedy pokud ti nechybi nejaky vitamin. I to je mozne ale rozhodne bych to spise resila s doktorkou...at ti rekne co a jak...neni ne krece horcik?

arnostek
23. zář 2017

V prvé řadě bych se tolik nepozorovala 🙂. Nemyslím to špatně 🙂

ilonne
23. zář 2017

@kacik88 Bude to spis krec, me se to.stava ted, kdyz jsem nastydla a chrchlam jako tuberak.

sajul
23. zář 2017

Tvrdnuti delohy jsou v podstate kontrakce pripravujici delohu na porod. Deloha trenuje uz od oplodneni. Caste a dlouhe tvrdnuti a dlouhe by mohlo vyvolat predcasny porod, ale jinak je tvrdnuti normalni. V 8tt to ani nemusis citit tvrdnuti, deloha se ruzne roztahuje, natahuje, vazy se napinaji, muze to byt neprijemne. Muzes zkusit pridat doplnek stravy horcik, jestli se to zlepsi, dr by udelal to same.

journals
23. zář 2017

Nejsou to spis streva? V 8.tydnu jeste fakt o tvrdnuti nejde, spis o celkove nafouknuti, ktere muze byt i dost neprijemne a vzbuzovat pocit tvrdeho bricha.

kacik88
autor
23. zář 2017

Děkuji všem za odpověď. Taky jsem se spíš přikláněla ke střevům a zvětšující se děloze, která se začíná rozpínat, ale jistota je jistota. Ano, zřejmě se moc pozoruji, ale vvzhledem k tomu, že mám poškozená játra, genetickou nemoc, která může způsobovat i neplodnost a než jsem poznala manžela tak jsem téměř tři roky nemenstruovala, tdy ani neovuovala, je pro nás zázrak, že jsme otěhotněli hned na první dobrou. Možná proto se tolik řeším, protože teď už to není jen o mě, ale je to i o mimču a o manželovi 🙂

mikiva
23. zář 2017

Mela jsem taky, ca v 10. tydnu. Kdykoli behem dne. Bylo mi u toho vzdycky vylozene na zvraceni a uplne jsem se orosila. Podle doktorky drazdiva deloha, nasadila mi horcik a polevilo to. Urcite bych to resila s doktorkou.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru