Ve 3. měsíci těhotenství ze všeho zvracím. Co pomůže?

mishha
7. kvě 2012

Ahoj holky,jsem na začátku 3měsíce těhu,třetí týden zvracím z čehokoliv(jídlo,vůně,pachy no všechno)ale od rána i v noci.Po jakémkoliv jídle je mi prostě špatně a ta kyselost,ta je strašná.už nevím,co mám jíst a pít..furt cucám bonbony.Máte nejaký tip co třeba Vám pomáhalo?děkuju

sunysara
7. kvě 2012

Zkus těhu lízátka moc mi pomáhaly, a taky ránno než vstaneš tak třeba si dát piškot jen a pak druhý a pomalu vstávat.

kacabina
7. kvě 2012

@mishha Ráno než vstaneš je dobré když si dáš třeba kousek čokolády,piškoty nebo prostě něčeho co máš po ruce...Taky jsem slyšela že je dobrá coca cola..Hlavně jíst po trošičkách ...Jinak Nevím,víc ti neporadím mě bývá dobře 🙂 Přeji ti at to máš co nejdřív za sebou 😉 🙂 a pohodové těhu

madormi
7. kvě 2012

mě pomohli lízátka a zmrzlina 🙂 ALE Jestli fakt zvracíš hodně jdi k mudr, jsou na to nějaké čípký a pak pokud by se ubývala moc na váze tak na kapačku do nemocnice aby nebylo miminko ohroženo 😉

aajda
7. kvě 2012

Po lízátkách jsem zvracela, pomohla jedině cocacola. Ale pokud to máš hodně, tak ti doktor na to může něco napsat. Já zvracela od 9tt denně do cca půlky čtvrtého měsíce, ale pak ze dne na den jako když utne a byla pohoda. Tak snad tě to brzy přejde.

medakote
7. kvě 2012

Mě teda stoprocentně nepomáhalo nic, těhotenská lízátka mi jednak nechutnala a jednak pomohla jen po dobu, co jsem je měla v puse. Co pomohlo občas trochu byla zmrzlina (nějaká ne moc kyselá) a po zvracení proti kyselosti pomalu ucucávat studené mléko. Na spaní jsem to řešila polštářem navíc a kbelíkem u postele.
No a celé těhotenství přežívám na ovocném Rennie.
Jinak jsem několik týdnů byla schopná pozřít jen neutrální lehká jídla - ve stylu rohlík s lučinou, brambory s tvarohem- nic těžkého, mastného ,kořeněného.
Snad něco pomůže. Přeju ať to brzy přejde.

pejtho
7. kvě 2012

V prvním těhu jsem během 3 měsíců zhubla 10kg. Nemohla jsem jíst, vařit-nic! Trvalo to tak do 15-16tt. Nepomáhalo bohužel skoro nic ☹ Jediné co mi na chvilku uklidnilo žaludek byl nanuk Pohádka-nebo jakýkoliv jiný vodový nanuk. Cucala jsem jich skoro 10 za den.
Jinak při nadměrném zvracení doporučují návštěvu lékaře, tak třeba pomůže více.
Snad bude brzy lépe. Ono to zlepšení pak přejde i ze dne na den 🙂

kharik
7. kvě 2012

Obě těhotenství jsem hrozně zvracela, při prvním mi pomáhaly jedině lázeňské oplatky a čokoláda. U druhého nic ☹ Při obou jsem měla čípky Torecan, infuze jsem odmítla. Dr. mi doporučoval meruňkový kompot. Zázvorové lízátka jsem nesnášela. Kamarádce pomáhaly piškoty ráno ještě v posteli a rajčata, v jakémkoliv podání.
Přeju ať to brzo přejde a zbytek pohodové těhotenství a krásné miminko 😉 😵

very
7. kvě 2012

Ahoj, mě pomáhalo pít vodu během noci..a ráno ještě v posteli piškoty a dopo skleničku coly..bez té bych asi nepřežila.., ale znám holky, kterým nepomohlo nic a skončili na kapačkách.. Držím palce, ať to brzy přejde!!

pehaka
7. kvě 2012

mě pomáhal piškot po ránu ještě za lehu a cocacola 😉 vydrželomito do 17 týdne....u prvního jsem ani nevěděla že jsem těhotná! 😀

mpavlinka
7. kvě 2012

Já jsem první tři měsíce měla celý dopoledne pocit na zvracení... Jedla jsem jen kompoty, ty mi chutnaly. Nic jiného jsem nemohla pozřít.

hondashi
7. kvě 2012

Mě poradila známá, že než vstanu z postele mám se napít čisté vody a nebo sníst kousek chleba a ještě chvilinku poležet než vstanu a opravdu to zafungovalo. Předtím jsem ani do obchodu nešla jak mi bylo ze všeho zle.

adenka84
7. kvě 2012

zázvarová lízátka ty zabírají..
jinak jak píše @hondashi vem si něco než jdeš spát sebou na noční stolek..oplatku, rohlík cokoliv a než vstaneš tak to v leže sněs..stačí kousek..to fakt zabírá..to mě poradila sestřička na gynekologii..

svoba
7. kvě 2012

zkus zázvorový čaj. prý to pomáhá 🙂

romca13
7. kvě 2012

tak mě nepomáhalo vůbec, nic,, ani lízátka, ani cola, ani suchary u postele,,,, jak tu někdo doporučuje před vstaním z postele, tak tu jsem u postele měla, ale z jediného důvodu, aby se mi lépe zvracelo,,, přece jen voda jde ven líp, než se dávit na prázdno,,,,,zvracela jsem do konce 15 tt a už jsem myslela, že to ani nikdy neskončí,,, držím palce, ať ti to brzy přejde,,,,

anehap
7. kvě 2012

mně nepomáhalo nic, zkusila jsem snad všechno, ale pak už jsem nebyla schopna pozřít nic, všechno šlo ven, od jídla až po vodu....v 8. týdnu jsem skončila na kapačkách, bylo už ohrožené mimi, hodně jsem zhubla.....po propuštění jsem pak brala Torecan proti zvracení a byla jsem schopna alespoň něco jíst, bylo mi pořád špatně(asi do 14.týdne), ale nezvracela jsem. Jsou i čípky, určitě se na to poptej dr., něco ti napíše, nenech to dojít daleko ☹

crca
7. kvě 2012

Sice jsem nezvracela,ale by mě pořád šptně a do 17tt jsem byla živa jen na broskvových kompotech,bramborech a bílém rohlíku(teď by mě ta dieta bodla 😀 ),zázvorová lízátka jsem měla,ale pak už mě bylo zle i z nich 😀 V nemocnici když jsem ležela kvůli jinému problému mě akorád na vizitu bylo tak zle,že mě dr.měřil i puls jestli žiju 😀 Dali mě čípky Torecan,tak pokud je ti fakt tak blbě,tak zajdi k dr. 😉 Jinak vydržet 😉

baris
7. kvě 2012

Ahoj, já jsem u prvního těhu zvracela tak do 5 měsíce - po čemkoliv. Jediné, co mi pomáhalo byla cocacola. I z vody jsem zvracela, tak jsem pila jen colu. Ani jsem nemohla jít do obchodu, protože jen ta vůně masa či salámu (a to já jsem masová) se mi okamžitě navalovalo.

Od 6 měsíce jsem do svého jídelničku kromě coly, suchého rohlíku a čokolády postupně přidávala další jídla.

Druhé těhu jsem taky problila, ale už jsem mohla toho více sníst.

Držím palce, ať to brzo ustoupí 🙂

lotysek
7. kvě 2012

Ahoj, mne taky nejvíc pomohla coca cola. I dr mi ji "předepsala" 😀 a pak suchý rohlík ještě v posteli.
Úplně na začátku mi dr předepsala čípky Torecan.
Ať nevolnosti brzy ustoupí a užíváte si těhotenství.

jjustyna
7. kvě 2012

Já jsem neměla nevolnosti nijak hrozné, ale jednou mě přepadla nevolnost ve vlaku a já neměla nic než Renie. Tam jsem si přečetla, že působí i na těhotenské nevolnosti a tím jsem si pak občas zklidnila žaludek.

kamaradicek
7. kvě 2012

zkus jist rohliky...ty mi pomahaly...

pismenka
7. kvě 2012

ach né, je mi tě moc líto, čekám druhé miminko a měla jsem to u obou ☹ a až do 5měs. těhotenství, k tomu se mi přidali sliny, nemohla jsem je ani polknout, tak že jsem plyvala do mističky. Nemohla jsem pozřít nic ☹ jak píšeš, pachy, no šílenost, ale prostě to musíš přetrpět ☹ Kdo je nezažije, tak to nikdy nepochopí. MOC NA TEBE MYSLÍM!!!!!! Chvílema jsem myslela, že vyskočím z okna, jak mi bylo zle, i jsem měla chvíli pocit, že to dítě nenávidím, co mám v sobě. Proč zrovna já, proč nemůžu mít normální průběh těhu. Chtěla bych tři děti,ale po třetí už to nechci zažít ☹ Lízátka - z nich se mi ta pusa ještě víc lepila. Ale teď si vzpomínám, že jsem odmítala ty tablety - vitamíny, prostě jsem nechtěla mít oooobr dítě, jak to po nich bývá,ale jakmile jsem je začala brát, stav se mi hooodně zlepšil, tak že mi asi chyběli i vitamíny. Pak mi začlo k tomu tvrdnout břicho,tak jsem začala brát magnesium a to mi v nevolnostech také hodně pomohlo. Chce to mít kolem sebe hodné lidi, doma, kteří tě pochopí, hodně jsem plakala, bylo mi to tak líto. Dcerce se pořád říkalo, nechoď za maminkou, její špatně.....pak když jsem cítila, že se to hodně lepší, tak jsem ležela, prostě celé dny. Nejdřív jsem si totiž myslela, že to musím rozchodit, že to není normální,ale když jsem šla ven, třeba jen vzala hrábě do ruky, že budu něco dělat na zahradě, byl konec, unava, špatně mi bylo....pak když jsem ležela celé dny jedla po pidi soustech rohlík a vodu, bylo to lepší. A přešlo to, 5měs. a dobrý. Taky jsem se musela trochu zapřít, jako že psychika, být v pohodě. Mám skvělého manžela, který mě večer třeba pohladil, řekl že to bude dobrý. Nesnesla jsem hluk a spát jsem chodila v 18h, tak že se muselo doma chodit po špičkách, televize na minimum a spala jsem sama, v dětském pokojíčku, nesnesla jsem, když ležel někdo vedle mě. Opravdu to přejde. Myslím, že to miminko asi musí prostě povyrůst a pak je to lepší.

dana3262
8. kvě 2012

Mě bylo taky hrozně. Zvracela jsem jen párkrát,ale nemohla jsem jíst. Ty stavy byly otřesný celý den a kolem 16h odpoledne se to ještě hodně zhoršilo. Vypadalo to spíš jako nějaký panicky úzkosti spojeny s žaludeční neurozou. Chtěla jsem překlenout ty první 3 měsíce a kojit staršího. Tenkrát mu byl rok. Vodili mi Ho jen na kojení. Jenže já ležela, hubla a slabla a když odbyl 4.měsíc a já nemohla dojít ani na záchod (lezla jsem po čtyřech) a ještě jsem měla růžový hlen, tak jsem s kojenim přestala (malému to necinilo vůbec problém). Ale stav se nelepšíl a pretrvaval až do porodu. Bylo to dlouhý.. dokonce jsem navštívila pschiatra a po různých testech mě přijali do denního stacionare. To jsem ještě kojila. Při představě, že tam budu 8h denně, 5dni v týdnu nacvicovat divadlo nebo hrát ping pong a malej bude bez mámy, jsem odmítla. Z takových těch rad jako lizatka, piskoty, zazvorovy bonbóny atd mi nepomohlo vůbec nic. Těhotenství jsem zacla s 59kg a skončila s 58kg. Okamžitě po porodu se mi ulevilo a soukala jsem do sebe tu odpornou nemocniční stravu. I když jim, stále se mi nedaří pribrat a naopak pomalinku nenápadně hubnu. Celým tímhle romanem ti chci říct, že člověk vydrží daleko víc než si myslí. Nemej o sebe strach, zvladnes to. Určitě bych navštívila doktora. Ten torecan proti zvracení je pěknej hnus, ale jestli zvracis hodně (víc než 6x denně) tak ti je asi dá. Já chtěla kapacky . Nevím, proč mi je odmítali dat.Dle krevních testů jsem nebyla podvyzivena. To ovšem nejsem ani teď a předevčírem jsem kolabovala a dali mi je. Moc mi to pomohlo. Jen blbej fizak. Kdyby mi to dali i tenkrát, možná jsem aspoň neměla tak hrozný vzpomínky. I teď po 7mesicich mám strach sníst neco, co neznám nebo je nějakým způsobem nezdravy. Zůstal mi pořád takovej ten strach. U prvního jsem zvracela, ale nebylo mi celkové tak zle, tohle bylo blbý. Hlavně tím, že mi každý říkal,že je to psychický a já nevěděla, co bude po porodu. Každopádně většinu Zen tohle přejde po tom 3. měsíci, věřím a doufám, že tak to bude i u tebe.

slunecnice209
8. kvě 2012

Mě nejvíce s nevolností pomohlo užívání vitaminu B6..piridoxinu a také ráno než jsem vstala tak něco malého sníst ještě v posteli.... 🙂

martinka24
8. kvě 2012

Holky, tak mishha je už na kapačkách na 4 dny, pak napíšu.

slundo
9. kvě 2012

tak mně bohužel pomohl až čas.... ale mohla jsem pozřít alespoň ovoce a zeleninu a domácí vývar. Takže jsem jedla jabka, papriky, mrkev , občas mi sedl nějaký kompot a pak mě chutnaly ovocné nanuky. No a k tomu všemu jsem srkala kolu 😅

ange_de_la_morte
9. kvě 2012

Často doktor píše Torrecan v čípkách proti zvracení ale osobně bych to asi nebrala ... kamarádka to dostala od doktorky a zkoumaly sme přibalový leták a nebyl zkoumán účinek na plod, takže bych do toho nečla, je to celkém driák

petulka03
9. kvě 2012

Mě bývalo taky hodně zle už od začátku těhotenství. Má doktorka mi poradila užívat Kyselinu listovou od Elasti-Q. Je v ní obsažená látka Pyridoxin, ten reguluje tyhle problémy s nevolností. Pomohlo mi to a hodně se mi ulevilo.

nesluka
12. kvě 2012

Dobre rady najdes treba tady: http://svethomeopatie.cz/cs/27-tehotenska-nevol...
...
Po ránu je dobré mít u postele „něco dobrého“, abyste nevstávala s prázdným žaludkem. Nachystejte si tedy na noční stolek piškoty, kousek rohlíku, sušenku a ještě než odhrnete peřinu a vylezete z postele, dejte tělu signál, že je na čase začít nový den. Následně se dobře nasnídejte. Nezapomeňte na mléčné výrobky, cereálie, ovoce (výborný je banán, který vám dodá potřebnou energii).

Zásobujte své tělo nejen po ránu, ale po celý den dostatečným množstvím tekutin, nejlépe čisté nesycené vody. Dodržováním pitného režimu se budete cítit více v pohodě.

Naučte se dělat si svačinky. Je dobré, abyste stravu přijímali průběžně během celého dne. Rozdělte si jednotlivá jídla na několik částí, jezte minimálně 5x denně.

O tom, že by měla být strava zdravá a vyvážená, není třeba psát, ale nebojte se. Každá z nás má v době těhotenství nějaké své „nevyvážené hříchy“. V mém případě jím bylo kuřecí kung-pao, na kterém jsem byla závislá celé těhotenství až do samotného porodu. Když se pak můj syn narodil zdráv, ale s velkým červeným znamením na tváři, nikdo z lékařů si s jeho „znamínkem“ nevěděl rady. Jen já tušila, že mu to moje „předporodní“ kung-pao asi příliš nesedlo. Když měl do dvou dnů po „znaménku“, byla jsem ráda, že „hřích“ je za námi. Dnes je kuřecí kung-pao jeho nejoblíbenějším hříchem. Kung-pao však není zrovna tím správným doporučením, a tak zvolte raději ovoce, zeleninu, krůtí a rybí maso, polévky, prostě vše zdravé, na co máte chuť.

Nejedna maminka se v době těhotenství poprvé setká s homeopatií. S účinnou, ale zároveň velmi šetrnou léčebnou metodou. Homeopatické léky mají totiž schopnost stimulovat organismus k lepšímu využití vlastních obranných sil, nejsou toxické a nepředstavují tudíž pro organismus riziko nežádoucích účinků.

Jedním ze skvělých průvodců prvními třemi měsíci těhotenství, kdy se těhotná žena necítí zrovna nejlépe, je homeopatický lék SEPIA OFFICINALIS 15 CH. Doporučujeme užívat 5 granulí vždy ráno nalačno. Dávku lze během dne při eventuálním přetrvávání potíží třikrát zopakovat.

Dalším homeopatickým pomocníkem je lék COCCULINE, dávkování je 3x denně 2 tablety. Jedná se o homeopatický přípravek složený z více účinných látek. Je vhodný jako PRVNÍ POMOC při jakékoli nevolnosti, nejen té těhotenské, ale třeba i při nevolnosti v dopravních prostředcích.

Zkušené porodní asistentky na těhotenskou nevolnost doporučují tuto kombinaci:
SEPIA 15 CH – 5 granulí ráno nalačno
+
rozpustit 5 tablet COCCULINU v 3 dcl čisté neperlivé vody, nalít do malé PET lahve a vypít během dne při potížích.

Preji Ti, aby bylóbrzo fajn 🙂

pavly
12. kvě 2012

Mě nepomohlo bohužel vůbec nic ☹, zvracela jsem až do porodu, naštěstí se to od 6. měsíce zlepšilo a už jsem i jedla........ zkoušela jsem homeopatika, lízátka, nemohla jsem ani to, neudržela jsem nic, dávila jsem se 100x denně....tu pachuť znám, je to zoufalé, nekonečné.......zvracela jsem i žluč 🙄
Držím palce,ať vykoumáš něco, co udržíš, co ti pomůže to překonat. Já spala a spala, i tak jsem se dávila,ale míň.... v noci jsem pak zjistila,ze musím jíst ledový čokoládový pudink - možná ti taky studené pomůže???...
Hlavně ti přeju hodně sil a ať tě to přejde co nevidět!!!

pejullka
12. kvě 2012

me bylo zle od 8 tydne, cca do 5 mesice, pomohl mi jen Torecan, sice je to dijak, ale lepsiu nez trcet cely den s hlavou v mise, byla jsem pak i na plodovce a maly je uplne ok akamaradka ho uzivala taky, dokonce se dava i v CARu, takze bych se toho nebala

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru