Větší velikost plodu. Může být plod dle měření o 2-3 dny napřed?

barcaves
15. čer 2022

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je tu někdo, komu seděl datum porodu dle UTZ přesně s datem poslední MS? Je možné, aby byl plod dle měření o 2-3 dny napřed? Nebo se každý plod/embryo může vyvíjet jinou rychlostí, takže logicky nezapadá do doktorských tabulek? Moc děkuji.

lencaa11
15. čer 2022

@barcaves každé těhotenství je jiné nemusí sedět termín ani TT skrz Ms ovulace mohla bejt jinak

martulka88
15. čer 2022

@barcaves Rozdíl může být až 2týdny. Pokud je to však víc, tak už se to řeší.

veritanas
15. čer 2022

@barcaves měla jsem u obou rozdíly v datech podle ultrazvuku a data menstruace. Mohou se lišit i o 14 dní a bude to v pořádku.

slecnami
15. čer 2022

Taky dost záleží KDO měří a jak, resp.na jakém přístroji. Jedná se o milimetry, kde posunutí kurzoru o pidi kousíček znamená posun ve stáří o několik dní... 😉

cilkat
15. čer 2022

Naopak by bylo divné, kdyby velikost seděla přesně na den... 1) to tak přesně nezměří. 2) každé dítě roste trochu jinak.
Odchylka menší jak týden se považuje za "roste normálně". Odchylka v rozsahu týden až dva se považuje za "zkusíme to ještě jednou přeměřit, ale asi je to v pohodě", teprve u odchylek větších, jak dva týdny, se začíná hledat problém 😉 .

jjasmina
15. čer 2022

@barcaves Já měla o týden větší miminko dle ultrazvuku, ale narodila se přesně na termín, který mi určili. Malé jsou 2r a je zdravá

katula94
13. črc 2022

@barcaves ja mela zase o 6 dni mensi a dr. Me uklidnoval, ze to je jen velmi orientacni, opravdu hrozne zalezi jak je mimco natocene, jak to ten ultrazvuk vyhodnoti, odchylky plus minus tyden nejsou vubec nic, cim by bylo treba se zabyvat.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru