Zkušenosti před porodem. Je nutná sekce, když jsem ji měla i poprvé?

majuska1903
15. čer 2018

Ahojte chcela som sa spytat ktora ma stym skusenost ako to vlastne je lebo moj gynekolog mi nechce povedat priamo.
Som v 36tyzdny tehotenstva, pred 6rokmi som rodila sekciou
Toto tehotenstvo mi bolo zisteny streptococ, a podpriemer zeleza v krvy, doktor mna poslal na hematologiu kde mi mali dat iba lieky vsetky test z krvi som mala pri sebe, a oni mna odbili ze nejsom ich pacientka a ze nemam ziadne odborne testi u nich spravene tak lieky mi ani nedala, tak som isla spat ku gynekologovy aby oni nejake predpisal aspon nejake.. No ked som sa spytala ako pojdem roit lebo vsetci mi hovoria ked mas raz sekciu tak pojdem aj druhy krat, a doktor mi povedal ze on neni zastancom sekcie ale je to moze. A ja som chcela vediet ci mala niejaka styma to chorobmi nejake skusenosti a porodnici im naplanovali sekciu

calvac
16. čer 2018

@majuska1903 Nemusis po sekci rodit zase sekci. Hodne zen po sekci rodi prirozene. Ja mela prvni take sekci,u druheho pak v tehu streptokoka a malo zeleza a sekci mi gynekolog nedoporucil. Zalezi na stavu jizvy a na porodnici,kde budes rodit. Nektere porodnice delaji radeji i druhou sekci a nektere te nechaji rodit podruhe prirozene. Nedostatek zeleza se zjistuje po porodu,pripadne ti ho pak doplni leky. Streptokok je celkem bezny,behem porodu mi dali injekci,aby streptokok neohrozil dite. Drzim pesti.

andelka
16. čer 2018

Znám hodně holek co po první sekci porodily klasicky. Kamarádka měla dokonce cukrovku. Já teda 2x přirozeně,první se streptokokem,dali mi jen na 30 minut ATB do kapacky. A málo železa jsem měla v tehu i po porodu. Taky se to dá řešit.

martiniquest
16. čer 2018

Urcite se da rodit prirozene i po sekci, tim spis 6 let po. Naopak, prirozeny porod je pro telo mnohem mene zatezujici. A skutecne nechapu, kde se v lidech a doktorech porad bere dojem, ze sekce je mene rizikova. Proboha, je to rozsahla brisni operace, ktera by mela byt pouzivana pouze v zivot ohrozujicich stavech a ne naduzivana pro cokoli, jako se to dneska deje. Zeny, stujte si za svym. Nenechejte se odbyt jednim doktorem, jednou porodnici. Hledejte misto, kde k vam budou pristupovat s respektem!

martiniquest
16. čer 2018

Jeste doplnim, ze zjisteny streptokok neni zadna choroba a znamena to jedine - novorozence po porodu sledovat, protoze je male riziko, ze se streptokokem pri pruchodu porodnim kanalem nakazi. A nedostatek zeleza v krvi taky neni zadna nemoc. Predpokladam, ze ti napsali zelezo v tabletach, tak ho jez a k tomu se soustred na stravu s vyssim obsahem zeleza a vitaminu C (ten napomaha vstrebavani zeleza).

majuska1903
autor
18. čer 2018

Tak predpísal mi gynekológ lieky na železo ale úplne slabe keďže ja potrebujem silnejší ako normálne lebo hodnotu železa by som mala mať 5.83 umol/l to je už hranica nízkeho železa. A ja mám momentálne 1.99 umol/l

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru