30tt. Jak poznám, že je miminko otočené hlavičkou dolu?

michaelahorakova
1. kvě 2016

Ahoj prosim vas o radu jsem ve 30 tydnu a jak poznam ze je miminko otocene hlavickou dolu zatim se tam vrti a kope ale jak je ulozeny nepoznam cekam svoje prvni a jeste to nedokazu poznat dekuji mockrat

nelushka1
1. kvě 2016

Já si myslím že to jen tak nejde poznat. Já už jsem ve 33tt a nevěděla jsem jak je mala otočena. Řekla mi to až dr.

yagga
3. kvě 2016

Poznat to jde podle pobybu respektive podle kopání. Pokud kope pod žebra nahoru mělo by být hlavičkou dolů. Pokud kopoe spíš do močového měchýře bude hlavičkou nahoru, ale 100% to řekne jen dr dle utz nebo podle pohmatu.

aliishaa
10. kvě 2016

Já jsem to poznala podle škytavky dole v podbřišku, včera jsem byla u doktorky na ultrazvuku a potvrdila mi to. Před měsícem bylo na kontrole mimčo ještě zadečkem dolů. Jsem 30+2 tt.

lusesita25
13. kvě 2016

Ja citim kopance pod prsama a dole citim pouze tlaky. Takze ocividne pretoceny 🙂

nupta
16. kvě 2016

Tak já to poznám pouze ze zprávy... Kdybych se měla řídit pohyby, tak by to bylo jednou tak a jednou jinak (nerozeznám kopání nožičky od boxování rukou - jsem promasírovaná do všech světových stran). 😉

lucifereeek
16. kvě 2016

já myslím že to jen tak poznat nejde, škytavku jsem vždy cítila dole a to byl malý otočený hlavičkou nahoru a na další kontrole byl už dole a cítila jsem to pořád stejně a to i kopance a pohyby, takže já to teda ani u jednoho nepoznala.

baysha
22. kvě 2016

Jde to poznat pohmatem, ale chce to zkušenosti - vědět, co má člověk hmatat a kde. Porodní asistentky to obvykle umí pohmatem poznat velice spolehlivě. Já už jsem se taky naučila nahmatat hlavičku a ramínko (prcek je ještě pořád KP, tak občas kontroluju, jestli si to nerozmyslel). Taky to jde často poznat podle tvaru břicha vleže na zádech - při správné poloze je břicho "špičaté" kolem pupíku, při obrácené poloze (nebo poloze zády) je kolem pupíku naopak taková "plošinka".
Podle pohybů se to poznává hodně blbě, dítě je něco jako kickboxer, takže kopance nohama a údery rukama vypadají v podstatě stejně.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru