Z RD na ÚP a pak znovu na RD?

lusinek12
11. kvě 2018

Dobry den holky prosim o radu porad se v tom placam a vubec nwm co a jak... 1.6 mi konci RD takze tento mesic se prihlasim na urad prace mam jim tam.nahlasit ze jsem tehotna..?? termin bych mela mit 1.11 takze mi nejspis pracak bude hledat prac. Misto ale nikde me nevemou tehotnou v zari.jde mala do skolky pokud nas tedy vemou.. a az tedy porodim tak po porodu si budu zadat o RD... ?? Mam narok na 3letou variantu.??Bouzel.mi misto uz nikde nedrzi takze ted jsem.na socilace..

kamste
11. kvě 2018

@lusinek12 v tom případě bych asi zažádala o prodloužení rodičovského příspěvku až do nástupu na další RD - přijde mi to nejjednodušší (i když možná to nebude finančně nejvýhodnější) - ale nevím zda by se to stihlo vyřídit, když koukám na ty termíny....

lusinek12
autor
11. kvě 2018

To uz asi ale nepujde pristy mesic 1cervna.mi konci materska tak kdyby to slo tak aspon prodlouzit do srpna ale to uz je asi pozde kdych to.vedela drive tak uz v breznu to resim..

iulia
11. kvě 2018

-prodlouzení RD je pro tebe to nejjednodušší řešení, ale moc času již nemáš. Zkus si zajít na úřad a domluvit se s úřednicí, nejpozději v pondělí ráno.
- RD na další dítě si můžeš žádat přes manželům denní vyměřovací základ (musí však mít příjem) a dle výše jeho platu si můžeš vybrat variantu dvou nebo tříletou.

priefi
11. kvě 2018

@lusinek12 rodicovska dovolena je neco jineho nez rodicovsky prispevek. Rodicovska dovolena je u zamestnavatele, rodicovsky prispevek je davka od statu. Tuto davku muzes jednou za ctvrt roku menit a tusim, ze nejnizsi mozna casta mesicne je 100kc. Takze mas moznost si to prodlouzit jak potrebujes. Mam pocit, ze muzes i zpetne to zmenit, davka za kveten bude vyplacena az v cervnu. Ja taky menjla castku od 1.4.v breznu a rekla mi, ze muzu jeste zmenit i brezen, takze no stress. Mimochodem a co jsi nevedela, ze to resis az ted?

tristizia
11. kvě 2018

Zkus si prodlouzit rp, pokud to nepujde, tak na up. Neboj, nic Ti ani nabizet nebudou, kdyz budou vedet, ze jsi tehotna. A pote si muzes volit zase vysku rp az do vyse 7 600Kc. Pokud bys chtela vyssi, tak leda pres manzela (a jeho prijmu). Ovsem pokud chces do 3 let ditete, tak je to v poradku. Od noveho roku je zmena.

easinakaja
11. kvě 2018

Co nejdříve na ÚP a sniž si výši RP, paní za přepážkou by Ti to měla vypočítat, aby Ti to vyšlo do konce října, od listopadu budeš mít RP na nově narozené dítě.

jankol
11. kvě 2018
Uživatel jankol je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od jankol.

@lusinek12 Rodičovský příspěvek si můžeš podle nového zvolit i jako tříletou variantu, i když nemáš odpracováno, ale nejvyšší možná částka je myslím 7300 nebo 7600 měsíčně, můžeš si vyřídit i mateřskou přes otce dítěte, tedy pokud má příjem a splňuje požadavky na mateřskou.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru