Co s křečmi v podbřišku v 17tt?

mishell56
30. pro 2014

Ahoj maminky a budoucí maminky, jsem 17tt a již asi 3 den pozoruji křeče a bodavou bolest u levého vaječníku, nevíte co by to mohlo být? Mám docela strach, ale můj lékař ordinuje až od 9.1. 2015 teď má dovolenou. Celý den když natáhnu levou nohu je to jakoby tam něco plo, večer když si lehnu (ležím na boku) mám bodavé křeče, včera mi vystřelily až slzy do očí. Napadlo mě jestli to nemůže být zácpa (naposledy jsem byla před třema dněma), nebo prdíky a nebo roztahování dělohy, co myslíte?

jitavrtule
30. pro 2014

mishell - jako čistokrevně lékařsky poučený laik si myslím, že sis odpověděla sama - může to být cokoliv, od zaražených prdů přes roztahování dělhoy po nějaký skutečný problem.
Jediné co si můžeš naordinovat sama bez doktora je hořčík (rozpustné magnézko) proti křečím, to ti prodají v lékarně, třeba Magnosolv, jinak bych se ale v případě bolestí sebrala a jela normálně na gynekologickou pohotovost, určitě bych nečekala až začne ordinovat tvůj doktor.
Jestli tě to trošku uklidní, kolegyně je 4 týdny přede mnou a říkala, že nějak kolem 20 týdne měla šílené bolesti břicha a křeče, že jeli na pohotovost a dokonce si ji tam nechali v nemocnici přes noc na pozorování. Vysledek - zhoršené trávení kvůli těhotenství, takže fakt zaražené větry a miminko zcela v pořádku.
Pořád lepší jet zbytečně, než nepřijet v případě průseru.

ladyhacek
30. pro 2014

Já mám také křeče, ze začátku to nebylo takové, ale teď už jsou občas horší. Byly jsme na procházce a manžel šel moc rychle > pospíchali jsme já dostala takové křeče > no hrůza pak jsme si po 5 min sedla a pokračovali jsme pomalu a vše v poho. Včera mě bolelo i když jsem šla pomalu, ale méně.

Doktor říkal, že se natahují vazy > od toho ty bolesti - cítím jak se zvětšuje děloha a je pravda že za posledních 3-4 týdne jsem narostla 🙂.

Zácpa to může také být to jsem měla na začátku těhu. Co my vlastně zabralo netuším teď už je to celkem v pohodě max obden. Ráno piji 100% pom. džus na lačno a jím tak za půl hoďky, jím jogurty a mě tedy pomáhá i procházka > asi se rozhejbám 😉. Doporučuje se i vlažná voda po ránu na lačno. Hodně zeleniny a ovoce a tmavé pečivo a hlavně lněné semínko, ale mě skoro nic nepomáhalo a chodila jsem až 4 den. Po tom 20-22 týdnu se mi to srovnalo 🙂

Já ty bolesti neměla každý den pokud je máš každý den a delší dobu (2 hoďky v kuse apod.) tak si raději skoč do nemocnice.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru