Dítě - kluk s XYY syndromem. Máte dítě s tímto syndromem?

mel_
22. dub 2022

Ahoj holky, vysledek z odberu plodove vody potvrdil, ze cekame chlapecka s Y chromozonem navic, jedna se tedy o XYY syndrom. Nemate nekdo dite s timto syndromem? Na genetice nam toho moc nerekli. Jsem v 18tt. Dekuji!

marlendyetrich
23. dub 2022

@mel_ Projevy: Syndrom obvykle nemá žádné viditelné projevy, a proto bývá často diagnostikován náhodně. Může se vyskytovat mírně snížená inteligence, vyšší postava, hyperaktivita a problémy s chováním a učením. Muži s XXY mohou mít v pubertě těžší formy akné než jejich vrstevníci. Dlouhou dobu se tradovalo, že nositelé XYY o něco vyšší tendenci k agresivnímu chování a k páchání trestné činnosti, dnes je tato teorie považována za vyvrácenou.

mel_
autor
23. dub 2022

@marlendyetrich ano 🙂, info na netu jsem nasla, ale hledam realnou rodinu s ditetem s timto syndromem.. jinak googlit samozrejme umim ;)

marlendyetrich
23. dub 2022

@mel_ ano vím, ale zatím vám nikdo neodpověděl.
Samotnou mě to zajímalo, ve finále to není nic strašného. 🙂

inssomnia
23. dub 2022

@mel_ Jsem také zvědavá, jestli někdo odpoví. Vím, že se tu na diskuzích v minulosti řešily dívky s XXX, což je vlastně (aspoň pro mě laicky) ženská obdoba toho samého problému, a přihlásily se ženy, které to mají a zjistily to až v dospělosti (např. v CAR)

winkpink
23. dub 2022

@mel_ Dobry den, dite neznam, ale tuto poruchu zjistili na genetice u manzela. Je pravda, ze ma 2m, ale to ostatni nesedi. Zadny problem s pleti neresil. Inteligentni mi prijde dost, VS nestudoval, ale ma narocnou praci, je strojvedouci. Takze s pozornosti problem taky nema. A neznam vetsiho klidase a flegmatika. Tak snad jsem vas trochu uklidnila😉

mel_
autor
23. dub 2022

@winkpink Dekuji moc! ❤️

bubinko1506
23. dub 2022

@mel_ ahoj, moj muz ma takisto syndrom XYY. Ma vysku 1,95m, inteligentny je dost, VS sice nedokoncil, a problem s akne takisto nemal. Prisli sme na to, ked nas z CAR poslali na genetiku, kedze mal zly spg - prirodzene otehotnenie s nim bolo bez sance. Po ivf mame dvojicky - chlapcov, obaja vysoki po otcovi, akurat mladsi je asi hyperaktivny a nevie udrzat pozornost.

mel_
autor
23. dub 2022

@bubinko1506 Dekuji moc! ❤️ A u deti jste si nechali delat rozbor, zda nemaji xyy? I kdyz vim, ze dedicni to neni, jen mne to zajima 🙂 Dekuji

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru