Nízko položená placenta a sport (20. týden těhotenství)

gatonegro
31. bře 2017

Dobré odpoledne, minulý týden mi na sceeningu zjistili nízko položenou placentu (2 cm od branky,na přední straně). Paní doktorka mi tedy doporučila naprosto přestat se sportem i sexem. Do té doby jsem byla hodně aktivní (v obou oblastech🙂. Dost mě i vystrašila, co všechno se může stát, tak jsem se vším radši skoncovala. Pravdou nicméně je, že od začátku těhotenství jsem neměla žádné problémy, žádné krvácení, žádné bolesti břicha, prostě kromě toho, že mě břicho začíná růst a zavazet, je vlastně všechno jako kdybych těhotná nebyla.
A co je hlavní, začíná mě hlavně sport strašně chybět. Na AJ fórech jsem se dočetla, že až do třetího trimestru je nízko položená placenta víceméně bez problémů, že se prostě nemá jen namáhat břicho a podstupovat otřesy. Takže jakýkoliv pohyb, který zahrnuje jen ruce a nohy (třeba rotoped) je v pořádku a naopak spíše doporučen, protože vůbec se nehýbat není to nejlepší.
Máte někdo podobnou zkušenost? Chodili jste aspoň na delší procházky/výlety, případně ten rotoped nebo jógu s nezapojením břicha? Já si ty endorfiny prostě potřebuju nějak vyrobit...:/ Na druhou stranu nechci ohrozit život toho malýho, že.
Díky moc!

laskonka85
31. bře 2017

@gatonegro Dobry vecer,ja mela nizko polozenou placentu u dcerky,zjistilo se to ve 26 tt.,protoze jsem krvacela.Naštěstí se placenta vytahla a mohla jsem rodit prirozene.Ted to mam opet ,jsem 27 tt.Zatim bez problemu,bez krvaceni. A ze bych se teda šetřila se říct neda😀 Dcerka je dost akcni,ma prez 12kg,chodime vsude bez kocaru ,takze pohybu mame dost🙂 .Tak doufam,ze i tentokrat bude vse ok.

yerry
1. dub 2017

@gatonegro ja jsem teda mela jiný problém a to silne krvácení ve 13 tt z nezjistíte příčiny. Byl mi doporučen klid. .. Namítat jsem ze se potřebují trosku hýbat tak mi řekli ze mužů chodit ale jen krátce. ..
😠
Nic méně jógu bych řekla že bys mohla, hlavně tu pro těhotné a chůze a plavání. ... rotoped bych asi radši vypustila, muže se ti udělat blbe a omdlit a mohla bys spadnout. .. i když to se ti muže stát i při chůzi ....

karlajasmine
1. dub 2017

@gatonegro vis, těžko radit, musíš se sama rozhodnout dle toho, jak se cítíš. Já mám aktuálně placentu přes branku a žiju normální život, tahám se s 12ti kilovym synem, chodím plavat a na procházky, uklízím celý byt a v podstatě se s batoletem nezastavim. Doufám a věřím, že se placenta vytáhne. Nemůžu 9 měsíců ležet na zádech a čekat co se všechno může hroznýho stát. Pokud bych se cítila špatně nebo měla hrozící problémy tak bych se omezila dle možností.

karlajasmine
1. dub 2017

@gatonegro jinak v minulém tehu jsem jezdila na rotopedu až do porodu a plavala do 35tt. Ale musíš prostě se v tomto rozhodovat sama, v každém případě poslouchej svoje tělo a nenamahej se ani o trošku víc než na co se cítíš.

petrakrizkova
2. dub 2017

Ahoj, já mám taky nízko položenou placentu, ale v zadu. Můj doktor mi řekl, že to je v 15 tt naprosto normální nález. Ví o mě, že hodně sportuju(chodím běhat-i na závody, plavat, posilovat) a nic proti tomu nenamítá. Řekl mi, že pokud se budu cítít dobře, nic mě nebude bolet, krvácet, tak ať sportuju. Prý je důležité, aby na to tělo bylo zvyklé už před otěhotněním. Nejhorší jsou prý matky, co začnou sportovat až těhotné, aby nepřibrali. Takže zatím dělám vše, jak sem byla zvyklá, samozřejmě už pomaleji a zatím vše ok. Ale je to individuální, neznamená, že u mě to je zatím ok, že u tebe taky. Spíš bych na to šla pocitově a konzultovala s doktorem.

gatonegro
autor
2. dub 2017

@karlajasmine Díky moc, no já si taky říkám, že si tělo řekne, pokud by mu něco dělalo špatně... A pokud se pořád cítím dobře, žádné bolesti, nic, tak je snad vše v pořádku 🙂

gatonegro
autor
2. dub 2017

@petrakrizkova Já právě byla taky zvyklá sportovat hodně, takže mě ten náhlý stopstav dělal dost špatně... navíc když jsem fakt neměla viditelně žádné problémy. OK, zkusím to ještě zkonzultovat s mou lékařkou, ale je dost striktní, asi nechce nic riskovat. V každém případě díky za radu 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru