NT+ negativní, ale zvýšené hCG. Máte zkušenost?

gabulenka
13. bře 2015

Ahoj, nemáte prosím některá podobnou zkušenost? Jsem těhotná po KET - poslední pokus. Včera jsme byli na vyšetření NT+. Kvůli špatné poloze miminka dělal doktor utz na dvakrát. I když jsem chodila po chodbě polohu moc nezměnilo. Přesto doktor říkal, že vše co potřeboval vidět viděl a je to v pořádku. Nicméně chce za 3 týdny kontrolu. Odpoledne mi volala lékařka výsledky krve. Screening je prý negativní 1:2600, ale chtějí ještě triple test od mé doktorky, protože mám prý hraniční jeden hormon. Z výsledků jsem vyčetla, že jde o Hcg, které mi vyšlo 2,2. Vzhledem k průběhu prvního těhotenství a řadě komplikací se moc bojím. Nemáte s tím někdo zkušenost? To čekání je šílené ☹ Díky

danfal
14. bře 2015

@gabulenka měla jsem to stejně. Šlo o ujištění. Nakonec jsem byla i na odběru plodové vody a vše dobře dopadlo. Měla jsem výsledek 1:250.

elana
14. bře 2015

@gabulenka pokud budou ten triple test integrovat s krví z toho prvotrimestrálního skríningu a s výsledkem NT, není se čeho bát, vyleze z toho tzv. integrovaný test a to je v současnosti to nejpřesnější, co momentálně dokáží lékaři na tomto poli nabídnout. Má to nejvyšší záchytnost a přitom nejnižší falešnou pozitivitu, takže nedejte na řeči, že na "triply bych nešla". Klidně na ně jděte, ale hlavně ať se to zintegruje, nehodnotí samo o sobě (pak jsou opravdu nepřesné a často falešně pozitivní).

jinak dnes není nutné podstupovat amniocentézu, pokud vám vyjde zvýšené riziko jen na DS, můžete si zaplatit Prenascan, kdy zjistí, zda mimčo tuto vadu nemá pouze z tvé krve.

danfal
14. bře 2015

@elana to sice ano, ale samotný test se musí platit. A cena rozhodně není nízká. Taky jsem o něm uvažovala.

elana
14. bře 2015

@danfal to ano. Samozřejmě když někdo opravdu nemá peníze (14 000kč abychom byly přesné), tak se nedá nic dělat. Ale pokud jsou (nemusí být nazbyt, je to spíš o prioritách za co tedy ušetřím, pokud investuji do Prenascanu), tak je to volba mezi invazivním vyšetřením, které potenciálně může ohrozit těhotenství (na druhou stranu je přesnější, to je taky nutno říct) a mezi pohodlným odběrem krve matky a následným výsledkem DS ano-DS ne.

kejtyna
14. bře 2015

take jsem mela v krvi jednu hodnotu vyssi, jinou nez ty teda. na odber plodovky jsem odmitla, takze geneticka navrhla spolu s krvi na tripple poslat i vysledky NT, aby to porovnali a vyhodnotili + podrobnejsi utz ve 20tt.. je to rekla bch normalni postup... aby meli overeni...

gabulenka
autor
14. bře 2015

@kejtyna @danfal @elana děkuji holky

p1983k
8. dub 2015

Ahoj holky,můžu se zeptat komu vyšlo tak vysoké hcg jako mě...3,99? Ulrazvuk v pořádku,ale tato hodnota z krve mi naprosto zkazila výsledek a tím mi vyšlo riziko 1:560 ☹ ,mám stresovat? Důležitá informace je, že jsme čekali miminka dvě ale jedno v 6 tt odešlo,což by mohl být důvod..

gabulenka
autor
11. dub 2015

Holky zdravím, mám za sebou i triple testy a kontrolní utz. A dle všeho čekáme zdravou holčičku 🙂 Máme velkou radost. Děkujeme za podporu.
@p1983k myslím si, že by to mohl být ten důvod jak píšeš. Já čekala v 1.těhu dvojčátka, ale chlapeček byl moc nemocný. Nakonec jsem donosila jen zdravou holčičku. A pamatuji si, že jsem měla zhoršené výsledky a dle doktorů to bylo zřejmě kvůli tomu dvojčátku. Držím pěsti 😉

danfal
11. dub 2015

@gabulenka blahopřeju ke zdravému miminku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru