Platíte u gynekologa?

tlapka77
28. led 2015

Ahoj,

platíte u svého gynekologa? Případně kolik a pozorujete to v přístupu k péči, vybavení ordinace, nadstandardních služeb,...?

lv
28. led 2015

Já platila spoustu let - nadstandart, kde bylo akutní ošetření ráno pred objednanymi pacientkami /no, mezi nimi, většinou tam člověk sedel od 6 do 10-11h/, jednorázová vyšetřovací sada, recepty poštou domu. A doporučení na spoustu přípravků, které bylo nutno hned zakoupit a užívat. Odešla jsem, potom co na me doktorka s křičela, ze když si nezaplatil screening za 1500kc, hazarduju se zdravím dítěte, koleduji si apod.

ivet1987
28. led 2015

@tlapka77 V životě jsem neplatila, jen těch 30 korun co bylo. Péče byla dobrá, nic spešl jsem nepotřebovala.

vetyver
28. led 2015

Platím každý rok 400kc,, příspěvek,, a v těhotenství za každou fotku z UTZ 50 Kč, jinak nic. Péče super, sestřičky se postarají i o malou při vyšetření, moderní vybavení (např. Teď nový ultrazvuk, čistě obrazovka jen pro me, Dr. MMá svoji, nemusím vyvracet hlavu).. Jsem spokojená. Ségra ve stejném městě platí,, příspěve,k,, 500 Kč.

blanka.k
28. led 2015

@tlapka77 Původně jsem chodila k mudr. , kde jsem platila jen asi 50,- za jednorázová zrcadla. Ona i její kolegyně naprosto super, ovšem v problémové čtvrti města... Její kolegyně si proto otevřela svoji ambulanci jinde, já přešla, platila jsem 200,- za návštěvu, ve které už byla ta jednoráz.zrcadla. Předloni opět měnila působiště a já s ní, teď to myslím nazývá poplatek za konzultace po mailu a telefonu a je to 150 (nebo 200?) za rok. Pomohla mi kdysi odhalit špatnou št.žlázu, vysoký prolaktin, diagnostikovala mi plicní chlamydie.... Takže vlastně supluje méně schopné kolegy ostatních oborů a proto se jí držím jak klíště 😀

elvira
28. led 2015

Za prevenci neplatím, za prohlídky v těhotenství jsem neplatila, jediné co platím jsou jednorázová zrcadla - kolem 50 Kč, a platila jsem si fotku při velkém ultrazvuku - posílal mě na jiné pracoviště s lepším ultrazvukem.
Doktor je pečlivý, citlivý, nebojím se ho zeptat na cokoliv, ordinace nová, hezky zařízená, vybavená. A hlavně - sestřička je poklad.
Nemám důvod chodit jinam.

bobulka_216
28. led 2015

Než jsem byla těhotná tak jsem platila 30kč a pokud mi brala stěry tak sklíčko 50kč... teď jsem těhotná a něž zrušili poplatek těch 30kč, tak jsem platila ten a pokud chci fotku tak 50kč, jinak první NT screening mě stal 600kč ( ten si platiš tak jako tak, akorat se ceny liši podle toho kde si ho nechavaš dělat, je to dobrovolne vyšetření) ... peče je super, jsem spokojená, ....

alcar
28. led 2015

Pri bezne prohlidce 1-2x rocne platim 50kc za zrcadla, regulacni poplatek 1x rocne. V tehotenstvi jsem platila pouze za screening 1500 a za fotografie, ktere teda nebyly nejlevnejsi, ale gynekolog je super, tak jsem nad tim mavla rukou. Jinak je rocni prispevek 350kc, ktery jsem platila za celych 5 let, co tam chodim asi 2x. Loni, jak jsem byla tehotna ho po me sestricka nechtela. Pokud by vyzadoval vice penez za bezne vykony, tak bych se asi rozmyslela o zmene, ale zase vim, ze je odbornik, ktery mi hodne pomohl, tak bych byla hodne na vazkach.

zmrz_lina
28. led 2015

Neplatím žádný "paušální" roční poplatek, hradím si jen jednorázová zrcadla (40 Kč) a případně teď v těhotenství fotografie z UTZ (100 Kč) a prvotrimestrální screening (UTZ udělal dr. na sebe, hradila jsem pouze spešl odběry krve - 700 Kč) a pak samozřejmě třicetikorunové poplatky. Doktor má nové vybavení, v tomto ohledu u něj pacienty nestrádají 😉

swellt
28. led 2015

30,-Kč poplatek by po Tobě chtít gynekolog neměl a vlastně už žádný doktor. Já platím za obrázek z UTZ 50,- a platby za nadstandartní úkony má gynekolog rozepsané pro informaci všem pacientkám, ale ty si nepamatuji. A za screening v 1.trimestru jsem platila 1400,-

lenynka
28. led 2015

Platím jen za zrcadla. V těhotenství jsem platila pouze ten screening v 1. trimestru a fotky z UTZ.

Péče a vybavení ordinace výborné. Všechna těhu vyšetření (krom testu na cukrovku) a screeningy mi dělala doktorka. Při každé kontrole dělala pečlivý utz miminka a ukazovala mi na monitoru, co vidí 🙂
Nemusím shánět hlídání. Protože sestřičky mi vždycky ochotně pohlídají prcka, než mě doktorka prohlédne. Mají tam pro ně přichystané i hračky a mlsy 🙂
Když byl jakýkoliv problém v těhu, tak jsem mohla přijít a dr. mě bez řečí přednostně prohlédla.

Nikdy po mě nikdo nechtěl peníze navíc za nějaká "nadstandard"

polaks
28. led 2015

Mimo tehotenstva som neplatila nič,u môjho gyn sa platia 400,keď je žena tehotná,je to dobrovoľné,ale ak si to žena zaplatí,má všetky UTZ a fotky i DVD už zadarmo.Ak neche nemusí zaplatiť,no za fotky a iné veci si musí potom doplácať.
ZA zrkadla a iné veci som nikdy neplatila.ani za screening v tehotenstve..
Starostlivosť je luxusná,má dve sestry,klimatizovanú čakáreň s detským kútikom,recepciu,samostatnú miestnosť CTG, a vždy príde sám do čakárne a menovite vyzve pacientku k vyšetreniu,je úctivý,vyšetrenia vždy presne popisuje, je veľmi ohľaduplný,dôsledný,nikdy nič nezanedbáva! Moderné vybavenie od záchodu po UTZ!

denishka
28. led 2015

U svého gynekologa platím jak kdy a pokaždé jinou částku,ceny má rozepsané v čekárně,ale nikdy jsem se po nich nepídila,jelikož jsem tam nikdy nenechala více jak 100 kč....vím že za každou foto si účtuje 50 kč,ale vždy jsem si odnesla alespoň 4-5 fotek a účtoval si pouze jednu...Možná to teď vyzní divně,ale zaplatí mu ráda,protože je pečlivý,vždy mi vše dobře vysvětlí,ordinaci má moderní a přistup jeho i jeho sestřičky je pokaždé pohodový,že tam člověk chodí s radostí 🙂 🙂 🙂

morgan
28. led 2015

U nás se platí 200 za půl roku, ale protože na prohlídky chodím jen jednou ročně na prevenci, tak po mě chce jen těch 200... za zrcadla si nejsem teď jistá, protože mám pocit že poslední 2 roky po mě peníze za ně nechtěla. V tom poplatku je to, že si neobjednává víc pacientek na jeden čas jako to dělají jinde, takže vždy jdu na řadu přesně v ten čas, na který jsem objednaná. A když chci recept, tak se domluvím se sestou a vyzvednutí kdykoliv.

suzix
28. led 2015

já platím 1000/rok - pak už nic a je jedno kolikrát za rok tam jdu a s čím. Když jsem byla těhotná tak jsem si připlácena asi 3000,- v tom byly všechny screeningy, každou prohlídku jsem měla fotky + 3d UTZ... v tom vitamíny po celou dobu a soukr. číslo kam jsem mohla zavolat 24hod denně, pak jsem dostala roztok na rozeznání odtoku plodové vody (využila jsem neb mi postupně voda odtékala), recepty poštou... byla toho spousta a nelituju jediné koruny a že jsem velmi komplikovaný případ a u doktorky jsem bývala cca každý týden. Taky přístup je super a nikdy jsem nečekala déle než 20min. Vybavení má nové včetně vybavení čekárny a mají také malý dětský koutek. Takže za mne ano ráda si zaplatím péči i ty věci okolo, když vidím, že to funguje jak má 🙂 .

betelgeuzz
28. led 2015

Neplatím u svého lékaře žádný roční poplatek, při preventivkách 30 kč za jednorázová zrcadla, dřív ještě 30 kč poplatek. V těhotenství se tenhle poplatek neplatil. NT a velký UZV jsem měla na specializovaném pracovišti zdarma, tam jsem dostala zdarma i fotku z UZV. Nevím, jestli by se u mého doktora za fotky platilo, já si vystačila s těma zadarmo. Ordinaci má také moderní, polohovatelné křeslo, UZV s druhým monitorem, na který je vidět pohodlně z lehátka, CTG v ordinaci (takže jsem nemusela do ambulance porodnice, ale až do termínu jsem chodila jen k němu), k dispozici WC se sprchou.

vendulka
28. led 2015

nikdy jsem nic navíc u gynekologa neplatila, pokud neberu v potaz to, že se platilo 30kč a v těhotenství za fotku,nadstandart si neplatím a ani nevím, že je to možné

irisie
28. led 2015

Za zrcadlo 30kc... fotka ultrazvuku na normalni papir nic, na fotopapir 50kc. V kabince kapesniky i intimky k dispozici.

jaja01k
28. led 2015

Neplatím nic. Ani v těhotenství za screening, za fotku, nic.

tarra27
28. led 2015

@tlapka77 neplatím vyjma dříve 30kč 2x - na začatku a myslím na konci tehu........ani za fotku, a UZ mi delal každou návštěvu, nejprve vnitřní, pak přes břicho.....nemela jsem screening na 12tt ale až ten druhý.....a ten jsem taky neplatila. Nic a skvělý přístup, báječná sestra, super lekař, se kterým se dá domluvit.....moderní vybavení, UZ v ordinaci, který si delá sám...nic me nenutí, v pohodě. výsledky celkem brzy na vše....a mam na ne email i tel.....kontaktují mě oni, v případe potřeby (kdyby byly vysledky na hranici nebo špatné) a když bych si nezavolala já.

já bych nikde 3tis nebo 1500kč za rok neplatila...v závěru ani neberu nadstandart, že si přijdu ráno při problému, to by měl být standart, že mám problém a sestřička řekne, stavte se tady hned nebo zítra ráno dle závažnosti...popřípade pošle rovnou do nemocnice......

nininka23
28. led 2015

@tlapka77 Ano platila jsem jednorázový registrační poplatek 400 kč a každou kontrolu 50 kč. Nemám s tím problém. Pan doktor je super, má nové vybavení a nt screening dělá zdarma. Minulý doktor měl snad první exemplář utz a přesto jsem u něj každou prohlídku platila 80 kč za zrcátko i v případě, že jej vůbec nepoužil a vyšetřil mě jen změřením břicha.

anina32
28. led 2015

Kromě toho 30ti korunového poplatku jsem na gyndě nikdy nic neplatila, podle mě na to ani nemají právo, zkuste se zeptat na VZP, je to jenom vyčůranost některých doktorů, podobně jako když někteří vybírají třicet korun i teď když je to už zrušeno.

hohe
28. led 2015

Platila jsem jednorázový registrační poplatek 500,-Kč... Pak se platilo každý rok 200,- ale to letos už zrušili... Za jednorázové zrcadlo 70Kč a pak 30,-Kč poplatek (ten už se neplatí). Jinak jako těhotná jsem od vystavení průkazky cca v 12tt neplatila ani těch 30,-Kč. POkud jsem chtěla foto z UTZ tak 200,- ale byla to fotka, jakože fakt fotka, né takový ten papírek.

pavlinka_zetko
28. led 2015

Teď jsem konečně v Praze našla lékařku, která pravidelný roční sponzorský (samozřejmě dobrovolný) příspěvek nechce. Zatím. Dřív jsem chodila na pracoviště, kde ze začátku nechtěli nic, ale pak mi jednou na prevenci přistál v ruce papír, jak mě žádají o poskytnutí sponzorského příspěvku ve výši 500 Kč ročně. Takový milý liebesbrief, že když nezaplatím nevadí, stále zůstanu jejich milou pacientkou. No ještě jsem studovala a na gyndu jsem šla fakt jednou za rok, takže mi to přišlo naprosto nepřiměřené. Dr jsem řekla, že zaplatím 200 Kč. Pak jsem platila většinou ty 200 Kč a pak jsem byla těhotná, takže to jsem řekla, že nemám problém zaplatit 500 Kč, když tam budu pořád. Ale šlo opravdu jen o sponzorský příspěvek, za který jsem nedostala nic navíc. Ani fotky z utz nebo zrcadla, jak tady některé píšete. Teď už mám po druhém porodu, další dítě neplánuju, takže snad budu chodit opět jen jednou za rok na prevenci. Z tohoto důvodu jsem si našla gynekoložku novou, protože za 15 minut ročně, co tam člověk stráví, dát 500 je pardón ale zlodějina. Oni to moc dobře vědí, peníze strkají do krabičky, určitě to nijak nedaní. Schválně jsem si řekla o darovací smlouvu, protože ten spozroský příspěvek zdravotnickému zařízení se dá dát do daní a koukali na mě jak puk. Člověk by řekl, že doklad a smlouvu budou dávat automaticky a houbelec. No ale připravili mi to do příští návštěvy.
A u nové mudr jsem teda zaplatila 270 Kč za registraci, 80 Kč za zrcadlo. Pak chce 60 Kč za urgentní objednání a nabízí ještě za 50 Kč ročně za přístup do nějakýho systému, kam posílá výsledky vyšetření.

mysonek
28. led 2015

Platím 50 Kč za jednorázová zrcadla, dokud se platily poplatky tak 30 Kč za návštěvu (ale teda i za prevenci, tam by se správně platit nemělo). V těhotenství UZ na NT projasnění 500 Kč, ale to se platí skoro všude. A u cytologie dává dr. na výběr nátěr na sklíčko a pak nějakou speciální metodu, kterou neplatí pojišťovna, ta stojí asi 500 Kč (prý má méně falešně negativních a falešně pozitivních výsledků), tak asi dvakrát jsem si to zaplatila, ale do ničeho mě nenutila. S doktorkou jsem velmi spokojená. Na výsledky cytologie nevolám, posílá sms. Přijde mi hrozné platit registrační poplatky a podobné nesmysly, ale bohužel vím, že ve větším městě je někdy problém bez toho sehnat dobrého gynekologa. Takže i chápu, že si to někdo zaplatí.

mandala
28. led 2015

Neplatila jsem nikdy nic, ani za obrázek z ultrazvuku v těhu.

tlapka77
autor
28. led 2015

Já vždy platila, ale teď se mi zdá, že ty příspěvky začínají šplhat pěkně nahoru a to už přeci jen zaváhám, zda mi ta jedna návštěva, případně 2-3 když mám nějaký problém za ty peníze skutečně stojí.

ladyhacek
28. led 2015

já nikdy o žádném příspěvku neslyšela. Platila jsem 30 Kč jako že za recept (kontrola tlaku....) a na roční prohlídce jsem myslím neplatila. Te'ď se platí 20 kč za zrcátko. sreening jsem neplatila jen foto 50 a na jeden sreening mě poslal jinam tam jsem platila. na doktora si nestěžuji.

salikova
28. led 2015

U svého gynekologa (soukromý, starší) neplatím vůbec nic a nikdy sem neplatila🙂 Péče super.. Kamarádky v Praze platily za "těhotenskou péči" od 1000Kč až 5000Kč!!!! :O a v podstatě měly všechno co já zadarmo:D Od svého doktora sem měla při každé kontrole ultrazvuk a fotku + všechna vyšetření, kufřík do porodnice, u mladšího doporučení na genetiku,...
Nemyslím si, že když si někdo zaplatí, má lepší péči... Záleží to jen na doktorovi a na pacientkách, co si nechají líbit... Mně osobně je teda prosti srsti, když si doktoři třeba jen za registraci řeknou o peníze 😝 A pak řeknou, že si musíte zaplatit "nadstandart" a myslí tím to, co máte v gynekologických ambulancích v nemocnici a u některých doktorů zdarma...

dehors
29. led 2015

Já jsem teď poprvé v životě začala chodit na gyne, kde platím příspěvek 2000 Kč. Doteď jsem měla 4 jiné doktorky, z nichž jednu (tu poslední) jsem chválila kudy jsem chodila. Až doteď! Já prostě chci doktora, který si může dovolit mít míň pacientek (45 min. na konzultaci), je v pohodě, bez stresu, stíhá se i vzdělávat, ví o nových zjištěních, sleduje výzkum atd. Možná, že to dělají i jiní, kde je to zadarmo, ale mě se nechce takového dál hledat. Pro mě prostě dobrá investice.

myskate
29. led 2015

@tlapka77 U gynekologa platím tak akorát za jednorázová zrcadla. Vybavenost je perfektní (tedy co se těhotenství týká, jinak jsem ho ještě nepotřebovala). Dává každé pacientce pocit jedinečnosti a když u něj jsem, tak rozhodně nemám pocit, že potřebuje vše rychle udělat, aby mohla být další. Prostě člověk nemá pocit , že je jen položka pro pojišťovnu, ale je zde skutečný zájem. V těhotenství jsem platila pouze za prvotrimestrální screening.