Tvrdnutí břicha 17tt, placenta nízko, nepatrně zkráceny čípek

jasminne18
3. pro 2017

Dobrý den , chtela bych se zeptat na máte stím některá zkušenost? Předevčírem mi doktorka řekla , že mám nízko placentu a nepatrne zkrácený čipek 35mm, na jiných diskuzich jsem četla , že taková velikost je v pohodě. Něco přes tyden mi tvrdne bricho i když ležím v klidu . Na to mi dala doktorka Magnisii lactici 8 tablet denne a zda se mi , ze to tvrdnuti uz neni tak časté ale pořád cítím tlak v břiše směrem dolů. Mám nařízený přísně klidový režim, vstávám pouze do koupelny. Mám strach , jestli bude vše v pořádku. Je tu někdo kdo má nebo měl podobný problém a dopadlo to dobře? Dekuji 🙂

petrapetule
3. pro 2017

Cipek mam asi v poho a placentu vzadu nizko,jsem 18+6tt a vubec neresim,protoze resit placentu ted je jeste brzy. Dr mi sama rekla,ze ma cas a jeste se muze stokrat vytahnout,takze klid 🙂 ;)

petrapetule
3. pro 2017

Jo a jinak ja uzivam Magnosolv na krece

megi89
3. pro 2017

V 17tt jsem začala špinit a lehce krvácet, v nemocnici mi bylo řečeno, že mám nízko placentu a dokonce zasahovala přes branku. Nařízený klidový režim. Jen ležet a ležet. Na velkém ultrazvuku v 20tt už byla jen nízko, takže se trošku posunula s už ji mám jako ty... Neboj se, placenta se vytáhne. Vím, že je to opruz jen ležet, já už ležím 5 týdnů ale věřím, že za chvíli se posune zase výš. Neboj, bude to v pořádku.

jasminne18
autor
3. pro 2017

Děkuji za odpovědi , trochu me to uklidnilo ale pořád me znepokojuje to tvrdnuti. Doktorka mi rekla , ze se miminko tlaci dolu . Poslala me do nemocnice , kde me vysetril jeste doktor a ten rekl , ze mam nizko placentu . Tak nevim 🙄

karin1712
3. pro 2017

@jasminne18 mě u dvojčat břísko tvrdlo od 17.tydne. měla jsem mangnosolv 3x denně. Čímek mám i jako netěhotná jen 27mm (2x po konizaci čípku). Od pulky těhotenství jsem ležela a podstoupila jsem cerkláž ve 20tt. A dvojčatla jsem donosila do 33+4tt. Tak buď v klidu ale hodně lež. Držím pěsti.

gracinka7
3. pro 2017

Ja jsem mela vcestnou placentu 3.srupne. Lezela jsem skoro cele tehotenstvi. Prcek byl celou dobu natlaceny tesne k cipku. Od 5.mesice me strasili predcasnym porodem. Nakonec se narodil jen o 3 tydny driv. Placenta se nastesti vytahla, takze jsem nemusela rodit cisarem. Ze zacatku jsem brala nejake leky na udrzeni tehotenstvi, pak uz jen magnosolv.

magdadunajova
3. pro 2017

Ahoj, me tak tvrdne bricho uz 3 tydny. Jsem v 31 tt, taky beru Magnesii lactici, 8 tablet denne a mam klidovy rezim. Kdyz mi zvetsili davku tak se to trosku zklidnilo, ale stejne kdyz vic chodim tak zas citim ten neprijemny tlak a napeti. Musi se to hlidat, a taky cipek, protoze v nejhorsim pripade hrozi predcasny porod.

jasminne18
autor
3. pro 2017

Dekuji za odpovědi. Presne tohle jsem potřebovala slyšet případy , kdy to dopadlo dobře. Snad to tak bude i u me 🙂

smudlinka24
3. pro 2017

Ano, dopadlo to dobre, ale opravdu dodrzuj klidovy rezim i kdyby ti bylo buhvijak dobre a mela jsi nutkani pripravovat, uklizet a pod.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru