Zánět žaludku v těhotenství, máte zkušenost?

kukina27
31. říj 2012

Ahojky.
Moc bych chtěla poprosit o radu.
Ve 26tt jsem byla hospitalizována v nemocnici na chirurgii kvůli zánětu žaludku. (ovšem nikdo mi nedělal ani UTZ žaludku, ani gastroskopii). Po prohmatání břicha mě rovnou napíchli na kapačky s nálezem- akutní zánět žaludku. Dostávala jsem v kapačkách NO SPA a MESOCAIN.
Nyní jsem ve 35tt a potíže se mi vrátili. Nepomáhá vůbec nic. Jakmile se najím, mám v žaludku kamení a žiletky. Snažím se jíst v malých porcích, vyvarovat se ovoci, šťávám…kořeněným jídlům. Gynekolog mi doporučil rennie a anacid, ale ani jedno nepomáhá. Jsem zoufalá a nechci takhle na konci těhu jít opět do špitálu na kapačky :-/ Má někdo zkušenost??

jablkov
31. říj 2012

Ahoj já mám zánět žaludku od 22 týdne a beru helicid 20 zentiva a je to v poho

romantika
7. lis 2012

dobry den, take jsem se po tom pidila, mela jsem to same, ale asi je to tim jak mimi tlaci i na zaludek. ja cele prvni tehu mohla zobat jen jak vrabec, v zaveru uz jen krupicovou kasi a tekute. I tak mela maal 3,7kg a ja 13 kilo nahore. Po porodu semi to hodne zhorsilo, narazove jsem mela silene zachvaty, myslim ze i zlucnik. Ale k dr jsem nesla, vzdycky jsem to rozdychala a obcas davam zavcas sodu bikarbonu. Ma to i neco spolecneho s namahanim branice apod.. Proste dan za mimi.Ted uz vim omezeni ze nesmim jist vecer po seste hodine a nejhorsi uzeniny. Takze kdyz prijde navsteva nesmim se dotknout zadne mlsky na stole. no celkem otrava 🙂)))). Zkuste i dechova cviceni a hodne dychat do mista zaludku spodniho lemu zeber. At to zvladnete.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru