6měsíční chlapeček zase chytil rýmu a kašel

gabrielkka
11. črc 2015

Ahojte Maminky,zase prosím o radu :(
Máme doma 6měsíčního chlapečka a zase nás chytila rýma a kašel.Včera večer začal kašlat tak jsem mu hned dala stoptusin jelikož to je jediný co mame doma na kašel.Do nosíku stříkam nasivin a snažím se odsávat ale malý u toho začne hystericky brečet a vztekat se takže je to naprd.Kašel má strašně suchý a dusivý :( !Mazala jsem mu ještě hrud eukaliptusovým krémem (olej) který jsem už jak byl menší koupila v bylinkářství ale furt nic dobrého.V jeho dvou měsících jsme kvůli tomuhle byli v nemocnici:(((

fressa
12. črc 2015

Ahoj,malýmu je 8 měsíců,ale v jeho živůtku měl rýmu a kašel už mockrát. Jednou to trvalo i 3 měsíce,než se z toho dostal. Strašně mu pomáhá zvlhčování vzduchu na noc (máme ionizátor vzduchu) je to úžasná věc,suchý kašel se hned zvlhčí a není bolavý. Fenystylový kapičky,zase ulevují,aby neotekla sliznice-ty hned nasadmí 3x za den 10 kapek a taky pomáhají. Libenarem vyplachuju a hned vysávám i několikrát za sebou,dokud nejsou nudličky pryč( stékají zadem a je znich kašel) Mudr nás taky píše na inhalace a míčkování,to nám taky neuvěřitelně zababralo a miminkám se to moc líbí ! Také nás mudr posílá na ORL,aby radši zkontrolovali nosní mandle .. Držím palce!

cabo
12. črc 2015

@gabrielkka Ahoj, muj syn mel rymu jen 2x,nastesti....
Urcite odsavat,odsavat,odsavat. Ja si vyrobila z ustni odsavacky odsavacku na vysavac a nemuzu si ji vynachvalit!
Jinak urcite -jak uz se tu psalo- roztok Libenar a zvlhcovat vzduch. Ja nemam zvlhcovac,tak jsem vzdy nad postylku povesila vlhkou plinku.
Co u nas uzasne funguje-teda diky tomu nechytl maly rymu a dalsi od nas (ja sam od jeho narozeni mela uz 4x antibiotika)- je Oscillococcinum. Davam ho i preventivne,kdyz zacnu ja nebo manzel posmrkavat nebo kdyz mam ta antibiotika.
Drzim pesti,at je brzy v poradku

pampalin
12. črc 2015

@gabrielkka Možná by bylo dobré dát Stoptussin jen na noc a přes den dávat Mucosolvan, ten rozpustí hleny a malej začně odkašlávat. Ale nejsem doktor.

zanri
12. črc 2015

@gabrielkka Používám denně (i preventivně) nosní sprej Stérimar na zvlhčení sliznic a na spaní osvěžovač vzduchu z Nobilisu s bio silicemi - podporuje klidné dýchání a pokojný spánek, rozpouští hleny, zmírňuje zduření nosní sliznice. Obojí můžu jen doporučit.