Rýma u roční holčičky trvá už měsíc, co jí mám dávat?

zutinka
26. pro 2013

Poradíte mi prosím.Mám roční holčičku a ta má už měsíc rýmu!Nevím co s tím.Co jí mám dávat?Dávala jsem nasivin,nasivin sensituve.mořskou vodu.Moc děkuji

fykyska
26. pro 2013

No tak pokud má už měsíc rýmu tak - by bylo dobré asi navštívit kromě pediatra i orl nebo alergologii pro podrobnější vyšetření.

Protože pokud nezabírají ani běžně dostupné léky asi to nebude jen tak.... Někdy mohou mít děti podrážděné sliznice ze suchého vzduchu třeba z paneláku, pak je dobré dát na topení misku s vodou nebo koupit zvlhčovač vzduchu, dát vlhkou plenu nad postýlku, zapálit aroma lampu s eukayptem nebo hodně chodit ven.. Nebo je klidně možné,že může mít nějakou alergii nebo zastydlou rýmu ale na to nepřijde nikdo jiný než lékař....

fykyska
26. pro 2013
kytkakvete
26. pro 2013

Zvlhčovat vzduch, vyvýšit postel a odsávat. Nás to trápí taky, kapu Libenar jinak nic. Dle pediatra vyšetření na alergologii až přejde období těchle nemocí.

janabrandys
26. pro 2013

@zutinka
Prožila jsem takové rýmy u obou dětí. Raději žádné "léky" , podložit ( dcera při nejhorším byla skoro pořád v autosedačce - vajíčku) , zvlhčovat vzduch, klidně i krátkou procházku venku. Hlavně odsávat a odsávat, nejvíce pomůže odsávačka na vysavač, to nemá chybu a nepoškodí sliznici. Místo nosních kapek stačí v lékárně koupit velkou láhev Vincentky a přelévat ji do lahvičky od nosního rozprašovače.
Ale jak je to takto dlouho je to už na ORL a pořádné vyšetření.
Tak se z toho holky brzy vykurýrujte 🙂)

kachidlo
26. pro 2013

Měsíc je dost. Po už výše zmíněných doporučeních, bych taky už šla na ORL. Třeba to je jen těma malýma, tenkýma dětskýma trubičkama, které jsou někdy na obyčejnou rýmu citlivější, než ty naše.