12 dní odchází zátka

yareah
26. únor 2018

Dobrý den, ahoj, už 11 dní mi každý den ráno odchází hlenová zátka. Je toho pokaždé tak od lžičky po lžíci, jak kdy. Odchází od 30+1 (je u mě pravděpodobný předcasny porod, ve 27+0 mi zastavovali porod a teď se čípek drží uz delší dobu na 20mm, zavádím utrogestan a jim magnezium) když už je to tak dlouho, je možné že to začne brzy? Třeba i za týden dva? Dnes jsem 31+6. Do 40tt to asi nemám vidět co? 🙂 zatím je to teda pokaždé čiré, říkám si že až to bude s krví tak se to asi bude blížit víc. I když je mi jasné že to není podmínka. A taky vím, že každá to má jinak. Jen mě zajímá jaký je váš názor? Mám to nějak už pomalu očekávat nebo vůbec nemusím? 🙂

linee
26. únor 2018

A je to urcite zatka? Nemuze to byt silnejsi vytok? Urcite bych zasla k dr. pro kontrolu, zda se ti neotevrelo zase delozni hrdlo. Kdys byla naposledy na kontrole?
Podminka to neni, muze to byt i nekolik dni nebo tydnu. Navic se hlenova zatka pry muze obnovit. Takze sup na kontrolu, zda se opet neotviras /navic, kdys to mela) a drzim palce!

yareah
autor
26. únor 2018

Naposledy jsem byla na kontrole ve čtvrtek, to mi zátka odcházela 8dni 🙂 od kontroly předtím se čípek zkrátil o 4mm ale prý to je prašť jako uhoď jestli 24mm nebo 20mm. A pry i kdyby to zátka byla, tak s tím nic neudělají a nemusí to nic znamenat. Takže můžu jen čekat jestli se něco bude dít nebo ne. Spíš mě zajímaji zkušenosti a názory zkušených 🙂 jinak určo zátka, koukala jsem i na fotky na netu :D je to jako hodně hustý žluty chrchel/sopel a jde v takových cca 5cm šňůrách.. Omlouvám se za popis 🙂

vega5
26. únor 2018

Vydrž co nejdéle to půjde. Ja jsem měla vytok celé těhotenství, ke konci jsem i špinila, užívala Ascorutin, je volně prodejný cca za Kč. Nebo pohsnka do jidelníčku. Byla jsem kus těhotenství otevřena na 3. Pozor na tvrdnutí bříška, hned si lehněte, zabere to. Klidně podkladejte bříško měkkými polštářky, i mezi kolena.. Doufám, že máte tzv . rizikové těhotenství ve smyslu, aby jste byla doma a mohla odpočívat. Holka se narodila 36+3 a byla Ok i když 2400g. Dohnala to.. 🙂

yareah
autor
26. únor 2018

Mám rizikové těhotenství že mám nařízeno jen ležet, rozjel se mi porod včetně kontrakci tak teď mám leháro 🙂 naštěstí je to teď lepší, břicho tvrdne jen párkrát denně, předtím mi tvrdlo hodne často, takže to je asi lepší 🙂 jediné co nasvědčuje tomu že by se mohlo začít něco dít je ta zátka. Ale jak říká Dr. Teď už je to na prckovi, kdy se začne zase hnát ven a už ho prý nikdo držet nebude. 🙂 tak jsem právě napnuta kdy to přijde. Jak každý den vidím tu zatku, tak to pořád čekám :D ale možná zbytečně, nevím.

vega5
26. únor 2018

V nemocnici mi dali infuzi na zastavení kontrakci. Takže něco by měli... Ale to.mi zastavili před porodem císařským řezem. Aby to neřízli křivě 🙂 Jinak si ohlidej, aby ti to udelali hezky bez jamek.. Radši o tom promluv s doktorem. Dodnes mě to štve..

vega5
26. únor 2018

Určitě vydržet alespoň do 37 tydne. Kvuli vyvinutí plic... atd Ať se všichni snaží pomáhat. Nic nedělej. Odpočívej, lež atd.. opravdu je to teď tvé poslání nic nedělat :D

yareah
autor
26. únor 2018

Já už ty infuze právě dostala když mi předtím zastavovali porod a pry už nemůžou, můžou prý jen jednou za těhotenství a taky jen omezený počet kapacek a mě dali maximální množství. Na plice jsem dostala kortikoidy. Vydržet se snažím, ale víc než dělám už dělat nemůžu, teď už je to na prckovi 🙂

vega5
26. únor 2018

A co jemné posilování panevniho dna, jako když chceš stahnout vaginu. Dá se trenovat i na wc. Přerušíš močení a zase pustíš. Jsi v nemocnici,??

vega5
26. únor 2018

Měla by si mít podložené nohy postele. Stačí 3,4 cm.. Nebo polštář či deku pod zadkem...

ptacatko01
26. únor 2018

Oni kortikoidy působí jen necelé tři týdny. Mě je napíchli ve 23tt a rodila jsem ve 26tt, takže to už na malou nemělo vliv. Určitě se hodně šetři, nechala bych s obskakovat, vstávat jen na záchod, zadek podkládat polštáři a moc nehladit bříško, to stimuluje dělohu a může vyvolat tvrdnutí a kontrakce.

megi89
27. únor 2018

A je to opravdu zátka? To co popisujes ty tak jde ze mě Cca od 16tt a jsem teď 34tt, a bylo mi řečeno, že je to hlenovitý výtok.

yareah
autor
27. únor 2018

Určitě, teda podle článku a fotek na netu a podle kamarádky :D ale klidně přidám fotku :D

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru