Cviky na otěhotnění podle Mojžíšové, máte zkušenost?

aklin
19. únor 2014

Holky, cvičili jste někdy podle Mojžíšové? Chtěla bych podle ni cvičit, ale také bych ráda věděla zda už některá má s tímto cvičením zkušenosti. Slyšela jsem, že jeji cviky jsou účinné. Děkuji za každý příspěvek.

yweta
19. únor 2014

Ahojky, cvičila jsem při IVF pokusech....ty se teda nepovedly, ale záda přestala bolet a celkově mi bylo dobře. Není to jen o cvičení, je to i mobilizaci páteře u fyzioterapeutky....ta ti i ukáže co a jak máš cvičit. Cviky se přidávají postupně a taky se postupně mění... cviky se dají bez problému najít na netu, nicméně páteř a kostrč ti musí zmobilizovat a zkontrolovat někdo jiný.

sasanka033
19. únor 2014

@aklin rozhodne se do toho nepoustej sama podle nejakeho videa nebo obrazku, na mojzisku se i fyzioterapeuti skoli, byla by skoda, kdyby ses to naucila spatne nebo neucinne. musi se cvicit opravdu denne a jako vsechno, co za neco stoji, je treba u toho vydrzet dlouho, aspon tri mesice, nez se dostavi poradny vysledek a pak to udrzovat.
ja cvicim od leta, s prestavkou dva mesice na podzim kvuli laparce. zpevnila jsem se, zhubla, mam lepsi drzeni tela, ale k miminku mi to nepomohlo. ale my uz taky jedeme IVF, takze je problem i jinde.

lovelylion
19. únor 2014

Ahoj. Taky zrovna cvičím... už od listopadu. Jsem už po třetí mobilizaci páteře a taky jsem dostala pochvalu od fyzioterapeutky, že se mi zpevnilo tělo. Prý jsem ukázkový příklad Mojžíšové. Cvičením ti neublížíš, neboj. Spíš ta mobilizace je hodně "intimní" Můj manžel říká, že se svou fyzioterapeutkou mám intimnější vzat než s ním 🙂, Je to hodně o důvěře. Taky jdeme požádat o IVF, takže jestli to pomůže nebo ne, nedovedu zatím odhadnout . Ale jak píšou holky... chce to cvičit minimálně 3 měsíce a pod dohledem. Bere se to jako rehabilitace a je placená zdravotní pojišťovnou.
Tak do toho 🙂

aklin
autor
19. únor 2014

Diky. Aha, diky za radu.

aklin
autor
19. únor 2014

Snad i cviceni na balone, coz od noveho roku provadim , pomuze ke zlepsene vitality. Je to uz znat.

ankava
19. únor 2014

@aklin cvičila jsem Mojžíšovou před IVF - úspěšným. Jak dalece mělo vliv na to, že jsem miminko donosila nevím, ale v každém případě mě přestaly bolet naprosto záda, nebolela mě celé těhotenství a hned po porodu jsem zase začala, cvičila jsem ještě tři měsíce, pak už sem se zase začala věnovat jiným sportovním aktivitám, ale dodnes ( tři roky), mě záda drží. Vřele doporučuji. Chce to skutečně trpělivost a vytrvalost - šestkrát týdně 40 minut.... 🙂

lv
20. únor 2014

Nevím jestli to k mým dvěma holkam přispělo, ale věřím ze kousek ano - v 19letech jsem mela srůsty, byla jsem na laparoskopii, a v lázních, aby prý kdy mohla mit děti - ze budou potíže. Cvičila jsem asi rok. A holky jsou snad na 1.ránu 😀

barborka09
20. únor 2014

@aklin sice jsem nikdy necvičila ale z okolí znám tři dnes už maminy, které díky cičení otěhotněly. Dvě zcela přirozeně, třetí po první inseminaci. Vzhledem k tomu, že ty první dvě byly několik krát na umělém oplodnění a nikdy se nepovedlo a až poté co začly cvičit se zadařilo přirozenou cestou. Takže vzhůru do toho!

pepetousek
20. únor 2014

@lovelylion Aby to bylo hrazeno pojišťovnou, potřebuji k tomu nějaké potvrzení/doporučení od lékaře? Příp. jakého?

lovelylion
20. únor 2014

@pepetousek ahoj. Já jsem měla doporučení od svého gynekologa. Ale u nás na rehabilitacích se to dalo domluvit i osobně. Nikdo z toho nedělal problém. Vím, že v rehabilitačním centru neměli smlouvu s pojišťovnou, tam po mě chtěli 300,- Kč za konzultaci a za ty mobilizace, Ale říkala jsem si, že 300,- sice není moc, ale proč platit za něco, na co máš nárok. A navíc... moc se o tom nemluví, ale ta mobilizace páteře se dělá tak, že ti fyzioterapeut strčí prst do zadku a na to jsem nechtěla jít jen tak k někomu.

buna
4. bře 2014

cvičím 4. měsíc...teď to teda trochu flákám, ale určitě funguje na pravidelnou menstruaci i ovulaci...perioda přichází bezbolestně a bezbolestně i probíhá 🙂 jsem po 5-ti pokusek umělka a cvičit jsem začala až po neúspěšných IVF...doporučila bych každému i když ne každý najde ten morál cvičit každý den, první měsíc to bylo 30 minut, teď to je hodina

ovce11
28. kvě 2014

Ahoj holky, ptala jsem se už v podobné debatě, ale zkusím ještě u vás. Nestalo se některé z vás, že se vám asi měsíc po cvičení Mojžíšové posunula ovulace, v mém případě tak z 30 DC na cca 12 DC. Tento měsíc ovu tedy nehlídám, ale zdá se mi, že se blíží 🙂. Máte podobnou zkušenost. Já bych byla strašně ráda, kdyby se mi srovnal cyklus, od potratu před sedmi měsíci mám MS vždycky tak po 45 dnech. Moc díky a ať se vám daří 🙂

loreley1
4. srp 2014

@sasanka033 Sasanko a víš prosím tě o nějaké dobré fyzioterapeutce v Praze? Díky 😎

sasanka033
4. srp 2014

@loreley1 ahoj, no chodila jsem k jedny, ale uz ji nedoporucuju, protoze bud nepoznala, nebo se nezabejvala tim, ze mam vychyleny obratle, coz mi zjistila az pani na dornovce a vracela mi to.

loreley1
4. srp 2014

@sasanka033 Aha, tak děkuju, k té asi nechci 😖 A na tu Dornovku máš dobrou? Taky jsem někoho před časem hledala, ale nikdo z nalezených na mě moc důvěryhodně nezapůsobil...

sasanka033
4. srp 2014

@loreley1 v tom pripade naprosto uzasna je tahle renata, dela ruzna cviceni, je to takovej typ hodne temperamentni zensky:
http://www.spiralyoga.cz/kontakt
zavolej ji, rekni co bys chtela a ona rekne, zda to dela, nebo ne (dela i jogu, dornovku, ja k ni chodim cvicit SM system)
a potom tadyta pani, ciste na dornovku, k ty chodim taky:
Masaže Staňková

loreley1
4. srp 2014

@sasanka033 To vypadá super, jsi hodná. Jógu mám moc ráda, Renata vypadá sympaticky a s tou Dornovkou mi přijde jako skvělý spojení, určitě vyzkouším! Děkuju a přeju, ať se vše vydaří jak má 😉

sasanka033
4. srp 2014

@loreley1 nemas zac a at se ti tam libi🙂