Druhý porod. Jak dlouho a přenášely jste?

karloskaivet
21. zář 2019

Ahoj. Zajímá mě, jak u vás vypadal druhý porod.
První jsem měla opravdu strasnej a mám z něj do teď trauma. Vyvoláváný, malé se nechtělo ven. Voda praskla ve 38+0. Trpěla jsem pomalu dva dny v bolestech.
Nyní se snažím připravit psychicky na druhý porod. Do termínu mi zbývá 12 dní. Rodily jste přesně v termínu?
A byl druhý porod rychlejší a snazší? Od včera mám ukrutné bolesti v trislech a zádech. Díky 🙂

monika76301
21. zář 2019

@karloskaivet můj druhý porod začal prasknutím vody v 38+6... Jeli jsme do porodnice ale bolesti nikde... Museli mi dávat antibiotika a čekalo se 25 hodin zda se porod sám nerozbehne... Ráno o pul 9 mi dali tabletu na vyvolani - bolesti od půl 10 hned po klystyru a mala. Byla venku 10:16 v papírech mam celkovou dobu porodu 1h26min... Bez nastrihu bez šití... Bolelo to strasne o 1000 procent víc než první porod ale jako 1 hodinu.... Což ve finále byl total krásný porod.... Prostě hodinu bolesti a bylo hotovo a to se dá vydržet.... Ve 12 hodin jsem. Sla. S manzelem na chlebíček do kiosku 😀😀😀 bylo mi jako bych nikdy nerodila ani očistky nebyly takové jako u první dcerky ale mnohem slabší.... Jen první 2 dny zavinovani dělohy při. Kojení bylo hnusne...

jituli84
21. zář 2019

ajee já myslím, že tohle bych jako prvorodička ani číst neměla už ted mám nahnáno

karloskaivet
autor
21. zář 2019

@monika76301 smankote! Já celý porod první projecela jako blázen. Fakt jsem to zvládala hodně špatně a ještě mě servali, že tak jecim. Bohužel jsem měla velkou ztrátu krve a v šestinedělí též.
Ted jsem ve fázi, že v posteli se nemůžu ani přetočit jak mě ty trisla bolí. Chůze vypadá jako když jde tučňák ( opilej tučňák)... Dle dr má malej hlavičku úplně v pánvi a dle ultrazvuku je prý už nemeritelna....

karloskaivet
autor
21. zář 2019

@jituli84 já mám nahnáno taky, nejsi v tom sama 🙂

jituli84
21. zář 2019

@karloskaivet no zatim ještě nepanikařím, ale to teprve přijde

monika76301
21. zář 2019

@karloskaivet každý porod je jiný a jen na tobě jaký bude... Vim ze je to ohrana fáze ale porod je hlavně v hlavě... Pokud budeš křičet a nebudeš spolupracovat nepomůžes tím sobě ani miminku na svět... Raději jak budes mit bolesti zavři se do sprchy zavři oči zhasni... Sedni na balón pusť vrelou vodu a každou bolest v té sprše si řekni že jsi blíž miminku mluv na něj sprchou jezdí po břichu... Sed na balóne a bolest tlač do něj... Ja se takhle otevřela ze 4 cm na 10 za 12 minut... Sla jsem do sprchy vyšla jsem a sestra rekla jdeme na sal... Jakmile rekla jdeme na sal vedela jsem ze to nejhorší je za mnou... Protože samotné tlačení je úleva 😌 😌 😌 ja první porod mela krásný přirozený ale druhý hodnotím i když bolel víc jak lepší protože byl tak hrozné rychlý než kdesi cosi mimi bylo s nami

petina3
21. zář 2019

@karloskaivet první porod vyvolavane 40+1, všechno špatně. Já hysterka, rvala sem po doktorech, že jsou zasrani sadisti, že už žádné dítě nechci, že sem si to rozmyslela. Cítila sem se, jak krava na jatkách, špatně mě pichli epidural (po porodu sem chytla bolesti hlavy, takže páteř píchali znova a dávali mi tam krev). Po porodu sem upadala do komatu a ztratila spoustu krve. Teď sem 40+4, porodem me straší od 34tt. Pořád nic, celé tehu procházka peklem a ten závěr šílený. Bojím s vyvolavacky a mám za sebou 3 Hamiltony.

denca033
21. zář 2019

@karloskaivet ahoj první porod cs ve 38tt malý nebyl otočeny a tak mě nechali trpět v bolest 6hodin kdyby se náhodou otočil. Druhý porod taky cs taky mě nechali trpět 6hodin neotvirala jsem se. Teď v listopadu mě čeká třetí porod cs tak doufám že mě nenechají trpět a vezmou mě hned.

jituli84
21. zář 2019

@denca033 ono když není otočený hlavičkou dolu tak se bere automaticky na císař?

misicka1988
21. zář 2019

@karloskaivet Za mě tě moc nepotěším.. 1 porod 39+0, druhý porod 41+0. První trval 7 hodin, druhý porod 32 hodin od prvních kontrakcí. Chtělo se mi umřít, byla jsem totálně vysilená, nespala jsem 2 noci. Ale myslím že je to strašně individuální, vůbec se nedá předpokládat jestli bude horší nebo lepší... Držím palce 🍀

misicka1988
Autor odpověď smazal
Zobraz
misicka1988
21. zář 2019

A 3 porod jsem měla v 41+0, trval 9 hodin. Kontrakce brutální, ale alespoň jsem byla vyspalá.

karloskaivet
autor
21. zář 2019

@monika76301 No já křičela bolesti ale spolupracovala jsem. Mimo jiné, porodnice ve které budu, tě umístí na hekarnu bez sprchy a pak jdeš rovnou na kozu. Takže moc na výběr variant nemáš.

karloskaivet
autor
21. zář 2019

Holky a myslíte, že když už mám takové bolesti v těch trislech, že nejsem schopna normální chůze, že už se něco bude dít? Hlenova zátka mi ještě ne odešla teda nebo aspoň o ní vůbec nevím... Mám docela i nechutenství k jídlu a furt bych spala...

jaja01k
21. zář 2019

První porod v 38+0 trval 14 hodin a dost dlouho jsem se po něm dávala dohromady fyzicky i psychicky. Druhý porod, 13 měsíců po prvním, koncem pánevním v 38+1 trval asi 6 hodin, všechno šlo tak nějak líp a už druhý den jsem byla v pohodě.

denca033
21. zář 2019

@jituli84 automazickyasi ne znám ženský co rodilý i koncem pánevní jen je ten porod o to složitější a těžší jak pro maminku tak pro miminko. Já jsem si to netroufl a šla jsem radši na cs a stejně jsem se ani neotvirala

barumat
21. zář 2019

První porod vyvolávaný kvůli sáknutí plodové vody, pozitivnímu streptokokovi a absenci kontrakcí v 37+6. Od zavedení tablety za 3:50 byla dcera venku. Porod teda ale hnus flus, okamžitě po zavedení půlky tablety kontrakce po 1-2 minutách, studenej pot, na zvracení, na omdlení, průjem, bolesti zad, no peklo. Druhý porod spontánní (tedy, jak se to vezme, doma jsem podle babský rady žmoulala bradavky, protože už mi těhotenství lezlo krkem - a za dvacet minut začala odtékat voda a za dalších půl hodiny naskočily kontrakce po 4 minutách) ve 40+4. Druhá dcera byla venku za 2:20 od první kontrakce. První porod s nástřihem, druhý bez, oba bez medikace (krom té vyvolávačky u prvního). Nevím, jestli to mělo vliv, ale u obou jsem brala arnicu montanu a u druhého actaea racemosa.

barumat
21. zář 2019

@karloskaivet Zkus si změřit normálně teplotu. Při porodu pak stoupá.

jitkaem
21. zář 2019

Prvni porod - prijezd po pravidelnych kontrakcich do porodnice 9:00 porod ve 12:25
Druhy porod - kontrola v porodnici 11:00 a poslali me domu, prijezd po pravidelnych kontrakcich do porodnice 13:00 porod ve 14:25 😊
Druhy porod byl pro me rychlejsi, ale bolestivejsi.

rousse
21. zář 2019

první porod vyvolávaný - 4 hodiny se nic nedělo, jen malé pravidelné kontrakce, pak praskla voda a za 2 hodiny byla malá venku. Tehdy mě ty velké kontrakce přisly nesnesitelné, řvala jsem jak hysterka, nechápu🙂 Malá měla 4 kila a já měla jen 5 vnějších stehů. Druhý spontání praskla voda a malá byla za hodinu a půl venku - kontrakce se daly krásně prodýchat, neměla jsem vůbec potřebu ječet a křičet, byl opravdu rychlejší, přišel mi pohdovější, věděla jsem co a jak, co mě čeká. Malá 3 kila 60 a bez nástřihu, bez šití.

babanci
21. zář 2019

Druhý mnohem kratší než první. O dost. Den před termínem mi odtekla voda v 6 hod. ráno. Vzbudila jsem prvorozenou, předala babičce a tramvají dojela do porodnice. Tam jen ten uvítací ceremoniál a za hodinu bylo dítě na světě. Od prasknutí vody za 4 hodiny.

martt
21. zář 2019

@karloskaivet Tak já první porod vyvolávaný kvůli padajícím ozvám za 3,5 hodky byl na světě . Druhý porod přesně v termínu spontáně a za 2,5 hodiny byl malý na světě.

martinka_33
21. zář 2019

41+nevim kolik, tři hodiny děsné bolesti... První porod 41+6, 6 hodin a celkem pohodička 🙂 Takže druhý o půlku kratší o hodně bolestivější

janager
21. zář 2019

První porode vyvolávaný 41+0. V 8h zavedené tableta. Za hodinu mírně kontrakce, v 12h podání oxytocinu, kd začaly šílené bolesti a narodil se ve 24h. Bylo to šílený, protože co mi dali ten oxytocin, jely mi kontrakce po 2min, už jsem žadonila o císaře. Nástřih, šití se špatně hojilo. Sednout jsem si mohla až tak za 2 měsíce.
Druhý porod byl úžasný. Od rána jsem cítila, že se něco děje. Ale normálně jsem vařila, uklízela, vytírala. No a okolo 16:30 mi začaly kontrakce, co porodnice jsme přijeli po 18h, já byla na 8cm a v 18:46 byl malý na světě. Luxusní. Je ale pravda, že si vybavují, jak jsem cítila, jak malý jde ven. A nemohla jsem ovládat tlačení. Vše šlo nějak samo.

cery26
21. zář 2019

Prvni porod spontanne den po terminu. V noci mne vzbudily slabe kontrakce po sedmi minutach, pokladala jsem je za poslicky a pomerne dlouho trvalo nez jsem si uvedomila, ze uz je to asi "ono. Dcera se narodila v pul treti odpoledne, 13 hodin od toho co jsem zaregistrovala prvni kontrakci. Syn se narodil o 2 roky pozdeji. Tyden po terminu, po trech Hamiltonech. Rano mi delali v porodnici tretiho Hamiltona, cely den VELMI nepravidelne kontrakce, ktere jsem temer neregistrovala. V sedm vecer z niceho nic kontrakce po peti minutach, ale naprosto v pohode. V deset jsme mne manzel dotahl do porodnice - ja jsem jet nechtela, byla jsem temer bez bolesti, proste mne jednou za ctyri minuty pichlo v podbrisku. V porodnici mne prohlidli, se slovy "jste otevrena na sest, mazejte na sal". S usmevem a v klidu jsem tam dosla, cestou mi praskla voda a okamzite silene bolesti, ze jsem malem lezla po zdi. Nicmene, syn byl za 57 minut venku. Bez poraneni, bez nastrihu. Takze za mne, druhy porod podstatne bolestivejsi, ale take podstatne rychlejsi. Ze salu jsem odesla po svych a nikdo by na mne nepoznal, ze jsem rodila. Jen to zavinovani delohy byl masakr.

azanka
21. zář 2019

První porod 1,5 hodiny naprosto paralyzujici bolesti ukončeny vexem a ztrátou krve cca litr. Druhý 2,5 hodiny od první kontrakce, s bolestí už jsem uměla pracovat a hodnotím ho velice pozitivně. A strach jsem před nim měla taky. Nebýt toho, že si syn dal hlavu k ruce a byla jsem dost potrhana, to byl porod značka ideál. První porod 40+3, druhý 40+0.

karloskaivet
autor
21. zář 2019

Já jsem druhé vůbec nechtěla. Právě z toho zážitku s prvním porodem. Nebylo mi z toho dobře ani psychicky a měla jsem i poporodní deprese. Ex mi s ničím nepomáhal a o babičkach ani nemluvím. Ale stalo se. Otehotnela jsem přes prášky a jsem vedená jako riziková. Už od 19 tydne jsem měla dle Mudr CS 3 ale nakonec jak vidím, to nemá žádný moc velký význam.
I když jsem překročila 38 týden v nemocnici mi nedělali ani ještě monitor. Jen kontrolní ultrazvuk kvůli váze, která byla ve 36 týdnu odhadnuta na 2400g. Od páteční kontroly mi sdělili, že má prcek 3000g (plus /minus 200g). Dcera se narodila s váhou 2590g takže jsem zvědavá jak to zvládnu.
Tentokrát ale bude u porodu můj nynější partner, takže tam nebudu sama jako u první, což mi asi taky dodá hodně síly.
Dojezd do porodnice máme 22 minut, takže doufám, že se to stihne :D

odula
21. zář 2019

Zdar. První porod v termínu. Od odtoku vody 24 h. Od prvních kontrakci cca 12. Druhý porod (po 15 měsících od prvního) - 2 týdny po termínu, otevřená při příjmu na 8 cm (bez bolesti) za 2h po odtoku vody (protrzeny vak blan) - hotovo. ;) vůbec se nedá odhadnout jak, kdy.... ( třetí porod byl vůbec unikát) . Hlavně nestresovat . ;) hodně štěstí!!

blackhole
21. zář 2019

První porod 39+4, trval od prasknutí vody 48h, kontrakce nikde, po cca 36h otevřená pořád jen na 2 prsty, porodila jsem až na oxytocinu.
Druhý porod 38+0, opět nejdříve praskla voda bez kontrakcí, rozjely se však naštěstí samy po Hamiltonu, trval 14,5h, 2. doba porodní (t.j. "vytlačovací" fáze) byla o dost kratší.
Starší syn měl 3730g, mladší 4050g - i proto se možná narodil 2 týdny před termínem, prostě byl už velkej.

eukamaminka
22. zář 2019

První porod vyvolaný 8 dní po termínu nakonec po 17,5hod od zavedení první tablety porod ukončen akutním císařem.
Druhý porod před 2,5 měsícem začal kontrakcemi 6 dní před termínem a za 5hod byl malý na světě. A to mi po příjezdu do porodnice řekli že to bude na dlouho,čípek celý atd atd...a za 3 hodinky byl venku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru