Odtok plodové vody 30. tt. Falešný?

lenka381
20. zář 2022

Ahoj,

snažila jsem se najít podobné diskuze, ale bohužel se mi nepodařilo.
Minulý týden ze mě během chůze vyteklo větší množství tekutiny - neměla jsem vložku takže kalhotky durch, plus se to dostalo i na džíny a protekl mi komplet sed. Jela jsem na gyndu, Dr. udělala ultrazvuk a hned hládila, že to vypadá na plodovku, že před hlavičkou není voda.
Jela jsem tedy do nemocnice, na čerstvé vložce od doktorky se plodovky nepotvrdila, měla jsem ji na sobě asi 1 hodinu, ale když polili roztokem kalhotky, tak se plodovka potvrdila.
Hned mě převážila do jiné porodnice, kvůli riziku předčasného porodu (a moje porodnice rodí až od 32tt). Každopádně v té druhé porodnice udělali zrcadla, zkoušeli polít vložku i vyšetřovací rukavici a hned mě poslali dom, že plodovka neteče.

Do pár hodin jsem tam byla znovu, protože jsem opět měla mokřejší vložku, ta už jim zezelenala. Hospitalizovali mě a druhý den opět dělali test plodovky, který byl negativní. V nemocnici si mě nechali 3 dny s tím, že dělali pravidelně monitor + ultrazvuk a zrcadla a nakonec mě propustili s tím, že plodovka neteče, je jí dost i kolem hlavičky, čípek stále na 50mm. Od toho prvního dne se již test na plodovku nedělal, vše zakládali jen na tom ultrazvuku. Vysvětlení proč ten první test a výtok byl tak silný (a pozitivní) pro mě neměli. Jen pořád omýlali, že to muselo být falešně pozitivní. Nedali mi žádné omezení, doporučení, nic.

A teď můj dotaz, stalo se Vám někomu něco podobného? Jak celá situace dopadla?
Pocitově jsem teď v pochvě mokřejší, ale že by ze mě přímo něco teklo nemám.
Do té doby jsem měla občas bílo nažloutlý výtok (který mám i teď), ale k tomu je i občas bezbarvý flek na kalhotkách. Bojím se, že třeba ta plodovka odtekla a zacelila se ta dírka a nebo že ze mě teče velmi velmi pomalu a stačí se dotvářet. U obojího mě nejvíc děsí riziko infekce (které teď vlastně nikdo nehlídá). Řekli, že případně by plodovou vodu odebrali a otestovali až kdyby se potvrdilo, že odtéká.

Dnes jsem měla kontrolu u doktorky (je to týden od toho prvnotního odtoku), která opět konstatovala že plodové vody je dost a malé vypadá v pořádku. Pohyby cítím,

Máte pro mě nějakou radu nebo tip? Omlouvám se za délku příspěvku, jsem z toho hodně nesvá. To riziko infekce mě prostě strašně znervózňuje.

goovana
20. zář 2022

@lenka381 nemůžeš mít samovolny únik moci? Já jsem tohle zažila v druhém tehotenstvi a bylo mi fakt trapně několikrát semi to stalo...ale nešlo to vůbec ovlivnit

sorboni30
20. zář 2022

@lenka381 pokud cítis pohyby miminka, je to v poradku a verona dr..vypadá to ale jak pise nahore na unik moci. To je běžné

jjasmina
21. zář 2022

@lenka381 Hele krásně tě vyšetřili a byla bych v klidu, někdy unik plodovky může nastat a pokud ted už neodteka, tak bych byla v pohodě. Samozřejmě na tvém místě bych se i tak šetřila a při dalším uniku zase jela do nemocnice. Já měla unik plodovky, ale teda durch, ale byla jsem už ve 40tt

lenka381
autor
21. zář 2022

Díky moc za odpověď holky!

@goovana @sorboni30 - moč mě napadla hned, jak se mi to stalo. Ale ta tekutina nijak nezapáchala po moči a byla úplně čirá, tak jsem to vyřadila. Kdyby to byla moč, tak by to byla ta nejlepší varianta. Ale i tak je divné, že by reagovalla v tom testu na plodovku.

@jjasmina já si říkám no, že dokud teď nic neteče, tak snad ok, a každý kdo dělá utz mi hned hlásí, že plodové vody je doopravdy dost, tak kdyby tehle, je to snad poznat. Ale oni mě v té první porodnici strašně vyděsili, že je dost významné riziko infekce a hned se operovalo s porodem do pár dní, pokud by se v plodovce ukázaly známky zánětu. No a v té druhé se nic z toho neřešilo. :/

jjasmina
21. zář 2022

@lenka381 bude to v pořádku ❤️

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru