Placenta položená nízko, co může hrozit?

anabella_lee
21. črc 2017

Ahojky holky, mám dotaz, zda máte zkušenost s placentou položenou nízko. Jsem momentálně 20+2 a doktor zjistil že je nízko 34 mm, normální prý je nad 50mm.
Krvácení nemám, doufám že ani nebude. Musím opět rodit císařským řezem, kvůli oční indikaci, takže to je už předem dané. Ale jde mi o to co vše u tohoto může hrozit. Je jasný že se člověk nemá namáhat, nic těžkého zvedat a žádný sex. Aby nedošlo k tomu krvácení.
Díky za vaše zkušenosti a podporu 🙂

hani007
21. črc 2017

Me to rikal taky a zhruba ve 24.tydnu. Vubec se ale nic nedeje. Ja plasila jak blazen az sem se dostala k jedne specialistce ta mi rekla, ze pokud to neni ve 30.tydnu nic se s tim nedela. Navic ja mela 11mm. Takze klidek 😉

hani007
21. črc 2017

@hani007 pardon 21mm 😂

vogelk
21. črc 2017

Ahoj, me to vcera gyn. zjistil taky a hned me soupl na rizikove. Nesmim prakticky nic ( ani vytrit podlahu ) a pry se nemam vzdalovat od nemocnice ( to potesi ), ze kazdou chvili muzu zacit krvacet. Jsem ve 21tt a uz mi rekl, ze pokud se to do pristi kontroly nezlepsi, tak je to duvod k cisarskemu rezu. Tak uvidime. Drzim palce, aby se ti krvaceni ci komplikace vyhnuly!

anabella_lee
autor
21. črc 2017

@vogelk no tak to koukám teda a ty jsi krvácela že tě hned poslal do nemocnice či měla bolesti?

vogelk
21. črc 2017

@anabella_lee nene, zadne bolesti ani krvaceni.. jen je pry opravdu hodne nizko takze musim mit klid. Zadna namaha, dlouhe prochazky, sex, uklid, no proste nic. Taky ale doufam, ze se mi komplikace vyhnou a ze se placenta jeste posune nahoru.

nellie87
21. črc 2017

Mela jsem placentu nizko,nevim jak moc,ale vse bylo nakonec ok a jeste jsem prenasela..

lucbra06
21. črc 2017

Taky jsem měla placentu hodně nízko a nikdo mi nic neřekl, takže jsem skončila s masivním krvácením v nemocnici.Nakonec se vytáhla jak má 🙂

marcifiedl
21. črc 2017

Ahoj, jsem studentka porodní asistence, zdaleka ještě o těhotenství nevím všechno, ale pár informací mám, tak posílám stručné info, třeba se bude hodit 🙂 U nízko položené placenty je důležité v jakém jste týdnu těhotenství a zda je placenta pouze v blízkosti vnitřní branky, zda do ní zasahuje, či ji zcela překrývá. Pokud se jedná o nižší týden těhotenství je možnost, že se placenta s růstem mimča vytáhne výše a pak je vše v pořádku a porod se vede vaginálně, pokud nejsou jiné indikace k císařskému řezu, samozřejmě to vždy musí diagnostikovat lékař. Při placentě zasahující v nějakém rozsahu do vnitřní branky(čím více, tím je to rizikovější) vždy hrozí nečekané krvácení, které samozřejmě ohrožuje miminko i maminku, proto je důležité ho nikdy nepodceňovat. Jinak se dodržuje klidový režim, takže jak jste již zmiňovali žádná námaha, sex, zvedání těžších předmětů a maminky s placentou previi (zcela zakrývající branku) jsou obvykle hospitalizovány na oddělení rizikového těhotenství, kde jsou pozorovány, ale pokud je vše v pořádku, tak se lékaři snaží udržet těhotenství do 36.TT a pak dělají císařský řez. Hezký večer M.

lenickakl
22. črc 2017

Taky jsem ji mela, zasahovala i do porodnich cest nebo co, ale doktor rikal, ze se vetsinou vytahne a taky ze se vytahla.

linee
22. črc 2017

@anabella_lee ja cislo nevim,mne na 2.screeningu take rekli,ze je polozena nizko,ale ze se jeste muze vytahnout.Zadna zvlastni opatreni jsem nemela a vytahla se az kolem 30tt.Pokud by se nevytahla rodila bys cisarem,ale to uz mas stejne predem dane.
Pokus by to bylo opravdu malo,tak te asi na mozna rizika dr.upozorni,ale ve tvem pripade bych jeste vubec nestresovala,vytahnout se ma jeste casu dost🙂

anabella_lee
autor
22. črc 2017

@marcifiedl
@lenickakl
@linee
@vogelk
@nellie87
@lenickakl
Děkuji moc za Vaše názory a rady. Zatím mi taky nic extra neříkal, jsem ve 21. týdnu jak jsem psala na začátku. Taky mi tvrdil že by se mohla vytáhnout, císařem rodit musím tak jako tak kvůli oční vadě. Jen se bojím aby nepřišlo to krvácení atd....raději se už tolik nenamáhám tak snad se to samo zpraví a bude to dobré.

katushka82
22. črc 2017

Ahoj tak já měla placentu previi (zakrývala celou branku). Taky mi říkali že se může vytahnout - no bohužel nevytáhla. Během těhu jsem často špinila, ale nekrvacela ovšem porod hrůza. Naštěstí je to za náma a syn je zdravý 😉

laskonka85
23. črc 2017

Ahoj,taky jsem pri prvním tehotenstvi mela placentu praevia,v 26 tt jsem zacla krvácet.Jeli sme tehdy k apolinari,kde mi rekli,ze se pravděpodobně placenta vytáhne.Ale kdyby nastalo masivni krvaceni,tak hned prijet .....Naštěstí jsem rodila v termínu.placenta se vytahla takze jsem rodila prirozene.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru