Placenta přímo nad čípkem v 18tt, mám se bát?

mmmilda
18. pro 2013

Ahoj holky, jsem v 18tt a minulý týden sem vstala z postele a docela dost u toho zakrvácela. Nechali si mě pár dní v nemocnici a při propouštění mi doktor řek, že mám placentu přímo nad čípkem. A docela dost mě pak poučováním vystrašil. Bojím se jít teď třeba jen na záchod. Mám doma 1,8 roků syna, tak polehávání celý den moc nejde. Mám se až tak bát? Měla ste nebo máte některá podobný problém?

antoinet
18. pro 2013

Neboj se, taky jsem to měla v 17.týdnu, sleduje se to ale až od 25.týdne, do té doby se placenta sama sune nahoru, jak se zvětšuje děloha. A kdyby se to nespravilo, vyřeší to císařským řezem, normálně v termínu.

mmmilda
autor
18. pro 2013

@antoinet to mi doktor taky řekl, ale taky mě strašil tím, že jestli nebudu ležet, tak budu znovu krvácet, že mi tu maličkou můžou vzít, že můžu vykrvácet.. Opravdu je nutný až tak přísný režim? Jak si to řešila a zvládala ty? Budou tu Vánoce, ptřebuji ještě něco pokoupit, ale bojím se fakt jít jen na WC. Měla si pak ještě nějaké komplikace?

antoinet
18. pro 2013

@mmmilda já jsem tehdy měla ještě dva hematomy, ale obojí se spravilo, takže teď už mi nic není. Opravdu jsem ale poctivě ležela, nejdřív týden v nemocnici, takže fakt jen na záchod a pak pár týdnu doma, po 2 týdnech jsem dostala vycházky a normálně jsem dělala domácí práce a nákupy, teď to radši opravdu neriskuj.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru