Špinění na začátku těhotenství, máte zkušenost?

seshira
5. kvě 2015

Ahoj maminky, mám starosti. V únoru jsem prodělala revizi kvůli neúplnému potratu v osmém týdnu. Teď jsem 6+0. V neděli jsem začala špinit. Hned jsem jela s manželem na pohotovost. Sestra byla nepříjemná, že prý špinení není důvod proč hned vyhledávat doktora. ☹ Každopádně jednalo se jen o špinění, na ultrazvuku vše vpořádku. V pondělí jsem nakráčela k mému gynekologovi, který už viděl i základy budoucího miminka a na srdíčko je prý brzy. Za čtrnáct dní kontrola. Špiním pokaždé, když jdu na velkou, jinak jen sem tam, ale i tak mě to znervózňuje. Dostala jsem i utrogestan, dvě kuličky večer. Ráno jsem po tom opět špinila. Nevím. Pamatuju si u prvního synka že jsem to tak nějak podobně měla taky, ale ne až tak moc. Máte někdo zkušenosti?

vendulka123
5. kvě 2015

Já jsem na začátku těhotenství také špinila,také jsem brala utrogestan a v lékárně jsem si koupila ascorutin,ten mi pomohl.Koupí se normálně bez lékařského předpisu a je to vlastně jen viamín c.Brala jsem nejprve 3x2 a pak už jen jeden denně pro jistotu.Dneska už jsem 38 tt,takže vše v pořádku a snad jsem tě nějak uklidnila,i když já jsem také plašila a plaším kvůli každé maličkosti.Jen mě zaráží přístup té sestry,já byla na pohotovosti několikrát a vždy mě spíš pochválili,že je lepší přijet,než něco zanedbat.tak přeji hodně štěstíčka a zdravé krásné miminko 🙂

seshira
autor
5. kvě 2015

@vendulka123 Moc děkuju za odpověď, je možné že třeba budu špinit ještě týden a pak zas po čtyřech týdnech, nějak tak jsem to měla s prvním synkem, ale je to právě pět let a už si to dobře nepamatuju. No i manžel hleděl, jak se ta sestra zachovala, ještě když jsme zmínili, že v únoru jsem potratila, prostě no coment,

verunka_korunka
5. kvě 2015

@seshira špinění na začátku může být dovrtavani zárodku do sliznice. Jsem s tím měla taky zase problém, ale pak to přešlo. I bez prášků. Minule mi lékař předepsal ascorutin, tak jsem si zamířila do lékárny a tam mi řekla, že se nemá podávat těhotným. Je to opravdu v návodu. Moje nová gynekoložka mi teď říkala, že kdybych spinila zase, tak si ho mám vzít, ale neřekla jak, takže bych si k ní zavolala. Naštěstí jsem to už potom nepotřebovala. Spinila jsem do konce 6tt a pak malinko 2 dny v 8tt v době kdy by teoreticky byla MS, takže jsem to nechala a od té doby zase nic.
Takže jestli chceš ascorutin, tak si raději zavolej svému gynekologovi.

baara15
5. kvě 2015

Dobrý den, když jsem byla těhotná s dcerou, špinila jsem do 12.tt a také jsem brala Utrogestan.
Teď jsme oslavili její rok a celé těhotenství bylo v naprostém pořádku.
Na nepřijemnou sestru se vykašlete, i když chápu, že hormony pracují a dokáže to člověka rozhodit.
Ale důležité je, že Vás zkontrolovali a je vše v pořádku, to je to nejdůležitější!
Přeji hodně štěstí 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru