Střevní infekce v těhotenství

oliverka28
28. srp 2018

Hezký den holky,jdu si k vám pro radu. Jsem ve 24tt. Asi před 14dny jsme všichni prodělali nějakou střevní virozu,nejdřív jedno odpoledne prozvracel prcek,asi o čtyři dny dýl to sejmulo muže,toho to teda sejmulo tak,že skončil dva dny na kapačkách,prů­jem,zvracení,kte­ré nešlo zastavit u něj to bylo tedy způsobeno i tím,že byl vyčerpaný,rekon­stuujeme dům,takže lítá mezí prací,barakem,námi a do toho minimálně spí. Takhle mu to bylo řečeno i v nemocnici,že tam asi nějaká střevní viroza proběhala a z důvodu celkové unavy ho to takhle sejmulo. Já si to odbyla nočním průjmem a jeden den jsem měla žaludek jak na vodě. No a od té doby mě vžycky tak jednou-dvakrát do týdna přepadne průjem,není to žádná celodenní běhavka jdu tak jednou,žádné křeče nic,prostě jenom průjem a pak zase třeba pár dní pokoj. Do toho přišla tchýně,jestli třeba nemůžu mít listeriozu a znáte to,nasadila mi brouka do hlavy,že nad tím musím pořád přemýšlet :zed: V pondělí jdu do poradny,tak se o tom samozdřejmě zmíním,ale jak píšu pořád mi to vrtá hlavou. Tak jsem se chtěla na názory zeptat i vás. Budou mě brát v pondělí i krev kvůli testu na cukrovku,tak by mě zajímalo,jestli to v tom může být poznat i když nebude zaměřen přímo na tu listeriozu. Taky beru delší dobu sirup Lactulosse,od začátku těhu trpím neskutečnou zácpou,takže na jednu stranu mě ty průjmy příjdou vhod,po tom všem co jsem si už na tom záchodě vytrpěla. Moc vám všem děkuji.

merope
1. zář 2018

Pokud všichni prodělali střevní virózu, je dosti nepravděpodobné, abys měla listeriózu, pokud ta viróza není přímo ona. Spíše budeš mít to stejné, co ostatní. Rozhodně bych to doktorce řekla před těmi odběry krve - ať případně vezmou test i na to. Ač tedy střevní virózy by se snad měly zjišťovat případně rozborem stolice.

urtica
1. zář 2018

Střevní chřipka řádí - taky jsme prodělali celá rodina (jsem 19 tt), babička v pečováku má teď karanténu, protože se jim to tam rozmohlo...myslím, že střevní chřipka je daleko pravděpodobnější. Je možné, že Ti to narušilo střevní rovnováhu - já se z toho taky dostávala několik týdnů - bolesti břicha, do toho se mi přidala mykóza. Trochu pomohly laktobacily. Listeriozou bych se nestresovala, myslím, že viróza je daleko prostší a mnohem pravděpodobnější vysvětlení.