Víte, co znamená zhoršená echogenita?

iva_kucerova
27. led 2012

Ahoj, dnes jsem byla v poradně v porodnici a doktorka mi do zprávy po ultrazvuku napsala UZ: zhoršená echogenita. Protože mi v tu chvíli rodila vedle kamarádka, nijak jsem se na to nezaměřovala a nenapadlo mě v tu chvíli ani se na to zeptat. Doktorka mi pak jen na konci řekla, že je všechno v pořádku....tak nevím, jak si to vyložit. Jdu tam zase za týden, tak se na to hned musím zeptat. Máte s tím někdo zkušenost?

flegicka
27. led 2012

Neboj není to žádná diagnoza.Je to jenom,že byla zhoršená prostupnost tkání.Takže na mimčo jakoby "blbě" viděla.Někdy jsou hold pro UZ příznivější podmínky,někdy zase míň.

evabelk
28. led 2012

Echogenita na UZ je myslím zhoršená viditelnost...že miminko bylo třeba natočené jinak, než ona zrovna potřebovala a neviděla tudíž, co potřebovala zkontrolovat.

jancaroj
17. únor 2012

Ahoj.taky sem měla napsáno špatná echogenita a poslali mě do většího města na lepší UTZ a ve správě se psalo že důvod špatné echogenity je vysoký BMI,tudíš miminko bylo špatně viditelné přes mé tuky 😨 Nemáš se určitě čeho bát,nic to není

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru