Co pomáhá na opruzeniny?

vilca
24. lis 2006

Ahoj holky, nevíte některá, co by mohlo dvouměsíčnímu miminku pomoct na opruzeniny zadečku? Používám krém Aviril a Bepanthen, ale nějak nám to nepomáhá. Teď jsem jí to namazala Pityolem, ale ten se má používat až od 10 let. Mamka ale říkala, že nám to tím taky mazala a žádný problém jsme neměli. Tak uvidím. Ale radši bych přece jen vazkoušela něco, co je přímo pro miminka. Díky za rady.

danielah
24. lis 2006

Vilco, my používáme Pityol, doporučila mi ho dětská dr....

floowy
24. lis 2006

Ahojky, já měla taky krémy přímo na opruzeniny, ale moc mi to nesedělo, tak mažeme Infadolanem, ten může v jakémkoliv věku a když při každém přebalování namažeš a pravidelně koupeš, tak to brzy zmizí...Jsem spokojená celých osm měsíců, fakt nám nic lépe nezabralo...A když mažeme převentivně, tak se nám ani dupka neoprudila... 🙂 🙂 🙂

vilca
autor
24. lis 2006

Dani, díky, jsem klidná, že jí to nemažu ničím , co by jí ublížilo. Uklidnila jsi mě.
Floowy, taky děkuju, aspoň vím, co zkusím, když Pityol nezabere 😉

marie_m
24. lis 2006

vilco,ja sem nejdriv mazala imazolem a ted mazu pevarylem a oboje mi predepsala dr, je fakt, ze po tom pevarylu ma krasnou prdylku, zadna opruzeninka 🙂

raculka
24. lis 2006

Vilca-tak nám bepanthen pomáhá -mažeme jen preventivně 😉
Co zkusit změnu plenek nebo třeba ubrousků na zadeček? Nám se třeba oprudil po huggies ubrouscích.Anebo častěji přebalovat,místo ubrousků používat žínku nebo rovnou strčit pod vodu...A necháváš mimi často bez plenky při přebalování??

vilca
autor
24. lis 2006

Raculko, nikdy opruzený zadeček neměla, až teď. Už jsme vyzkoušeli několik různých značek plenek, nikdy nebyl problém. Nejvíc používáme Pampers. Ubrousky jsme taky hodněkrát měnili, ale nejvíc používáme Helen Harper. Dřív s nima fakt nebyl problém. Teď když má opruzeniny, tak je ani nepoužívám, omývám jí to vodou. Ale má to pořád (už tak 5 dní) a nijak se to nelepší. Bez plenky ji teď nechávám i mimo přebalování.
Uvidím, jestli se osvědčí ten Pityol. Díky za rady.

lucisa
24. lis 2006

Vilco, já vůbec krémy, které holky jmenovaly, neznám, v životě jsem neslyšela kromě Bepanthenu ani název. Já jsem u obou dcer používala od začátku Rybilku. Fungovala perfektně, nevím, co je to opruzenina. Jen jednou když měla starší dcera nějakého bacila ve stolici a ležely jsme na infekčním, měla velmi silný průjem, tak se z toho osypala, ale Rybilka to do dvou dnů spravila. Je opravdu třeba nechat pokožku často dýchat na volném vzduchu a osušit zadeček do sucha. Když otřeš vlhčeným ubrouskem a hned zabalíš, nestihne dupka oschnout.

raculka
24. lis 2006

Možná je to i tím,že teď mimča hodně nabalujeme a tak jsou náchylnější? 😒
Mně to oblékání vůbec dost štve,malej řve občas dost dlouho,než se mi ho povede uklidnit 😠

danielah
25. lis 2006

Vilco, koukni na Baby café, tady se to řeší také 😉
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums...

kristi
25. lis 2006

luciso, dneska jsem byla pro Rybilku v lekarne, ac nevoni, tak to vypada, ze manzelovi pomohla...

lienkal
25. lis 2006

Ahoj, s opruzením jsme si zažili své, tak mohu doporučit, že je hlavně nutné ten omytý vlhký zadeček utřít látkovou plínkou tak, aby byl uplně suchý a pak nanést krém. Nám zabírá pouze Pevaryl, což je na lékařské předpis, ale bez předpisu koupíš Imazol, což je už proti mokvajícím plísňovým infekcím, používám to, protože jinak má Niky zadeček, až se jí tam dělají stroupky, auuuu. Držím palce..

mady
25. lis 2006

Ahojky všem! Kamarádka má holčičku a taky má problémy s opruzeninami. Taky má na to od doktorky Pevaryl ale začíná se to obejevovat znovu ☹ takže druhá kamarádka jí na to poradila tu rybilku. Smrdí sice šíleně (jako rybička) ale hodně maminek si ji chválí. Já až se malý narodí do ní určitě půjdu 😀

lucisa
25. lis 2006

Stejná firma, která vyrábí Rybilku (jinak mě ani nepřijde, že by nějak strašně smrděla, tím, že ji používám už 4 roky a nic jiného neznám... 😨 ), má celou řadu výrobků - na prdíky Pupík - taková mentolová mastička, která se natírá na bříško a natíráním se navíc ještě masíruje (druhá dcera měla s prdíky problémy, tak nám to zabíralo ještě v kombinaci s cvičením a nahřátou plínkou) a pak na nachlazení mají Koalu a Koalku. Koalka je pro malé děti (myslím od půl roku) a Koala pro ty větší. Ta se zase maže na hrudníček a zádíčka. Má za úkol zlepšit dýchání při nachlazení a navíc ta vůně, která se odpařuje by měla i protáhnout nosík. Jedině ale s Koalkou či Koalou nemám dobrou zkušenost, protože se mi po ní Aňa osypala krupičkou. Ale ona byla na některé věci háklivá a možná v kombinaci s nachlazením měla i pokožku citlivější. Starší dcera žádný problém neměla. Asi budete muset vyzkoušet.

vilca
autor
26. lis 2006

Dva dny jsem malé zadeček mazala tím Pityolem a už tam nemá ani náznak opruzení. Pityol je prostě perfektní 😉
Luciso, manžel teď koupil Rybilku, ta je prý dobrá na prevenci, takže ji budu asi používat pořád a kdyby něco, tak ten pityol.
Díky moc za rady 🙂

rova
26. lis 2006

Také nám doktorka napsala Pityol a pomáhá. Jinak jsou dobré různé rybí mastičky (je jich hodně druhů!) Nám dělala problém Nivea, ale jinak se nedoporučuje Johnoson..každému miminku asi zabírá něco jiného.

bibinka
29. lis 2006

ahoj, malému dávam od narodenia preventívne na zadoček rybilku-super vec. Keď mal oslabenú imunitu, hneď mal opruzeniny a tam zaberal Imazol krémpasta alebo Sudocrem(je to drahá novinka, ale pomohol).Po stolici mu vždy sprchujem zadoček a ak je len pocikaný, tak použijem tescové vlhké utierky.

musko
30. lis 2006

Ahojte!
Ja nedam dopustiť na homeopatickú mastičku Cicaderma, je dobrá aj na bradavky, keď sú boľavé. No a striedam to s Bepanthenom. 😅

siduska
10. pro 2006

Ahojky Vilco.
No ja pouzivam uz od narodenia svojmu dievcatku rybilku a som spokojna.Predavaju ju normalne v lekarne, stoji asi okolo 50 korun. 🙂

hanah_2002
26. led 2007

Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, jestli miminkům mažete zadečky, ikdyž žádné opruzeniny nemají. Já mazala při každém přebalování a pěkně se nám oprudil zadeček. Naštěstí nám pomohl Bepanten. Ale teď nevím, jestli mazat nebo ne. Jinak ty opruzeninky se nám udělaly, když jsem mazala Rybilkou.
Takže mazat preventivně nebo když je zadeček čistý tak nemazat?
Děkuju za rady. 🙂

dashak
26. led 2007

Hanah_2002, já rozhodně pokaždé nemažu (teda pokud tam nic nemá, což nemá). Mažu preventivně večer, opruzeninám nejlépe předejdeš, když budeš často přebalovat, necháš prcinu trochu vyvětrat než ji zase zabalíš. Vem si jak to musí být nepříjemné, když je ta plínka hned zapatlaná od krému 😖 Já jsem nesnášela co dělali v nemocnici, dali ji na zadek 3 cm vrstvu a co jim zbylo na ruce ještě otřeli do plínky. Muselo to pěkně studit a navíc ta plínka pak tak dobře nesaje.

Jinak my jsme ze začátku používali Ondřejovu mast, ta je snad zázračná, protože za pár hodin tam nic nemá. Pomáhá i na normální potničky na těle. Ale nemá se prý používat dlouhodobě. Tak používám bílou vazelínu a ondřejovku jen občas

hanah_2002
26. led 2007

Děkuju, ta Ondřejova mast se dá koupit v lékárně? Mě pořád cpali Rybilku. Ale o té ondřejovce jsem ještě neslyšela.

simus
26. led 2007

ahoj holky pracuji jako zdr sestra a na velké opruzeniny i u dopělých dáváme Menalind stojí do 200kč, mají různé typy na vše ale pokud bdete chtít na opruzeniny jistě vám v lékárně pomůžou vybrat, je to opravdu supr mast kdy druhý den je po problému a dá se použít na hodně věcí, já ji používám když si holím třísla tak ať se mi to nezanítí a jako pomoc pro miminko si ji pořídím jistě

dashak
26. led 2007

Jo mají ji v lékárně - buď v tubě, myslím že 100g stojí 50 kaček a nebo dělanou v kelímku. Ale ta v tubě je praktičtější, protože nemusíš do ní hrabat 😀 a hlavně vydrží déle, i když je to stejné množství, ale není tak tuhá jako kelímková. A je fakt výborná, já jsem ji taky vůbec neznala, ale můj manžel říkal, že všichni 3 bráchové byli mazaní tady tím, a že jim s tím mazali i obličej. A v nemocnici ji taky používali.
Je fakt, že jednou bylo docela horko a já malou nechala v dupačkách zakutanou pod peřinkou v košíku a ona se tak zpotila, že měla potničky po celém těle i na ušních lalůčkách 😀 Trapas byl, že druhý den jsme měli jet ke tchýni, tak jsem ji pořád natírala tou ondřejovkou snad co půl hodiny a do večera to bylo pryč.

hanah_2002
26. led 2007

simus a má se zadeček mazat preventivně nebo když nejsou opruzeninky, tak nemazat?

dashak, tak to si hned zaběhnu do lékárny. Radši ať mám tu mast doma.Určitě se bude hodit. 😉

dashak
26. led 2007

Rozhodně, a když s ní nebudeš spokojená (což myslím, že nehrozí) tak tě to nebude mrzet, protože za ni nedáš žádnou horentní sumu jako třeba za Bepanthen. Dneska je holt kapitalismus a přijde mi, že speciálně co se týče věciček pro mimi, to dost přehánějí s cenama. Spoléhají totiž na to, že každá mamina chce pro mimi to nejlepší. Ale neznamená to, že když něco nestojí balík, že to není kvalitní. A navíc Ondřejovka je fakt letitá záležitost, takže na tom něco bude.
Doufám, že s ní budete spokojeni, voní po heřmánku 😀

simus
26. led 2007

sem tam preventivně třeba na noc si myslim že se dá on po tom zůstává takový býlý zadek🙂 ale chtěj profesion. řadu jakou používají v
nemocnicích , existuje i řada pro běžné použití jako krémy šampony atak pokud ji nebudou mít tak v nemocniční lékarně určitě ano. pak pisni jak si dopadla, Můj děda byl 10 let na vozíku a vždy jak mu začal červenat zadek už jsme najeli na Menalind a neměl žádný dekubit ani proleženinu.
Tak snad ti to pomůže, hodně spolupracovnic to používá a říkájí že neznají nic lepší, ještě jsou i různé čistící peny když se mimi pokadí nastříkáš, setřeš a je to zároveˇn ošetřené

simus
26. led 2007

Ondřejovku doporučuju jako prevenci, je výborná na všechno ale pokud už je opruzenina velká tak nevim jak zabere

cantarela
26. led 2007

Tak nám ze začátku opravdu pomáhal Bepanthen a ted nedám dopustit na Sebamed!!!Za celou dobu byl Mates opruzený je jednou,ale to bylo v létě,kldyž byla ta šílená vedra.Taky pomáhá potírání vatou namočenou v nálevu řepíku nebo černého čaje.

jita2
26. led 2007

Dala jsem na vaše rady a dnes si koupila pytiol, malá měla 6 měsíců prdelku krásnou bez opruzenin, teď se jí ale na zadečku začaly dělat zarudlé skvrny, nevím, asi víc čůrá a má agresivnější moč po příkrmech...tak budu mazat pytiolem a uvidíme...zkoušela jsem na to i pevaryl, infadolan, rybilku, ale nic moc nepomáhalo, tak uvidíme...
simus, ondřejovku jsme používali dlouho, a je výborná, ale došla, musím si ji taky pořídit..

Simus,
to s tím MENALINDEM máš pravdu, je to asi nejlepší věc na opruzeniny, ale píše se tam, že je pro děti?? Mám dojem že ne..ty bys to jako zdrav. sestra doporučila dětem, když je to pro dospělé?
Díky moc za názor... 🙂

ambret
26. led 2007

Ahojky, přidávám názor, na opruzeniny je nejlepší Pythiol, nebo tedy alespon ten jediný na naše holčiny zabíral