Jaký olej používáte při prevenci srůstů na genitáliích?

schotja
18. led 2015

Maminky holčiček, jaký olejíček používáte při prevenci srůstů na genitáliích? Vykapáváme a promazáváme "podvozek" 🙂 bio rakytníkovým olejem, který jsem dostala z dovozu.. Pomalu dochází a nevím, co pořídit, ... ?

bajana
18. led 2015

mne teda lekarka dorazne doporucila, aby som jej tam nesahala, tak sa toho drzim a nemazem nicim...sorry, asi som velmi neporadila

vlocka1984
18. led 2015

Ještě jsem neslyšela že by se to mělo dělat 😳.

kommarova
18. led 2015

holky mažte, my jsme s dcerou byli už dvakrát na rozrušování synechií -srůstů tam dole, protože jsme nemazali.

pampeliska1
18. led 2015

@bajana @vlocka1984 nám doporučovali mazat už v porodnici..pak i dětská doktorka. Ale jak tak čtu, tak každý doporučuje něco jiného.
@schotja k dotazu - já používám buď dětský olejíček Babylove nebo co mám po ruce - mandlový, šípkový, slunečnicový... Rakytníkový určitě seženeš kvalitní v Nobilis Tilia.

ladie
18. led 2015

Používám slunečnicový olej z lékárny.

andrrriiik
18. led 2015

Já ani nevěděla,že se to má mazat,takže jsem nemazala.To je asi něco nového,že?Popravdě-slyším to poprvé.

petule12
18. led 2015

Nemusi se mazat. Jen davat pozor, aby nevznikl srust tj. pri prebalovani a utirani obcas zkontrolovat a dat trochu jemne od sebe ;)

betelgeuzz
18. led 2015

NEmazala jsem ani u jedné, nic srostlé nemají.

tria002
18. led 2015

Taky jsem nemazala. Abych ji neco nezanesla. Akorat jsem pri koupani kontrolovala..

alcar
18. led 2015

Nemazu, akorat pri prebalovani ji vzdycky kolem pysku projedu vlhcenym ubrouskem a je to ok. Obcas zkontroluju, ale nehrotim to nejakym olejem.

sedmiteckas
18. led 2015

Nám v porodnici ukazovali, že jen na vatový čtvercový tamponek nakapat trošku olejíčku (dávám ten, co má na tělíčko, Hipp), a otřít. Ale já to dělám, když jí chci očistit přímo "tam", když se pokadí....aby si tam něco nezanesla dovnitř...

partyzanka91
18. led 2015

Já teda genitál ničím speciálním nemažu, jen vytírám ubrousky a pečlivě meju ve vaničce. Proti tomu aby se vytvořil srůst prý jen stačí párkrát denně kůžičku od sebe odentat - což se dělá při mytí a čištění

olusenka
18. led 2015

občas použiju na vatovou tyčinku neředěný "mycí olej Medvídek",ale u dcery je bohužel už pozdě, všimla jsem si toho na jejím 4.měsíci, na první pohled to vidět nebylo, nemá klasický srůst pochvy, ale pysky resp. hlavně jeden přirostlý (přilepený) do strany. Tam se snažím to tím olejíčkem rozrušovat. Až dojde, koupím si asi sluneč. olej na miminka z lékárny, akorát že balení je zbytečně velké a trvanlivost velice krátká, asi 3měs. Možná ale budeme muset na chirurgické odstranění.

madulinka
18. led 2015

tak naše malá byla ve 2 letech u doktorky na rozdělení srůstů, naštěstí to nedošlo tak daleko, aby šla na operaci. A doktorka radila např. bepanthen a namazaným palcem po každém koupání "projet", protože i za týden bez kontroly to může začít srůstat. Já to teda dělám špičkou ukazováčku, abych ji neublížila. Ale kontroluju každý večer. Nechci, aby to musela u doktorky podstupovat někdy znova..

sarkar
18. led 2015

Ježiš ono se má něco mazat? 😲 Malé je 23m a ještě jsem o tom neslyšela, Dr. mi taky jen říkala, ať při přebalování malinko roztahuju pysky, aby to tam nesrostlo, ale o nějakém mazání slyším poprvé...

kakamilca
18. led 2015

Používáme klasický Aviril olejíček takže i na toto. 🙂

eva118
18. led 2015

Já používám olej od Hipp, po koupání nakapu na odličovací tampon a vyčistím pipku. Taky jsem se to dozvěděla až v porodnici.

luciina
18. led 2015

Dcera měla synechii. Po rozrušení srůstu (měla malý) bylo doporučeno pouze roztahovat třeba po koupání a pomohlo to. Od dr. jsem se dověděla, že se to může dít dívkám až do cca 10-ti let než začne produkovat ženský hormon.

romantika
18. led 2015

to je zbytecne mazat, pokud tam nic nemá, my měli srust pysku, prakticky od narozeni, ale doslo mi ze to není ok az v 8 mesici. nastesti dr trhla a bylo. je to nedostatkem hormonu. takze pokud nic nei staci jen kontrolovat, pokud je, tak resit. myslim,ze v urcity vek uz to pak nehrozi, tak urcite tak po 2 letech veku uz jsem to neresila. Jak ten genital povyroste uz to dle mne nehrozi, staci poradna hygiena.jinak slunecnicovy z lekarny

elofel
18. led 2015

Nám doktorka říkala, nečistit, jen kontrolovat, roztahovat. Ale po čase jsem ten mázek očistila olejíčkem Aviril a pak to měla mnohem menší tendence srůstat.

lorreine
18. led 2015

Priamo na detskej gynekologii mi doporucili Aviril, dat na tampon a premazat. Robim to cca kazde dva dni. Maly srust tam totiz mala. Inak su ale dva tabory (ako skoro u vsetkeho). Jeden tvrdi oddelovat, premazavat, rozrusovat ak na to dojde. Druhy tvrdi nerobit nic, pokial nieje problem s curanim, vsetko sa upravi az sa zacnu v tele tvorit hormony. Ja teda premazavam.

libara
18. led 2015

Jejda...nic takového jsem nikdy neslyšela a ani mě na to nikdo neupozornil. Hned ráno musím malou zkontrolovat!!!

werunqa
18. led 2015

Já dceru mazala tak zběžně proti opruzeninám.
Pipinu jsem jí teda kontrolovala denně,jestli to nesrůstá,ale že bych to přímo nějak promazávala,to ne.Ani mi to u pediatra či v porodnici nikdo neříkal...

petula_88
19. led 2015

Nemusi se mazat nicim. Staci dodrzovat hygienicke zasady - pipi kazdy vecer normalne umyvat, stejne jako se myjete samy

hansed
19. led 2015

Ani jedné dceři jsem nemazala a srůsty nemají. Při přebalování jsem otírala ubrouskem, jemně roztáhla a vše je v pohodě 😉

z_kopretinka
19. led 2015

Mažu olivovým olejem z lékárny - po koupání nebo když se pokadí. Během dne jen otírám ubrouskem. Co se týče srůstů - hygienu malé rozhodně nezanedbávám, roztahovala jsem, mazala a i tak se jí srůst kolem 2. měsíce udělal. Teď musím zaťukat po rozrušení to vypadá dobře a nevypadá, že by se to udělalo znovu.

lu777
19. led 2015

nikdy jsem nemazala 😉 jen dole dávat pozor aby to nesrostlo...

jinak na mytí je super např. olejíček pro ženy od Eoné nebo Atoku 🙂

ivi88
19. led 2015

Taky nám dětský doktor říkal ať kontrolujeme a mažeme. Po koupání lehce promaznu slunecnicovym olejem z lekarny. A teda upozorňoval nás, že vlhcenymi ubrousky čistit nemáme, že jsou to sama chemie, ze cista voda a nějaký olejíček jsou vhodnější.

amabilis
19. led 2015

Tak vzhledem k tomu, že malá je vždycky pokakaná až "tam", tak normálně čistím a občas namažu rybilkou a vše je OK.

mafeska
19. led 2015

vůbec jsem neměla tušení že by se mělo něco takového dělat 🙂