Vlhčené ubrousky nebo voda, co používáte vy?

sirael4
9. dub 2014

Před dvěma a půl roky nám v porodnici radili při přebalování používat neparfémované vlhčené ubrousky. Letos už se prdelka omývá vodou. Tak se chci zeptat, jak jste to dělali/děláte vy? Ubrousky, nebo voda a vlhčené mít jen na ven? Přijde mi, že se v současnosti hodně ustupuje od všelijakých kosmetických přípravků nepřírodního charakteru, tedy i od ubrousků, ale zajímalo by mě, jaká je praxe. U dcery jsem používala jen ubrousky a neměla nikdy problém s opruzeninami, syna myji častěji pod vodou a opruzený je pár dní po narození....

anetka1701
9. dub 2014

Pokud je to aspoň trošku možné, používám vodu :o) Ubrousky jenom na ven, případně když i doma není jiného zbytí...

luciebx
9. dub 2014

ja pouzivala vlcene ubrousky.... prijde mi ze v nic je neco na pokozku co nevysusuje a chrani...

katyxq
9. dub 2014

voda 🙂 a plus na ven bambusové ubrousky, ze začátku ještě sprejovací lahvička s naředěným mycím olejem

koncita
9. dub 2014

nejlepší je voda a žínka nebo perlan, teda pro nás....ALE, měli jsme velkou zásobu vlhčených ubrousků a protože mám přebalovák v koupelně hnedka u umyvadla, tak to někdy, když je pokakaný, dělám i tak, že je jakoby vymáchám ve vodě, aby se z nich aspoň trochu toho pajcu vymylo a používám je 😉

evulatko
9. dub 2014

ahojky, ja pro dceru i syna používala Perlan namoceny ve vode
http://www.lekarna.cz/perlan-50-0-50x0-40-200ks... a jsme maximalne spokojeni🙂

ninive211
9. dub 2014

Asi bych používala to, co vám prostě víc vyhovuje. Sestra používá ubrousky jen na ven anebo u našich, používala je hnedka ze začátku po narození a prý se příliš neosvědčily, tak když je doma, tak raději čistou vodu. Kamarádka má taky podobnou zkušenost, taky začínala s ubrouskama a postupně od toho upustila a má je jen "na ven"

paulia
9. dub 2014

Voda 😉

lennus
9. dub 2014

Já v porodnici ubrousky měla, ale umývala jsem vodou, měla jsem to tak v plánu. Doma máme ve vodě Medvídka a k mytí používám perlan, jinak vodou z kohoutku, když je větší nehoda. 😉 Na cesty pak ubrousky. Opruzený malý nebývá. 🙂

barthia
9. dub 2014

převážně voda, a u nás spotřeba ubrousků jedny na měsíc. A od narození ani nemažu olejíčkama a krémama. Koupu jen ve vodě s trochou dětského sprchového gelu. A malá netrpí na opruzeniny, takže ani zadeček nemažu. Prostě, co nejvíce přírodně. 🙂 A musím říct, že nemáme žádné problémy s pokožkou a na nic netrpíme, ani nemá vysušenou pokožku. Naopak si myslím, že používáním příliš krémů si ta kůže na to zvykne, potlačí se přirozené promašťování kůže a budou mít potom později problémy.

frantiska85
9. dub 2014

Na úplně malé mimčo jsem používala kosmetická kolečka na odličování namočená ve vodě s kapičkou mycího gelu. Na větší prdelku už vlhčené ubrousky. Ani jedno nedělalo problémy.

betelgeuzz
9. dub 2014

Mně už u první dcery v porodnici doporučovali umývání vodou. Zlín je tím celkem známý. 🙂 Doma jsem obě holky umývala, na ven jsem nosila ubrousky. S opruzeninama problém neměly.

svoba
9. dub 2014

Voda! Dřív jsem používala perlan namočený ve vodě, ale oplýchnout pod tekoucí vodou je snazší a "méně namáhavé" pro mě tedy 😀 Syn trpí na opruzeniny k růstu zubů. Je to utrpení.

plenkacek
9. dub 2014

Voda - udělali jsme si "zlepšovák" - vodu do rozprašovače (na kytky...) na přebalováku, aby to bylo hned na místě - tu jsme nastříkali bud na látkový ubrousek / vatový tampon na odličování nebo přímo na zadeček a potom setřeli. S větší nehodou šup pod teplou spršku. Na ven ubrousky, ideálně ekologické Jackson Reece, někdy bílé i z DMka.

verdos
9. dub 2014

Voda. I na ven. Už více jak půl roku to tak praktikuju a funguje to bezvadně. Jsem ráda, že ušetřím, že na dítě "nematlu" žádnou chemii navíc, nemůžu si stěžovat. Od začátku jsem měla látkové ubrousky od Anavy, ale na ven to byl pořád trošku problém - musela jsem si kvůli tomu jen nechat ušít na míru dva malé nepromokavé pytlíčky (hodily by se i ty, co nabízí Anavy na vložky, jak to tam doporučuje, jenže to je pěkně drahé... za tu cenu bych ty moje pytlíčky měla čtyři :D!). A od té doby jsem naprosto spokojená, že nám to tak stačí. Porovnat moc nemůžu, protože u staršího jsem používala klasické vlhčené ubrousky jen k lékaři, jinak taky voda. Oba synové (25 měsíců a 4,5 měsíce) mají zadečky krásné a vzorné, starší ho měl jenom jednou horší, když měl průjem a musela jsem ho co hodinu přebalovat (a i to bylo málo...). Ale asi je to na každém, co mu vyhovuje, každá maminka i miminko jsou unikátní, takže to můžete mít úplně jinak 🙂.

lenicka07
9. dub 2014

Ahojky, můžu ti říct že mám přesně opačnou zkušenost - u dcery jsem ubrousky používala a hlavně od doby zavedení příkrmů jsem s tím občas bojovala že začla být opruzená, často měla na prdelce i různé vyrážky. U syna používám látkovou plenu namočenou ve vodě a na opruzeniny zdaleka tolik netrpí a vyrážky nemá vůbec. Ale každé miminko může mít jinak citlivou kůži. U dcery hodně pomáhal Bepanthen, u syna zase naprosto skvěle zabírá Infadolan. Ale po současné zkušenosti bych fakt ubrousky omezila, já je mám jen na cesty a cestujeme opravdu minimálně.

andy21
9. dub 2014

Jasně že voda, zkus si sama na sobě, opatlat pipinu a zadek ubrouskem, nebo umýt vodou, co je lepší ???
Já nepoužila na dceru- 6 měsíců ani jeden vlhčený, používám vodu, látkové ubrousky....

sabuse1
9. dub 2014

taky voda, přebalovák mám v koupelně takže námáčím látkové ubrousky tam, vlhčené máme jen na cesty

milmic
9. dub 2014

Voda. Miminko vybalím z plenky, papírovými ubrousky nebo látkovou plenkou jsem utřela to nejhorší a pak šup pod vodu. Z ubrousků jsem měla obě děti opruzené a musela jsem mazat - v tom vidím nepříjemnou rovnici - boj proti chemii jinou chemií.
Ubrousky jsem měla jenom na ven, kde nebyla možnost a doma pak šupem pod vodu.

antarres
9. dub 2014

Používáme jedině vlhčené ubrousky, vodou jsem malou omývala pokud měla třeba průjem. Nikdy jsme po ubrouscích neměly opruzeniny - u obou dcer. Kupujeme teď značku Toujours v Lidlu, i plenky a jsme max. spokojeni. Jak vidím z příspěvků, tak každý má své zkušenosti. Pokud dítě snáší dobře ubrousky, tak proč ne?

martinakl
9. dub 2014

Nejlepší je perlan namočený do vody. Když je pokakanej, tak potříkám zředěným mycím olejem medvídek.

olusenka
9. dub 2014

já střídám doma i venku vlhčené ubrousky (převážně Huggies Pure) a nastříhaný Perlan buď namočený ve vodě nebo spolu s mycím olejem Medvídek. A když je dítě pokaděné, ať už malé miminko nebo dvouletý syn, pod vodu, pokud je možnost, jdou stejně vždy. To pak Perlanem nebo ubrousky utřu nahrubo a jdu je domýt. S těmito ubrousky (ale ani s jinými) jselupy, m problém ohledně opruzenin neměla, ale já zas tolik značek nevystřídala, mě nejvíc vyhovují ty jedny, jak jsem uvedla značku nahoře, ohledně materiálu i vlhkosti. A co se týče peněz, Perlan a ubrousky vyjdou skoro nastejno. Taky jsem kdysi u prvního syna nějakou dobu používala ty větší dětské vatové tamponky namočené ve vodě, ale pouští to chlupy, takže nic moc. To je spíš jen na obličej než na spodek.

ventilkova
9. dub 2014

Tak za me jednoznacne voda... Mala kaka od narozeni jednou denne dopoledne... Takze ja rozhodne svliknu a sup pod kohoutek s teplou vodou... Kdyz neni zbyti a nejsme doma, tak bile ubrousky z DM

tkanicka
9. dub 2014

nejvíc vodu, ale používám i ubrousky. Když byly děti malinké tak ponejvíc perlan namočený do vody, větší nečistoty pod tekoucí vodou a když byly větší tak trošku umazaný zadeček ubrouskem (na namáčení perlanu není čas) a když je to zase umatlaný celý zadek, tak tekoucí voda. Problémy s opruzením jsme měli minimálně, spíš jen malé začervenání během léta a to jen párkrát a to hned spravil sudocrem.

martina_z
9. dub 2014

Doma voda, ubrousky k lekari a na cesty. Kdyz jdete doma na velkou, taky se snad umyjete vodou a nesmrdlate se ubrouskama.

ililina
9. dub 2014

Doma voda, na cestách a k lékaři ubrousky

zandau
9. dub 2014

Též nám bylo v porodnici řečeno že si máme vždy jen namočit ubrousek ve vodě a otírar zadečky tak 🙂 a bylo to fajn řekla bych že to pro miminka jení takovej šok jako když utíráš vlhč.ubrousky ty mi přijdou studené .Zato když si dáš teplou vodu a otíráš zadeček teplou/NE HORKOU) vodou musí to podle mě být fajn.Tak i doma jsem jela stejně jako v porodnici jen s vodou .Až akutně venku nebo u lékaře jsem používala vlhč.ubrousky a pak až když byl Vojtík větší.

mufinka26
9. dub 2014

Za mě voda, poté co sem si sama vyzkoušela, jak krásně vyčistí mastnotu z trouby dětské urousky, mu je na zadeček už fakt nedám 😒

hanket
9. dub 2014

doma vodu venku ubrousky ;) a po ubrouskách nezapomenout utřít, stejně jako po vodě je po nich kůže vlhká 😉

vrana
9. dub 2014

Tak tady budu asi za exota, ale u obou dcer jsem používala výhradně vlhčené ubrousky (nepočítám větší nehody, po kterých bylo potřeba osprchovat vodou a umýt mýdlem) - většinou Huggies newborn bez parfemace a ani jedna dcera nijak neutrpěla, s opruzeninami jsme neměli žádné potíže na rozdíl od některých druhů plen 😝. Pro mě jsou vlhčené ubrousky super vynález a rozhodně bych je nezatracovala.

valik
9. dub 2014

Taky jsem pro vodu. Používám bambusové plenečky 30x30cm. Když je malý pokakaný, vezmu zadeček nahrubo jedním vlhčeným ubrouskem a pak omyji bambusovým s teplou vodou a druhým suchým bambusovým utřu. Když pokakaný není, tak jenom bambusákama.. Máme přebalovák v koupelně, takže je to pohodlné.