Ahoj, chtěla jsem se zeptat, kdo si prošel kurzem pěstounské péče co nás čeká? Co se tam převážně řeší a co psycholog? Jsem nervózní a pořád nad tím přemýšlím. Moc děkuji za odpovědi
@saralinda z Jihočeského. Moc děkuji za odpověď 😊.Už bych se chtěla vyhnout osobních otázkám a hrabat se v minulosti taky nechceme. Jinak se těšíme. Jen asi já víc o proti přítelovi. Asi to bude hodně emotivní. Já totiž hned brečím. Teď čekáme až nám přidělí psychologa a pak kurzy.
@evab112 jeee to mi je tam nejspíše budeme dělat taky. Prevent je Strakonicky že ano? Jsem moc ráda, že z toho máte dobrý pocit, hned jsem klidnější. Já se chtěla jen zeptat jak to probíhá atd? Přítelovo dcera se moc těší na sourozence. A chtěla chodit s náma, ale to nejde. To už jsme se ptali paní co máme z odspodu. Děti prý mají svůj kurz. Moc děkuji za odpověď a jsem ráda, že jste se ozvala.
@mpakv kurzy probíhají v Budejcich, sidli na senovaznem namesti. Jsou vážně super, nyní už nich navstevuji kurz terapeutickeho rodičovství.
Celý kurz je zaměřený hlavně na to, že dítě vlastně prislo o nejbližší osobu a také na citivou vazbu. Určitě se ničeho nebojte, lektorky jsou úžasně empaticke.
Kurzy za nás byli 2x pátek až neděle. Také je součástí diskuze s osvojiteli, pestouny a prechodkari.
Užijte si to, za mě to byly 2 smysluplné víkendy, kde jsem se nejen dozvěděla spoustu věcí, ale poznala i fajn přátelé.
@mpakv S čekáním záleží, jak máte dané “požadavky”. My čekali rok, než jsem si prcka našla sama.
Volaly jsme s kamarádkou, též čekající na ospod. Ona chtěla dítě 6+, já do dvou let. Mně říkali, že řeší samé děti 6+, jí říkali, že řeší malé děti do dvou let.
Volaly jsme v rozestupu třeba 2 hodin.
Připravte se na to, že v tomhle systému je dítě opravdu až na posledním místě..
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@mpakv Z jakého jste kraje? Kazdy kraj si to dela trochu jinak ( sama jsem kurzy absolvovala v Praze a po 10 letech v K.Varech). Od tohoto roku si lze nově zvolit, u koho chcete kurz absolvovat (v některých krajích to šlo již v minulosti). Rozhodně se toho šle nebojte. Přípravy jsou zajímavé, dobrá parta lidi. I psychologické posouzení je v pohodě.