Pěstounská péče - kurzy. Co nás čeká?

mpakv
10. led 2025

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, kdo si prošel kurzem pěstounské péče co nás čeká? Co se tam převážně řeší a co psycholog? Jsem nervózní a pořád nad tím přemýšlím. Moc děkuji za odpovědi

saralinda
10. led 2025

@mpakv Z jakého jste kraje? Kazdy kraj si to dela trochu jinak ( sama jsem kurzy absolvovala v Praze a po 10 letech v K.Varech). Od tohoto roku si lze nově zvolit, u koho chcete kurz absolvovat (v některých krajích to šlo již v minulosti). Rozhodně se toho šle nebojte. Přípravy jsou zajímavé, dobrá parta lidi. I psychologické posouzení je v pohodě.

mpakv
autor
10. led 2025

@saralinda z Jihočeského. Moc děkuji za odpověď 😊.Už bych se chtěla vyhnout osobních otázkám a hrabat se v minulosti taky nechceme. Jinak se těšíme. Jen asi já víc o proti přítelovi. Asi to bude hodně emotivní. Já totiž hned brečím. Teď čekáme až nám přidělí psychologa a pak kurzy.

evab112
10. led 2025

@mpakv dobrý den. Jsem z jihočeského kraje, přípravy jsem jako osvojitelka prošla u preventu. Kdybyste měla otázky, klidně mi napište.
Přípravy u nich jsou skvělé, lituji, že nebyly delší 🫣

mpakv
autor
11. led 2025

@evab112 jeee to mi je tam nejspíše budeme dělat taky. Prevent je Strakonicky že ano? Jsem moc ráda, že z toho máte dobrý pocit, hned jsem klidnější. Já se chtěla jen zeptat jak to probíhá atd? Přítelovo dcera se moc těší na sourozence. A chtěla chodit s náma, ale to nejde. To už jsme se ptali paní co máme z odspodu. Děti prý mají svůj kurz. Moc děkuji za odpověď a jsem ráda, že jste se ozvala.

evab112
11. led 2025

@mpakv kurzy probíhají v Budejcich, sidli na senovaznem namesti. Jsou vážně super, nyní už nich navstevuji kurz terapeutickeho rodičovství.
Celý kurz je zaměřený hlavně na to, že dítě vlastně prislo o nejbližší osobu a také na citivou vazbu. Určitě se ničeho nebojte, lektorky jsou úžasně empaticke.
Kurzy za nás byli 2x pátek až neděle. Také je součástí diskuze s osvojiteli, pestouny a prechodkari.
Užijte si to, za mě to byly 2 smysluplné víkendy, kde jsem se nejen dozvěděla spoustu věcí, ale poznala i fajn přátelé.

mpakv
autor
11. led 2025

@evab112 moc děkuji, už se těším. Paní na socialce říkala, že se hodně lidí sbližují a je to lepší pak i pro nás i pro děti. Že si vyměňujeme názory. Jste milá a děkujeme

mpakv
autor
16. led 2025

@evab112 můžu se Vás zeptat, jak dlouho jste čekala na miminko? Samozřejmě chápeme, že to není jen tak, přítelovo dcera se už moc těší a tak jsme zvědavé 🥰

evab112
Včera ve 04:09

@mpakv napíšu vám SZ

amazienka
Včera v 06:53

@mpakv S čekáním záleží, jak máte dané “požadavky”. My čekali rok, než jsem si prcka našla sama.
Volaly jsme s kamarádkou, též čekající na ospod. Ona chtěla dítě 6+, já do dvou let. Mně říkali, že řeší samé děti 6+, jí říkali, že řeší malé děti do dvou let.
Volaly jsme v rozestupu třeba 2 hodin.
Připravte se na to, že v tomhle systému je dítě opravdu až na posledním místě..

mpakv
autor
Včera v 08:03

@amazienka tak jste moc šikovná, že jste dokázala si najít děťátko. Bože to je systém. Nemáme snad náročné požadavky. Je nám jedno jestli holčička nebo chlapeček, od 2 do 7 let. Jen aby nebylo postižené, to bych psychicky nezvládla. Moc děkuji za odpověď 😊 M.