Cviky a protahování v těhotenství, poraďte

chajdaloupka
15. čer 2015

Zdravím všechny, chtěla bych poprosit o radu. Jsem v 9 tt a jsem doma na nemocenské, bývá mi často špatně tak celý den ležím a prodýchávám nevolnosti. Chtěla bych se zeptat na nějaké cviky na protahování nebo vyloženě cvičení, které by mi neublížilo. Jsem strašně ztuhlá a mam pocit že mě bolí každý sval... Děkuji 🙂

renabelly
15. čer 2015

Zdravím 🙂 mě bylo v prvním trimestru také hodně nevolno. Nejvíc mi pomohlo, když jsem něco dělala - např. jsem každý den cvičila jógu a tančila orient. tance. Oboje jsem cvičila už dlouho před otěhotněním a dělalo mi to opravdovou radost, takže jsem na nevolnost kolikrát úplně zapomněla 🙂 Jízda na kole byla taky fajn. Zkus dělat něco, co jsi dělala už dřív a rozhodně můžu doporučit tu jógu (těhotenskou). Já jsem např. moc ráda cvičila tohle:

https://www.youtube.com/watch?v=44fYnoSLL3c
chajdaloupka
autor
15. čer 2015

@renabelly ahoj, děkuji za radu, já před těhotenstvím znala jen práci v kanceláři, takže jsem pohybu nic moc nedala, pak se nám nedařilo miminko, tak jsem podstoupila hormonalni stimulaci a pribrala tak 6 kilo... je to des, necitim se vubec dobre a hlavne kdyz se na sebe podivam, proto bych chtela vyuzit pobytu doma a neco delat at se uvolnim a dam nejak do poradku... ale nechci ublizit miminku

kytka12
15. čer 2015

@chajdaloupka Co třeba procházka, práce na zahrádce? Nějak odvést myšlenky... Já jsem nyní v 6 týdnu těhotenství mám za sebou IVF a ještě beru nějaké hormony, taky mi není nejlíp, ale radši jsem v práci než doma. Občas se mi motá hlava, bolí mě žaludek, občas bolí břicho. Nejlíp mi je venku na procházce a pak mi dobře dělají bublinkový nápoje a pomeranče. Nebo zkus jít plavat, jestli máš poblíž nějaký bazén nebo koupaliště, případně relaxační masáž.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru