Dotazník: Aniball / Epi-no a zkušenosti z porodu

no_title
1. lis 2015

Ahoj dámy,
začala jsem se zajímat o předporodní cvičení s Aniball nebo Epi-no a občas se mi stává, že narážím na nedůvěru ze strany rodiny zpočátku i partnera. Snažila jsem se najít nějaká číselná data, ale bohužel jsem žádná nenašla. Je pak mnohem jednodušší argumentovat s čísly než stylem "jedna paní povídala".
Dotazník mohou vyplňovat jen ženy po porodu a to i ty, které s aniballem necvičily (pro srovnání počtu nástřihů s cvičením a bez)
Dotazník najdete zde: https://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/porod...
pokud jste rodily víckrát, dotazník můžete doplnit víckrát i pro ty ostatní porody. 🙂

A po sesbírání dat sem určitě zveřejním výsledky 🙂

papalinka
1. lis 2015

@no_title chybí tam Ústecký kraj ☹

no_title
autor
1. lis 2015

@papalinka jé, díky, měla jsem tam dokonce 2x jihočeský 🙂

andelka
1. lis 2015

Já jsem kdysi dělala průzkum, ale to nebylo ještě tolik zkušeností. Bylo to tady z té jedné diskuze. Vyšlo mi tehdy,že to fakt pomáhá,mnohem víc prvorodicek bez poranění než byl tehdy průměr nastrihu v porodnicich, a když byl,tak jen malý,dobře se hojil a bylo to z důvodu nějaké komplikace.
Na tvůj budu zvědavá,osobně jsem měla epino a moc chválím.

no_title
autor
1. lis 2015

@andelka tak to je bezva 🙂 Já jsem právě pár dotazníků prohlížela a vycházelo, že 68% českých žen rodilo s nastřižením ☹ mě by jenom zajímalo, jak to dělaly ženské kdysi, to se 70% rodiček natrhlo? Pochybuji.
Taky epino všude chválím, byť osobně jsem ho ještě nezkusila, ale vidím kolem sebe ty zkušenosti. Manžel o něm dlouho pochyboval, ale když jsem mu přečetla zkušenosti, které sem holky psaly, tak mi dal za pravdu 🙂