Jak sportovat v těhotenství?

kacaaa
11. kvě 2017

Ahoj,
vždycky jsem měla problémy s lehčí nadváhou, nic kritického, ale bylo nutné sportovat a vyloženě mi nešel pravidelný vyvážený jídelníček. Při prvním těhotenství to byla jedna komplikace za druhou a tak se mi podařilo přibrat 18kg, po porodu mi zůstalo 5 kg a já si říkala, že to nějak dolů půjde stravou a procházkami. Jenže procházky nebraly konce, sem tam běh, sem tam heat, sem tam plavání a váha šla po kojení nahoru. Teď mám rok a čtvrt starou holčičku, na testu dva proužky a plných 8 kg od původní předporodní váhy nahoře. Poslední měsíc jím dle jídelníčku, snažím se zhubnout, protože když připočítám i tu původní zanedbanou verzi postavy, tak je to opravdu hodně špatné. Co mi doporučíte za pohyb? Bojím se běhat a na večerní cvičení Jillian to taky nevypadá. Mám zvýšenou tepovou frekvenci a tak si říkám, že ani HEAT není ideální, protože i když se snažím, tak mi tam tepovka stoupá klidně nad 200. Nejde mi jen o vzhled, ale abych vůbec další těhotenství navíc s malou dračicí ustála. Prosím poraďte.

konidana
12. kvě 2017

Denně chodit.aspoň hodinu fakt svižné chůze s kočárem.tak 6až10km za každého počasí.

absintka19
12. kvě 2017

@kacaaa myslim ze kdyz jsi to nezvladla jako netehotna tak ted s tym zacit je blbost. Spise si uprav jidnicek at mas dost energie a zlozeni co tve telo potrebuje, klidne byt tebou investuji do odborne pomoci kde ti poradi jak s pohybem tak se stravou.

bledulka84
12. kvě 2017

Ja bych doporucila plavani nebo ty prochazky. Ale urcite je dobre veskera cviceni konzultovat s lekarem, on uvidi, jak tvoje tehotenstvi probiha. Me doktor ani nedoporucil s ohledem na konkretne moje problemy tehu jogu, ktera je normalne vhodna od druheho trimestru.

vanea
12. kvě 2017

Konzultuj s doktorem =) jinak plavání, rychlejší procházky (druhého prcka můžeš hodit na záda do nosičky, ale to bych dělala jen pokud jsi na to zvyklá). Jinak denně nachodit po venku 10km není moc, to se dá v pohodě, za hoďku a kousek to máš, když se nebudeš flákat=) Běhání se nedoporučuje pokud jsi předtím neběhala, takže teď bych s tím fakt nezačínala...až budeš mít trošku nachozeno, tak zkus začít tu těhu jógu, ale jako pokud nemáš žádný svalový základ tak je otázka, jestli je to vhodné...uvidíš=) nic jiného mně v těhu nenapadá..obvykle máš dělat to, co před těhu, ale v menší míře. Pokud jsi nedělala nic, tak bych chodila a se zbytkem začala až po porodu.

bekyc
12. kvě 2017

Těhotenská jóga, plavání a procházky. To ti podle mě ublížit nemůže. Naopak já se díky tomu cítila skvěle a přibrala jen 10 kg.

lovely_creature
12. kvě 2017

Když máš tep nad 200 tak jsi brutálně za hranicí aerobní zony, tak vysoko už nespaluješ tuky. Tep u heatu nad 200 být rozhodně nemá, když tak možná na konci 3 minutové písničky ve flatu, ale rozhodně ne obvykle. Pokud nejsi nějak nemocná ( prásky na srdce, na krev můžou zvyšovat ) tak bych řekla, že se příliš snažíš, sice je super že do toho dáváš všechno,a le v tomhle případě e to kontraproduktivní.
Za mě bych ti doporučila, jestli tě ten heat baví klidně ho dělej, ale hodně zvolni a dovol si taak jedbnu záverečnou písničku jít na max at se vyřádíš. Jsem lektorka alpiningu ( v podstatě uplně to samé jako heat - ten jsme dělala před těhotenstvím taky pár let ) a do konce 4 měsíce jsem měla lekce 5-6x týdně, taky mi ta tepovka skákala 170-180 když jsem si mákla... Pokud jsi opravdu zdravá a gynekolog ti vysloveně nezakáže sport prootže je to pro tebe riziko, neboj se pokračovat v čemkoliv. Jen zvolni.

Případně zkus lekci pilates - ale až od ukončeného 1. trimestru.
A jinak jak říkali holky plavání, těhu cvičení, svižné púrocházky...jde to, ale mě osobně to strašně nudí ( dělala jsem triatlon, pomalý plavání je nuda )

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru