Pomožte s výběrem předporodního kurzu v Brně

dagggy
8. zář 2015

Ahoj, máte někdo zkušenost s těmito kurzy? Ahoj, nastoupila sem na mateřskou a jako prvorodička vybírám nějaký dobrý kurz.Vzhledem k tomu, že termín porodu mám 23.10., tak jiné už z časových důvodů nepadají v úvahu. Zajímalo by mě, jaká je vaše zkušenost s těmito kurzy. Má smysl jít na všechny přednášky nebo absolvovat jen některé? Nebo je lepší zainvestovat víc peněz a jít na ucelený víkendový kurz do Majky? Díky moc.

Centrum pro rodinu a sociální péči:
http://www.crsp.cz/tehotne-nastavajici-rodice/6...

Centrum Majka:
http://www.majka-kurzy.cz/vikendovy-predporodni...

Lata:
http://lata.luzanky.cz/akce/kalendar-akci/50427/

anniesfibis
8. zář 2015

Nemam zkusenost ani s jednim, vcera jsem byla poprve u Ladky Rysave. Urcite bych zainvestovala..cena asi bude umerna kvalite.

buxbaumia
9. zář 2015

Taky doporučuju mamicentrum

daisyjane
9. zář 2015

@dagggy Ahoj. Byla jsem na víkendovém od CRSP i s partnerem. Bylo to fajn. První hodinka pro mě už byla docela zbytečná, tam se probíral průběh těhotenství a já byla na konci osmého měsíce, ale jinak mi dal hodně informací jak k porodu, tak k péči o miminko a kojení. Když se dívám do odkazu na lektorky, tak si jistě pamatuju, že Kameníkovou (vrchní porodní sestra z Obilňáku) a Levíčkovou jsme měli stejné (lékařka a sama maminka tuším 4 dětí). Ty zbylé dvě možná taky, ale jména si už nevybavím. Možná jsou i lepší kurzy, ale mě vyhovovala cena a nemyslím si, že bych dostala nějak málo nebo nekvalitní informace 🙂

dagggy
autor
9. zář 2015

@buxbaumia No vypadá to dobře,ale jedno setkání jsem už propásla vzhledem k termínu porodu bych nestihla ani to poslední. Takže jedině absolvovat ty setkání mezi, jen nevím, jestli je to možné,předpokládám,že se jedná o ucelený kurz,kam nelze volně chodit jen na vybraná setkání..

pejsanek
9. zář 2015

Nemám zkušenost ani s jedním, já sama jsem absolvovala při prvním těhotenství předporodní kurz u Jarmily Kovaříkové, kterou jsem pak měla i u porodu a u druhého bude taky. Ale slyšela jsem pozitivní reference na na Majku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru