Předporodní kurz - vyplatí se tam jít?

saphii
17. dub 2019

Jit či nejít na předporodní kurz? Pomohlo Vam to nejak ?

smajlinka22
17. dub 2019

Ahoj, chodili jsme i s partnerem, neřekli nám tam nic až tak světoborného, co bych si nevyčetla na internetu nebo v maminkovských časopisech, ale bylo tak pěkně shrnuté v jedné kupě. Navíc jsem tam získala tři nové kamarádky, s kterými jsme v kontaktu i po skoro čtyřech letech. Za mě ano 🙂

syrinxka
17. dub 2019

@saphii byla jsem na jednodenním a nic moc. Spíše obecne informace co se člověk docte všude možně sám. To už je lepší domluvit se s PA a připravit si konkrétní otázky, co vás zajímají.

merope
17. dub 2019

Bylo to fajn - hlavně první hodina o tom, jak to běhá v porodnici. Druhá byla pěkná, ale už jsem nevyužila (polohy při přirozeném porodu) - a na další jsem už nebyla, protože jsem mezitím porodila císařem. Ale kdyby nebylo toho předčasného císaře, tak bych si to určitě užila.

martinau5
17. dub 2019

Asi hodně záleží jak je kurz postaven... ten kurz na který chodím je na 8 lekcí a je to super a ten bych doporučila. Našla jsem si tady i kamarádky 🙂

verionka
17. dub 2019

Byla jsem na dvou jednodennich, jeden o manipulaci s miminkem (nácvik na panence, jak ho držet, chovat, pokládat), to bylo fajn a využila jsem a pak na kurzu vázání šátku, ten se hodil také, i když lektorka byla na můj vkus až moc (pardon za to slovo) alternativní, ve smyslu že dítě může být v šátku od rána do večera, ale na naučení toho, jak vázat a jaký šátek vybrat, to bylo fajn. Klasický předporodní jsem neabsolvovala a myslím, že mi to nechybělo 😊

petulkava
17. dub 2019

Já chodila s manželem a oba jsme se shodli, že to bylo až moc podrobné se spoustou fotek onoho místa v akci. Samozřejmě oba víme jak to "tam dole" chodí, ale mne jako nastávající maminku tyto snímky jen znervóznily když jsem věděla, že mě to za pár týdnů čeká taky. Ve finále z tohoto úhlu tam já nevidím vůbec a manžel stojí vedle mne takže taky ne. Oba jsme opouštěli kurz s hrůzou v očích a manžel pronesl "proboha co jsem ti to udělal". Ve finále jsem měla dobrý porod a oba jsme se shodli, že ten kurz nás vystrašil víc. Jedna kamarádka chodila na kurzy jinam a takto podrobné to naštěstí neměli a líbilo se jí to. Teď už vím, že pro mě ten kurz byl spíš strašák než nějaká pomoc.

slunecnice358
17. dub 2019

Určitě jít

gruyerre
17. dub 2019

Nešla jsem a nechybělo mně to 🙂

tercasv
17. dub 2019

Byli jsme s manželem na jednodenním (necelé 2 hodiny). PA mluvila, jak poznat kontrakce, jak dýchat, kdy jet do porodnice. Jak to chodí u příjmu, porodu. Ukázka poloh při porodu, jak se uvolnit, jak může doprovod pomoci. Co se děje při samotném porodu, co po porodu a na šestinedělí. Pak jsme si prošli porodní pokoje, ukazali nám postel/křeslo, kde se rodí a jak se dá nastavit 🙂 četla jsem nějaké diskuze, ale tohle bylo vše pohromadě, v porodnici, kde budu rodit a od PA, která u porodů bývá🙂 pro mě jako pro prvorodičku to bylo přínosné 🙂

rencinka87
17. dub 2019

Záleží, na jaký jdeš a co od toho čekáš.
My byli na dvoudenním kurzu hypnoporodu (chtěla jsem tímhle způsobem rodit)a bylo to super, nejlíp investovaný peníze v těhotenství. S druhým se chystám na jednodenní jen pro ženy (už se “trénují” jen relaxace a vizualizace, odpadá ta “popisná” odborná část).
Mimochodem videa z porodů nám tam taky pouštěli a byly to nádherný záběry.
Manžel pak, když měli partneři vyjádřit, co jim ten kurz dal, řekl, že by chtěl na základě těch videí být ten, kdo syna chytí do náruče. Bylo krásný to takhle slyšet, obzvlášť když on je těžce racionální člověk.
A nemluvím o tom, jak pak dokonale fungoval u porodu a bylo to jasně i tím kurzem, kde se všechno “naučil” a kde se neustále zdůrazňovala důležitost role partnera při porodu.
Takže za mě - kurz hypnoporodu rozhodně ano a pro oba.

sraffie
18. dub 2019

Chodím. Mám kurz na 7 lekcí a zatím mám za sebou dvě a musím říct že jsem ráda že jsem do toho šla a určitě doporučuji na něj jít 😊

merope
18. dub 2019

@petulkava Jo, kurs vázání šátku bych moc moc moc doporučila. Já mám šátek, mám dítě a zatím jsem ho uvázala jenom tak, že se mu to moc nelíbilo. A přitom ho na ruce mám každou chvíli a šátek by moc pomohl. (Kurs jsem neměla, koukám na videa, která mi kdo doporučí...)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru