Vyndání nosních mandlí, jít či nejít?

zutinka
11. led 2017

Dobry den,dostala jsem doporuceni pro dceru(4roky) na vyndani nosnich mandli.Ptam se jit ci nejit?Orosim vase zkusenosti.

mlynkova85
11. led 2017

My byly s dcerou také ve 4 letech. Proč zvažujete nejít? Kdyby se jednalo o krční tak bych to pochopila ale nosní? Čeho se bojíte? Dcera to zvládla v pohodě odpoledne jsme přijeli do nemocnice druhý den ráno šla na to a odpoledne ve 2 nás pustily domů 🙂
My šli z důvodu nemocí a šíleného chrápání. Už se to vážně nedalo vydržet málá se nemohla vůbec nadechnout nosem. Teď je klid jak od nemocí tak od chrápání jen nás to brzo čeká i se synem, ale tomu by chtěly brát i část krčních, protože je má po mě obrovské. Mě je v 18 odstranily celé.

keksikova1
11. led 2017

Mě brali i nosní i krční mandle v pubertě. O krčních by se asi dalo polemizovat, ale nosní bych klidně vyndat nechala.. prý dokonce dorůstá (to si sice nejsem jistá, ale říká se to).

andelka
11. led 2017

My jsme to odkládali skoro do 6 let. Proběhlo to dobře,ráno nástup,kolem 8h zákrok a v 14:30 jsme jeli domů. Žádné komplikace nebyly.

terinda
11. led 2017

Dceři to pomohlo. Odkládala jsem asi rok, ale pak se jí zhoršil i sluch, měla tekutinu ve středouší. Po operaci vše ok, proběhlo to bez problémů.

mlynkova85
11. led 2017

@keksikova1 Ano dorůstá a pokud se dítě nenaučí správně dýchat nosem může chodit na tento zákrok několikrát za sebou. 🙂

lajla
11. led 2017

Dcerka mela doporuceni, spatne slysela, chrapala, tekutina v usich, porad nachlazena..odmitla jsem.kazda ope je velky zasah a prinasi sva rizika...zasli jsme k homeopatce, za dva mesice byla v poradku, tympano A tekutina zmizela mandle se zmensila a nechrape.od te doby klid

meta123456789
17. led 2017

Byla jsem s dcerou, když jí byly necelé 3 roky. Zpětně to hodnotím jako velmi dobré rozhodnutí. Dcera byla v podstatě pořád nemocná, chrápala, špatně dýchala. Operovali ji v Motole. Hodně jsem se toho bála, ale nakonec to proběhlo relativně OK.

lusinek12
7. zář 2023

@keksikova1 nosni mandle v dnesni dobe uz nedorustaji kdyz se vyndavaji tak to uplne vyskrabavaj takzebuz nikdy nedorostou redily jsme to u dcery 8let kdyz dceri bylo 6let tak jsem byli na vymdani a po roce se me dr na logopedii resila jedtli nam nemohly opet narust ze dycha pusou a huhna nebo co.. Tak jsem to resila s dr na nosnim a ta mi řekla ze nosni mandle uz nedorustaji..