CAR na severení Moravě, napište reference

sakrusa83
9. kvě 2012

Ahoj holky. Mů dotaz zní jasně. Jsem z Ostravy a hledám vhodný CAR. Moje požadavky jsou množná náročné ale:
1.ať se člověku věnují důkladně a s péčí
2.ať to nejsou jen vysavači peněz

Klidně pojedu až do Prahy, ale třeba je to zbytčné. Napíšete nějaké reference? Myslím, že to holkám ze severní Moravy pomůže.
Preferovala bych recenze o městech Ostarva, Karviná, Frýdek Místek, Olomouc DÍKY zatím

janulas84
9. kvě 2012

Ahojky, já z vlastní zkušenosti můžu jen doporučit Fertimed v Polance nad Odrou, úžasný přístup sestřiček, doktoři taky fajn. Vyšlo hned první IVF 🙂 Opravdu se starají. A peníze, celé IVF nás vyšlo na 25.000,-Kč. Tak držím pěsti 🙂

dajamka
9. kvě 2012

Za 10 let cestovní turistiky po CAR i diskuzích bych volila v pořadí:
1) Reprofit (kontroly v Olomouci, ET a OPU v Brně)
2) FN Olomouc (levní)
3) Fertimed
4) 5) 6) místo - Gyncentrum (ale pouze se stimulacemi přes Dr. Čaplygina ve FM), Eurofertil Ostrava - nový Car), Gyncentrum Ostrava (tam v žádném případě).

Nabízím soukromou konzultaci a rady přes soukromé zprávy, pokud budete chtít🙂

krista1
21. kvě 2012

@dajamka Ahoj,můžu se zeptat,jak dlouhá je čekací doba na Car FN Olomouc,chtěla bych tam zavolat v srpnu,je to nadlouho?

dajamka
21. kvě 2012

Aktuálně nevím, bývalo to kolem 2 měsíců na první konzultaci, ale teď´ je tam zase více doktorů, tak to bude kratší. Mívají i nějakou pauzu o prázdninách, tak radím zavolat už teď a domluvit zavčas vhodný termín.

paraple98
28. kvě 2012

Doporučuji FN Ostrava, prostředí sice nic moc,ale udělají všechna potřebná vyšetření a o to jde především. Naopak nedoporučuji Fertimed, vyšetření žádná, jen vysávání peněz (samozřejmě pokud nejsi lehčí případ, že vyjde hned IUI či první IVF, ale to přece jen dopředu bohužel nikdo neví). Více klidně přes IP 😉

lenkarehankova
11. únor 2013

MOJE NEUSPĚŠNÁ POUT PO CAR ČESKÉ REPUBLIKY..
.fN oLOMOUC-LEVNÍ,OVŠEM MAJÍ NA TEBE MÁLO ČASU,KOMUNIKACE NIC MOC,ZBYTEČNÉ BĚHÁNÍ PRO LÉKY DO LÉKARNY CO KAŽDOU KONTROLU...V ČEKÁRNĚ VŽDY DAVY LIDÍ.

fERTIMED-PRO MNE HRŮZA A DĚS,PO NARKOZE DOLŮ PĚŠKY DO POSTELE,POŘÁD DO NĚČEHO NUTÍ ,PAKŽADÉ JINÝ LÉKAŘ..BYLO TO PŘED LETY ,ALE PENEZ JSME TAM NECHALI PLNO A PÉČE SPÍŠ PŘEHNANÁ,POŘÁD NÁS TAM NUTILI SPÁT,NO NEVÍM PROČ

GYNCENTRUM.JEDNA NÁVŠTĚVA..NEBUDETE MÍT NIKDY DĚTI,JE TŘEBA INHED IVF..OTĚHOTNĚLA JSEM PAK DVAKRÁT JEN CO SEM OD NICH UTEKLA,SICE MIMODĚLOŽNĚ ALE TO JE UŽ O NĚČEM JINÉM

EUROFERTIL-LÉKAŘ POMLOUVÁ SVÉ BÝVALÉ PRACOVIŠTĚ I TO PODOBNÉ KOUSEK OD NĚJ...ŽÁDNÉ VYŠETŘENÍ,ANI PROFIL..NIC,ŠUP NA KOZU A UDĚLÁM IVF..TAKY SE MNE NEKOLIKRÁT PTAL ZDA MÁM V UMYSLU PŘIJÍT VÍCKRÁT NA IVF,NECHÁPU PROČ SE PTAL..ŽE BY SLEVIČKA...
NYNÍ REPROFIT.IHNED MI ODPOVĚDĚLI NA MÉ OTÁZKY,MEJLE TAKY NĚKOLIK ODPOVĚDÍ IHNED I V NOCI,PANÍ DOKTORKA NESPÍ ANI V NEDĚLI VE 23,20...ZATÍM JSME OBA S MANŽELEM NAPROSTO NADŠENÍ PŘÍSTUPEM,VŠE HNED VYŠETŘUJÍ,OKAMŽITĚ BEZ PROBLÉMŮ JDE VŠECKO ...KONEČNĚ NĚKDO KDO SE O NÁC ZAJÍMÁ

silvie123
8. kvě 2016

Musím nesouhlasit s lenkarehankova..., do Eurofertilu chodím a naprostá spokojenost, veškeré testy atd., s pomlouváním jsem se nikdy nesetkala, doktor je dokonce toho názoru, že všechna centra mají stejnou úspěšnost. Je zde perfektní přístup a příjemné prostředí, vše dobře vysvětleno. Po druhém IVF jsem otěhotněla, ale bohužel jsme o mimi přišli - ZT..., ale do třetice jdu opět tady, jinak web - www.eurofertil.cz

tricky23
28. lis 2016

Předem se omlouvám, že je recenze tak dlouhá.

Již téměř tři roky se snažíme o miminko a protože bylinky, cvičení a měření bazální teploty nepomáhalo, tak jsme se rozhodli nechat si pomoci. Centrum jsem vybírala víceméně namátkou, protože nikoho známého v okolí nemáme a tak jsem po přečtení pár kladných recenzí zavolala do Eurofertilu. Zezačátku se všechno zdálo fajn, pan doktor nám jako jednu z prvních věcí řekl, ať nečtu diskuzní fóra, že prý mě to znervózní a pak jsme se pustili do "léčení". Nejdřív jsme absolvovali 3x2 cykly neúspěšných inseminací, s tím se ale při naší diagnóze (u mě PCO, u partnera zhoršená pohyblivost) počítalo.

Potom jsme přistoupili k IVF. Stimulace proběhla v pořádku, a na konci června jsem podstoupila OPU. Bylo mi sděleno, že se podařilo odebrat 6 vajíček, oplodněna byla 4, ale jen 2 z nich se začla hezky dělit. Vzhledem k tomu, že tou dobou pan doktor, odjížděl na služební cestu (nebo dovolenou, kdo ví) mi bylo vysvětleno, že se tato dvě embrya nechají ještě tři dny dozrát a poté se zamrazí. Já jsem nijak neprotestovala, protože jsem si řekla, že si ještě naposledy pořádně užiju léto a taky mi pan doktor vysvětlil, že vlastně to zamrazení je pro embrya prospěšné, že procentuelní úspěšnost je dokonce prý malinko vyšší, než u transferu rovnou po odběru. No dobře, bylo mi to divné, ale držela jsem hubu, vždyť jako laik tomu prd rozumím.

Na kontrole před samotným transferem se mě ještě pan doktor zeptal zda budeme transferovat jen jedno nebo obě zmražená embrya. Rozhodla jsem se pouze pro jedno, protože představa dvojčátek je trochu divoká. První KET bohužel nevyšel, ale co se dá dělat, člověk podepisuje tuny papírů, kde vlastně schvaluje, že s tímhle počítá, takže se nedá svítit.

S čím ale člověk opravdu nepočítá, bylo že když jsem přišla na kontrolu po neúspěšném KETu, tak jsem předpokládala, že se domluvíme na dalším transferu, bohužel místo toho ale přišla velice studená sprcha. Embryo prý od začítku bylo jen jedno. Jedno se totiž prý přestalo dělit před zmrazením. Což... se taky stává... taky jsem podepsala papír, že se může stát... Ten problém byl v tom, že nám to nikdo neřekl. Takže došlo ke konfrontaci přímo u pana doktora v ordinaci a potom ještě v čekárně. Kdy jsem se snažila panu doktorovi vysvětlit, že takovou zásadní informaci by měl pacientkám oznámit, že tohle není jen "no stalo se" situace. Načež pan doktor odmítl si přiznat chybu, bylo mi řečeno, že jsem si to zřejmě špatně interpretovala (takže jsem vlastně úplně blbá, když nepoznám rozdíl mezi 1 a 2) a že on si nic takového nepamatuje, protože tam má hodně pacientek. Jinými slovy jsem si to asi vymyslela nebo co.

Takže pro všechny, co by byly takové naivní jako jsem byla já... prosím vás chtějte všechno na papíře! Protože od našeho příchodu do Eurofertilu byly jediné papíry, které jsme kdy dostali jen a jen faktury (nekřesťanské). Takže bohužel na tenhle kopanec nemám ani fyzický důkaz.

Způsobilo mi to mnohem větší trauma, než nepovedený transfer a přimělo mě to se znovu pořádně začít soustředit na sebe, bylinky, cvičení a zdravou stravu, předtím, než půjdeme někam jinam. Ale pro zatím nechci doktorský plášť vidět minimálně půl roku.

Pokud by někoho zajímalo víc informací, klidně piště do zpráv.