Houpaci prkno - zkušenosti

stef9328
23. črc 2019

Ahoj holky, prosím nemáte někdo zkušenost s houpacím prknem (huups, utukutu)? A myslíte si, že by to využilo i 3lete dítě? Dcera má totiž příští týden narozeniny a já uvažuju o koupě, ale zase nevím :/. Prosím poraďte. Děkuji všem za zkušenost či názor.

leilinka1234
23. črc 2019

Moje dcera má dost často příležitost hrát si s tím u švagrové, má utukutu. A nejeví o to zájem. Její děti také ne. Koupili to, když měl jejich syn 2 roky a dodnes to leží bez povšimnutí v pokojíku.

prejeta_zaba
23. črc 2019

Syn zkoušel Houpee, ale je to v principu to samé. A přijde mi to jako předražená moderní kravina. Děcka co to mají si po tom posílají autíčka, zacvičili si na tom jednou. 🙄 Na to fakt nepotřebují věc za x tisíc.

stef9328
autor
23. črc 2019

Holky děkuji, no mě se taky popravdě zda strašně předražena deska. A kdyby malou nebavila, by mě to hodně štvalo :D

leneee
23. črc 2019

@stef9328 hezky den,my mame utukutu (vanocni darek pro dve deti to byl a tenkrat byl i se slevou) a syna bavi-mame to od jeho cca 1,5r, dcera nyni 5,5 se stale jeste taky obcas pohoupe. Jako kdybychom jej nemeli,nic se nedeje. Ale deti ho vyuzivaji a jinak jim slouzi jako ohradku/domecek/pultik,atd. Takze vyuziti to ma. Ale je to draha sranda-to jooo 😉 jinak mrknete na bazary/marketplace atd - daji se tam sehnat i za pulku.

prejeta_zaba
23. črc 2019

Když už něco takového, podívala bych se po trojúhelníku Piklerové (pikler triangle), na tom se podle mě víc vyblbne a zaposiluje, ale kdoví, třeba u vás zaboduje i to prkno. 😉

sudylichozrout
24. črc 2019

@stef9328 ahojky, mne ty balancni desky prijdou strasne nebezpecne. Videla jsem to v jedne hernicce, dite na tom blblo a dopadlo to tak, ze si pod oblouk strcilo omylem prsty a zhouplo se. Jeli do spitalu. Z meho pohledu jde o extremne predrazenou blbinu, kterou se navic deti mohou dost zranit.

puhelin
24. črc 2019

My mame houpaci duhu. Dcerku bavi od cca 13 mesicu a houpe se i ted v 28 mesicich. Rada na ni stoji a balancuje.

jivanka22
25. črc 2019

Kupovali jsme utukutu k prvním narozeninám. Využíváme stále (necelé dva roky) a využijeme i u druhého. Je hezké pozorovat ten vývoj využití, co s tím dítě vymyslím. Lze se klouzat, malá z něj skáče do bazénku s kuličkami, jezdit po něm s auty, posílat věci z obou stran, podlézat, přelézat, houpat se, stavět ohrádku, ve stoje balancovat apod. Není to blbost, ale taky to není nezbytnost. Piklerové trojúhelník mi přijde ke třetím narozkám vhodnější, pokud máte místo...člověk pořád vymýšlí "blbiny" ale dětem stačí i s prominutím blbá krabice na procvičení motoriky, ale o tom to není...prostě je na nás co těm dětem ukážeme 🙂