Jak podávat homeopatika kojenci?

pavlisek1511
16. bře 2015

Ahoj holky, potřebovala bych prosím poradit jak podávat homeopatika kojenci, každý mi říká něco jiného.
verze a) rozpustit 3 kuličky homeopatika na lžičce převařené vody a podat - stačí 1x denně
verze b) rozpustit 5 kuliček v 50 ml převařené vody a podávat lžičkou .... kolik lžiček denně? musí těch 50 ml miminko vypít během dne nebo stačí podat jen cca 3-5 lžiček roztoku během dne.
Moc Vám všem předem děkuji,
Pavlína

cabo
16. bře 2015

U homeopatik na zoubky podavam zpusobem b). U techto je podavani x krat denne. Ja davam dve lzicky cca 4x denne. Je potreba aby cca 20 min pred i po nic nejedlo ani nepilo.
Davam i preventivne Oscillococinum, u nich na lzicku cca 10 kulicek po 8 hodinach.
Jde spise o to, jaky zpusob vyhovuje vam. Jestli to mit predem nachystane,tech 50 ml nebo si pokazde chystat novou davku. A ne,nemusi to vypit cele. Ale muzete to uchovavat jen 24 hod,takze co nespotrebujete vylit a dalsi den namichat nove.

krabice1983
16. bře 2015

podávali jsme homeo na zoubky a 4x denně, takže nechat rozpustit na plastové lžiočce v trošce převařené vody.
Davali jsme chamomillu 3 kuličky 4x denně a pokaždé jsem si to připravovala čerstvé.
A když dáš jedny homeo a pak třeba jiné třeba oscilo, měla by tam být myslím 3é minutová pauza a myslím, že by se po podání homeo neměla 15 minut jíst.

makinea
16. bře 2015

Kolik rozpustíš kuliček, je úplně jedno, teoreticky stačí i jedna 🙂 Pro případ, že by byla nějaká špatná, tak se doporučují 2-3 jako pojistka. 5 je zbytečných, ale ani tím nic nezkazíš - prostě jen spotřebuješ víc kuliček 🙂

Určitě nemusí vypít celých 50 mililitrů, celkově je i jedno v jakém množství rozpustíš.
Někteří používají i stříkačku a rozpustí to v ní. Vždy pak stříknou miminku trochu do pusy a zbytek nechají na další dávku.

Až potud je to všechno vcelku jedno.

Mnohem víc záleží na počtu dávek. To by měl v případě chronických potíží vždy určovat homeopat (většinou se dává několik dávek v jednom jediném dni a dále se již jen čeká).
Ale předpokládám, že asi zkoušíš sama, když nevíš jak. pokud se jedná o nějaký akutní problém, tak zkus pár dávek - třeba tři po hodině nebo dvou. Pokud nebude žádná reakce, pak je lék pravděpodobně špatně zvolený.