Poradíte, co přírodního na vši? Existuje vůbec něco?

zdenina2
17. led 2016

Dceři svědí hlava a sem tam má malinký hníd ve vlasech. Našla jsem jí tam i malinkýho broučka. Vši nikdy neměla, takže s tím nemáme žádné zkušenosti. Děkuji za rady.

verusky
17. led 2016

tak ja mam nejstarsi dceru, ktera vsi obcas chytne a u ni je nejlepsi je povybirat. nema prilis huste vlasy, takze vsi i hnidy dobre vidim, popraskam je, znicim je a hotovo 🙂 ale jak to jednou chytla i ta mladsi, tam jsem musela do pripravku, protoze ve vlasech mladsi nevidim nic a byla by to prace na dva dny a ne dve hodiny.

anansie40
17. led 2016

Vyrábím si takový vlastní šampon, který smíchám takto: trochu normálního šamponu (kvůli konzistenci a napěnění), )přikápnu trochu tea tree oleje, přídám trochu oleje (může být olivový nebo slunečnicový) a trochu octu. Tohle napatlám na hlavu, pořádně vetřít, prodrbat a přikrýt nějakou folii nebo sáčkem, pořádně utěsnit, hlavu zabalit ještě do turbanu a nechat to na hlavě co nejdýl, min. tak hodinu. Po spláchnutí vlasy znova umýt a protřepat nad vanou a uvidíš, co ti z hlavy popadá (ve vaně jsou vidět černé tečky, popř. i celá zvířátka). Tak po třech dnech, nejpozději po týdnu zopakovat.