Potravinové alergie - atopický ekzém

monsou
10. led 2017

Ahoj, prosím o radu, zda nemá některá zkušenost s alergií skoro na všechny potraviny. Poprvé jsme se osypali po mléku - máme atopický ekzém a od té doby to jede, nesneseme skoro nic a teď to vypadá, že máme alergii i na lepek. Už jsem z toho zoufalá, pač nám je přes 9 měsíců, ale já nemůžu zkoušet nové potraviny jako ovoce - broskve, meruňky (ty taky nesneseme), rajčata, ryby... Osypáváme se teď už po potravinách, které jsme dřív snesli jako např. mrkev. Nevíte jak z toho ven? Budu ráda za každou radu. 🙂

annasmyckova
10. led 2017

a byli jste na alergologii na testech? taky mám dcerku atopika, ale na testech se neprokázalo z žádných mých podezření (taky jsem měla dojem, že to má po mléku a po kdečem, ale nic se neukázalo tak zásadního)...teď má 4,5 let, v zimě to má daleko horší, v létě jen sem tam. Je pravda, že některé potraviny ji ani nedávám, už to mám vypozorované (rajčata, kyselé-zelí, okurky.., citrusy, arašídy, čokoládu -to jsou silné alergeny). Nesnese oblečení z flísu -jen bavlnu, dávám dvojí máchání prádla bez aviváže...a mažu (expicial,sensicutan, lanolin...do koupele olejovou koupel linola)...

dzungala
Autor odpověď smazal
Zobraz
maxiste
10. led 2017

@monsou co kvasinka?

dzungala
Autor odpověď smazal
Zobraz
dzungala
Autor odpověď smazal
Zobraz
dzungala
Autor odpověď smazal
Zobraz
dzejnany
10. led 2017

Já mám taky dceru 2,5 roku atopika, a já jsem od mala taktéž. Dceru jsem nechala v roce testovat na alergologii a zjistilo se, že ji nedělá dobře vajíčko. A naštěstí se jednalo o alergii, která do třech let věku vymizí. Teď jsem jen sledování ale papáme vše. Ekzém je ted boj, ale nevzdáváme se 🙂. Vajíčko může, ale musíme ho pořádně tepelně upravit. Synovce taky testovali ve dvou letech a zjistili alergii na lepek. Takže si myslím, že žádné testy nejsou na škodu. A pokud bych měla opakovat častěji, neodmítla bych, dělám to pro klid dítěte a i svůj.

dzejnany
10. led 2017

My tak jen bavlněné věci, ted jsem přešla z punčošek jen na bavlněné legínky. Nám začala pomáhat Lipobase a ondřejova mast - na té jsme začali ted ujíždět. Na horší ložiska Fucidin, ale ten ted nezabíral, tak jsem si dovolila zabrousit do svých mladých let a vyhledala v lékarně Ichtoxyl (černá a smrdí), ale malé se krásně ložiska zahojila (dokáže se drát do krve ☹ ). Jinak taky není špatný mix lipobase se sudocrem, ten používám na rány, které si vydře do masa, krásně to vysuší. Toš tak, myslím, že každá máme své recepty, aby se našim bobiškům ulevilo. Jinak nám na noc dali sirup xyzal (na sklidnění), ale žádný efekt, nejvíc nám zabírá proti svědění fenistil, ale dávám jen akutně.

danndula
10. led 2017

Já mám atopak od narozeni 🙂 co mužů doporučit tak agresivní potraviny jako jsou citrusy, rajčata, vajíčka, mléko a cokoliv paliveho rovnou ani nedavat..me z nejhorších stavu v pubertě dostaly homeopatika od pana lecitele z Kroměříže 🙂 mela jsem to ve fázi mokvani a neměla jsem skoro kůži on me ze všeho dostal a budu mu nadosmrti vděčná 🙂 jmenuje se Kreml je už starší, ale profik první třídy 🙂 po porodu mám v plánu za nim též jet 🙂 přeji hodně stesti já se modlim aby to ta moje kočička v bříšku taky neměla 🙂 :(

dzungala
Autor odpověď smazal
Zobraz
soyevita
10. led 2017

@danndula Tak ten pan Kreml bude asi fakt hodně dobrý,u nás v Jihlavě je Mandragora-obchod s bylinkami.Je tam i léčitel a se svými dětmi jezdili právě k němu.

soyevita
10. led 2017

@dzungala Jaké probiotika prosím užíváte?

dzungala
Autor odpověď smazal
Zobraz
dzungala
10. led 2017
dzungala
Autor odpověď smazal
Zobraz
monsou
autor
10. led 2017

Holky, děkuji za Vaše rady, jsem ráda, že v tom nejsem sama. Obrátila jsem se na paní Zikovou. O kvasince jsem ještě neslyšela, krémů jsem vyzkoušela mraky a nic pořádně nepomohlo kromě Bepanthenu, ten to trošku udržuje.

netopejr
11. led 2017

Mne cekej zivot, od dětstvíi v dospělosti tvrdili, ze to ke atopak... A byl to lepek. Zkus ho vysadit, není to tak obtížné, do měsíce poznáš. Zadne vedl.uxcinky.
Taky je spousta křížových alergii - napr. Rajce samotný ok, paprika samotná ok, ale spolu problem.
Džusy a nekt.aditiva v nekt.potravinach obsahuji dráždivé látky.
Někdy rozdrazdene tělo, např. Z toho lepku, reaguje spatne třeba na citrusy nebo na jahody, ale příčinou nejsou ty citrusy.
At to brzy objevite!

monsou
autor
11. led 2017

My lepek v rodině nemáme, proto jsem byla překvapená tou reakcí i na něj. Prvně zkusím mléčné výrobky vysadit, poté lepek, ale jak říkáte všechny, je to vážně běh na dlouhou trať ☹

dzungala
Autor odpověď smazal
Zobraz
dzungala
Autor odpověď smazal
Zobraz
maxiste
12. led 2017

@dzungala
Mohu otázku? Mělo Vaše dítě při vymítání kvasinky "neklid, potíže s usínáním, hyperaktivitu"?

netopejr
12. led 2017

@monsou S tou dědičností jsem si to taky myslela, než jsem posléze zjistila, že celá jedna linie má symptomy, které tu nemoc obv. doprovází. Akorát že mají víceméně asymptomatickou formu, resp. netrápí je to zatím tolik, aby to řešili. Taky mi to přišlo jako blbost, ale experimentálně jsem si ověřila, že nikoli.
Ten lepek může být u mnoha fakt skrytý. A je dnes nějak moc. Asi že jíme mnohem víc bílýho pečiva, navíc to zpracování průmyslové, žádný pořádný kvásek, jen prášky na rychlé vykynutí, chleba se druhý den sype, dřív to byl chleba týden konzistentní a dobrý.

dzungala
Autor odpověď smazal
Zobraz
monsou
autor
12. led 2017

Neni to stoprocentni ten lepek, zacal se mi osypavat po vicezrnne kasi,takze to klidne muze byt jen ta psenice. Zkusim pomalu nasazovat piskoty a uvidime. S tou dedicnosti je to asi fakt.Je to zkratka tou dobou.A to jsem si myslela,jak ho ochranim tim,ze ho st

monsou
autor
12. led 2017

Ze ho stale kojim

maxiste
13. led 2017

@dzungala:
Ne, malej má 7m a kvasinku léčíme jen tím hylakem a Nutrilonem AC. Jsme v pořadníku na konzultaci s p. Zikovou a zkoušíme polehku ty příkrmy. Hylak jsme museli vysadit kvůli průjmům. Takže dáváme jen probiotila. Nesnažíme se o žádné výpady, když to není nevyhnutelné, ale kvasinku neživíme. Náš lékař samozřejmě o kvasince ví, že existuje. Leč nemyslím, že by to považoval za nějaký zdroj zla. Ty reakce malého snad ani nemohou být na léčbu. Ale upřímně nevím, kam to přiřadit.
Seboreu jsem zvládla sama asi nějakým zázrakem. A ekzém se podařilo kombinací stravy a toho Eucerinu. Takže ťuk,ťuk, prozatím je v pořádku.
Zajímalo by mě, testy na kvasinku děláte nějak průběžně?

dzungala
Autor odpověď smazal
Zobraz
maxiste
16. led 2017

@dzungala
No, testy prý stojí 750,- a může je předepsat doktor. Který to teda udělá, pokud ho požádám. Ale výsledek je prý nejistý a nemusí nic znamenat. Já už četla před mnoha lety knihu o candidě a stránky a taky jsem byla přesvědčená, že ji mám. Těhotenství udělalo trochu mezník, leccos se mi spravilo. Ale teď bojuju za syna. A popravdě je to peklo. Dnes třeba po nějaké době objevím zase zarudlej zadeček a na něm bílé zatvrdlé puchýřky? Vypadá to všelijak a není se koho zeptat. Vzhledem k tomu, že je na UM a příkrmy teprve testujeme tak nevím, co dělat jinak. Asi je to reakce na řepu. Ta byla v seznamu, že jako dobrý. Jsem ze situace trochu frustrovaná a vůbec se v tom jako "topím". Nejsem tak sebejistá, že bych si troufla syna léčit sama bez konzultace s odborníkem - mimo té diety, kterážto je sama o sobě neškodná. Přijde mi to jako sama si vyměňovat elektroinstalaci v domě, když o tom člověk ví prd.
Fakt na pytel.

dzungala
Autor odpověď smazal
Zobraz