Regresní terapie, pomohla vám?

hribek
7. lis 2017

Byla jste některá na regresní terapii? Pomohlo Vám to?

verca156
7. lis 2017

nemám zkušenosti ale kdybych na to měla prachy,..neváhám

kubuska
7. lis 2017

Byla a první mi pomohla uvědomit si proč jsem taková jaká jsem a proč mám zájmy jaké mám. účinek není okamžitý, asi čtvrt roku si ten prožitek sedá a ty se s ním učíš pracovat nějak vnitřně automaticky a po nějaké době, jako u každí terapie se musí zopakovat, aby se dalo s tím co máš zablokované pracovat dál. Mě tenkrát pani pomáhala se zbavit i zbloudilých duší

misa357
7. lis 2017

Taky me to zajímá, ale nějak si neumím predstavit, ze by to fakt fungovalo.

wrbka
7. lis 2017

Ano byla a vylecila me z celkem vazne nemoci 🙂 lec pani lecitelka uz neni mezi nami a tak bych uvitala tip na nekoho spolehliveho... s dusickama mivame problemy..

kaja2016
7. lis 2017

@hribek tak mě zase rozjela hodně vážně psychické problémy. Trvalo mi roky se z toho dostat. Věřím, že někomu může pomoci, ale slabším povaham nedoporučuji a varují!!!!!

drakenn
8. lis 2017

Jak se v rámci regresí definuje slabší povaha?

wrbka
8. lis 2017

@drakenn take by mne zajimalo.. ale ja jsem cita odjakziva a neublizilo mi to ba naopak... ale chce to proste nekoho zkuseneho...

hribek
autor
8. lis 2017

Ja nad tim prave premyslim. Posledni pul rok trpim migrenama ktery se stupnujou a je to neprijemny a tohle pry muze pomoct. Tak sbiram info aspon nez se odhodlam

kaja2016
9. lis 2017

@hribek to by ti mohla pomoct i klasicka psychoterapie a rekla bych, ze to je bezpecnejsi metoda...

kaja2016
9. lis 2017

@drakenn hele uprimne to nevim, nebo nedokazu popsat... treba v psychoterapii o tom mluvi jako o krehkem self....urcite asi tam musi byt i nejaka geneticka predispozice a mit uz tim smerem nejak "naslapnuto"...no zkratka vim, ze nejsem jedina koho regrese takhle "rozhodili" a to nejsou jenom regrese, ale treba i kineziologie, meditace atd...abych to nevysvetlila spatne, ja ty metody nechci nijak hanit, nekomu to muze opravdu pomoct a znam takove lidi, ale ja teda k nim nepatrim...

verca156
9. lis 2017

@hribek a ke komu chceš jít? přemýšlela jsi o Radulayové?

hribek
autor
9. lis 2017

@verca156 nasla jsem pozitivni ohlasy na tuhle pani http://homeopatie-regresni-terapie.cz/ psala jsem ji co mam za problemy, jeste krom migreny a psala mi ze bychom zkusily homeopatika a pripadne pote regresni terapii, ze by videla az po schuzce semnou...
Rada bych to vyzkousela, byla jsem i na reiki, ale je fakt ze z toho mam i respekt a nechci to uspechat...

andu
11. dub 2019

@kaja2016 Sice stará diskuze, ale nedá mi to. 🙂 Podle mě jde spíše o vhodně zvoleného terapeuta, který se drží daných pravidel a opravdu vás pečlivě provází zážitkem tak dlouho, dokud není do poslední maličkosti zpracován. Při propuštění klienta s nedokonale odreagovanou událostí mohou vzniknout spíše problémy, než aby regrese pomohla.

kaja2016
12. dub 2019

@andu Hele nemyslim si to. Je to takova lehci forma hypnozy, kterou dela clovek, ktery vetsinou nema vubec zadne vzdelani, popr. nejaky kratkodoby esokurz, napr.
Vikendovy. To me prijde opravdu malo na praci s nevedomim cloveka. Samozrejme existuji lide s prirozenym talentem a ze zkusenosti pak treba i vedi, co muze uskodit. Tim ze to neni ale vedecka metoda jako treba hypnoza, tak jednak.poskozenej klient se vetsinou uz nikdy neukaze a "terapeut"ani nema moznoat zjistit, ze v tomto konkretnim pripade doslo k problemu a nema moznost se pak poucit, kriticky zvazit svuj postup. Druhak neexistuje zadna oficialni databaze, kde by se.mohli tyhle zkusenosti sdilet. Proste za me opravdu jen pro stabilni jedince s nejakymi lehcimi problemy. A myslim, ze nikdo plne pricetny neco takoveho neprovadi, to riziko poskozeni je opravdu velike. V Bohnicich je spousta pacientu, co nejdrive resili sve potize timto zpusobem.

andu
12. dub 2019

@kaja2016 Tak žádný sebekriticky uvažující terapeut, který nemá zároveň psychologické vzdělání, si na triko nevezme, nebo teda neměl by si vzít, komplikovanější případ, než jsou například úzkosti. A takového klienta by měl nasměrovat na odbornou pomoc. Bohužel, je v dnešní době i spousta lidí, kteří toto vykonávají především pro zisk, případně si metodu pana Dragomireckého přizpůsobí podle svého uvážení a neuvědomují si, že opravdu mohou spíše uškodit. Ale nepřišla jsem se přít. Prostě každému vyhovují metody jiné. Mně osobně třeba nepomohla s mým problémem klasická psycholožka, ale až, jak vy říkáte nevědecké, rodinné konstelace. 😊

kaja2016
12. dub 2019

@andu tezko se neprit, kdyz mame jiny nazor🙂 Ale jen mam otazku tedy, zaujalo me, ze psycholog provadi rodinne konstelace nebo treba prave regresivni terapii. To delaji v ramci soukrome psychologicke praxe? Zatim jsem se s tim nesetkala.

andu
12. dub 2019

@kaja2016 Ano, já mám zkušenost s konkrétní studovanou psycholožkou (případně pošlu kontakt 🙂 ), která se vydala alternativní cestou. A tipuju, že opravdu nebude jediná, vzhledem k tomu, kolik lékařů se rozhodlo léčit jinak. Ale tak je to o celkovém pojetí života, na tom se určitě shodnem 😉

urtica
12. dub 2019

Nepomohla, pomohla až klasická psychoterapie

kaja2016
12. dub 2019

@andu No jo, ale je alternativa a alternativa. Treba u lekaru cinska medicina je sice alternativa ovsem s tisiciletou tradici. A psychoterapie je sama o sobe vlastne alternativa teprve 200 let stara. Ale vzhledem k mnozstvi lidi, kteri se ji venovali najdes hodne materialu s pacienty ze kterych muzea cerpat. Nehlede na to, ze vycvik trva min.5 let a ty kvalitnejsi za 5 let proste nestihnes. Ty metody, co zminujes jsou jak stare, 20 let? A vycvik trva jak dlouho? Neco jineho je, kdyz se setkas se samanem, ktery vyrostl nekde v amazonii a neco jineho je, kdyz se o podobne veci pokousi nekdo po par vikendovych kurzech. Nevim no. Jinak vystudovany psycholozka nema kvalifikaci delat jakoukoliv terapii. Na to by musel mit vycvik, jako kazdy jiny. Me se prave nelibi, ze clovek provadi nejakou esoterickou metodu a k tomu se ohani titulem napr. z psychologie ci mediciny, kolikrat i titulem Ing. Ono to spolu vubec nesouvisi. A jsem presvedcena, ze to delaji jen proto, ze to budi vetsi duveryhodnost. Ale jak rikam, pomoct muze ledacos, jen je dobre vedet, ze to a i sva rizika.

kaja2016
12. dub 2019

Jinak delat regresivni terapii v ramci psychologicky praxe povazuju za neeticky, to mas jakoby jsi prisla k praktickymu lekari a ten i nabidl za uplatu seanci reiki....

sudylichozrout
12. dub 2019

@kaja2016 ja jsem podstoupila regresni terapii, resp. realnou a primou hypnozu u lekare, psychiatra. A zabralo to. Byl to celkem masakr, ale zafungovalo to bez vedlejsich psychickych ucinku. Bylo mi trinact. Byt nejsem alternativne zamerena, tenhle lekar byl fakt extra trida, co umel i neco jineho, nez psat antidepresiva.

kaja2016
12. dub 2019

@sudylichozrout To jo, ale hypnoza je neco jinyho. Regr terapie je prace s minulymi zivoty, andely a buh vi s cim jeste. Ja mam pocit ze hypnozu normalne proplaci i pojistovna, ale jiste to nevim.

sudylichozrout
12. dub 2019

@kaja2016 Jj, vim, jaky je v tom rozdil. Slo o spojeni obeho. Prosla jsem i do "minuleho zivota".

kaja2016
12. dub 2019
andu
13. dub 2019

@kaja2016 Upřímně, přijít ke své praktické lékařce a ona mi nabídnout reiki, tak jsem mile překvapena 😁

kaja2016
14. dub 2019

@andu Mysleno tak, ze k reiki nemusis byt MUDr. Pokud MUDr. V ramci sve lekarske praxe nabizi reiki, tak to bude budit dojem, ze zarucuje ze reiki bude mit stejny ucinek jako treba atb na zanet. Pro nektere lidi je zanet bez atb zivot ohrozujici a atb prokazatelne pomaha. Muzes u reiki toto se stejnou pravdepodobnosti zarucit? Proto toohle spojeni povazuju za neeticke.

sudylichozrout
14. dub 2019

@kaja2016 jen se zeptam (opravdu nic ve zlem, ptam se z cire zvedavosti), jsi lekarka ci psycholozka? Diky.

kaja2016
14. dub 2019

@sudylichozrout Studuju psychoterapii a v oblasti dusevniho zdravi jsem pracovala cca 5 let pred materskou. Pohybovala jsem se i mezi alternativci. Ani psycholog ani lekar nejsem.

sudylichozrout
14. dub 2019

@kaja2016 Jj, diky. Na Karlovce? Ja mam totiz vystudovane temer to same, nejde o jednooborovou psychologii, ale je to tomu dost podobne.

kaja2016
14. dub 2019

@sudylichozrout psychoterapie co vim ( abys mela opravdu akreditovany vycvik) se neda studovat na vysce. Co presne jsi studovala? Ja si delam klasicky vycvik.