Solná jeskyně se školkou

vevero13
28. zář 2018

Prosím ty, které máte ověřené informace, o radu, zda zapsat syna (3 roky, zcela zdráv) na chození do solné jeskyně se školkou. Má to nějaký pozitivní vliv na zdraví? Děkuji.

ester_davidova
28. zář 2018

Dobrý večer - já bych asi nedávala, spíš by si mohl odnést nějaký bacil než posílenou imunitu, jen si představte, kdo tam většinou chodí... leda by chodili ten den jako první? A pak záleží kam. Zažila jsem i jeskyni pro školky v sutérénu domu - smrad a vlhko tak, že se i sůl na zemi rozpouštěla.

leniczka23
28. zář 2018

Tak u nas maji primo ve skolce udelanou a davala jsem. Jestli to pomaha to nevim, ale proc by mel chudak zustavat nekde mimo.

hojda
28. zář 2018

Naše dr se na solnou jeskyni taky moc netvářila, že právě tam těch bacilů bude až kam☹. Prý raději ven do lesa🙂.

leniczka23
28. zář 2018

Holkyy a i kdyby tam bylo hodne bacilu tak dobrej trening imunity ne? Nevim, me by nenapadlo to az tak hrotit. Je to asi tak na 10min 😉

urtica
28. zář 2018

Naše školka to má v programu též...obešla bych se bez toho, ale dceru z toho vyjímat nebudu právě proto, aby nebyla mimo. Sama jsem v dětství zažila, že mě rodiče z některých akitivit vyjímali a bylo to hodně nepříjemné - ostatní se o tom pak baví, vyprávějí si a dítko si připadá jako outsider...

vevero13
autor
28. zář 2018

@urtica Tohle všechno také hodnotím a domýšlím. Teď se ale ptám na ten zdravotní efekt, protože k němu jsem našla protichůdné informace.

vevero13
autor
28. zář 2018

Mimochodem, děti začnou chodit někdy v březnu a na ten čtvrt rok to bude stát 1500,- (jeskyně plus autobus). Kolik to stojí u Vás? Jen pro zajímavost. Peníze nejsou rozhodující, ale pálka to je. 😒

priefi
29. zář 2018

@vevero13 ja byla se synem jednou v solne jeskyni a pred nami byla skolka, mela jsem strach, abychom neco od skolky nechytli. Pani nam rekla, ze ta solni jeskyne zabiji bakterie, ze tam maji i nejaky cistici system... uz nevim presne. Takze solna jeskyne by mela byt ok, horsi to je s tim kolektivem, tam muze bacila chytit jedna dve hlavne mimo tu solnou jeskyni. Solna jeskyne je vhodna pro astmatiky, ekzematiky, alergiky atd.je takova prevence, ktera ma byt nahrazka morskeho vzduchu a vody, nekteri tvrdi, ze je pry i mnohem lepsi. Kazdopadne, pokud ma dite nekde neco usazene z predchoziho nachlazeni, vytahne to. Uz v solne jeskyni muze zacit pokaslavat a astmatici tam budou ze zacatku (prvnich par sezeni) pokaslavat urcite. Vytahuje to z tela ven usazeniny z dych.cest, dela to ocistu. Syn treba tam s nami jel (tehdy mel necely rok) kvuli ekzemu, v lednu prodelal chripajznu, a porad pokuckaval od te doby. V dubnu jsme byli v solne jeskyni, zacal tam dost pokuckavat i pak, po navsteve, vykaslaval, davali jsme i sirup, dokonce i ja s manzelem jsme pak vykaslavali docela dost a po tydnu to bylo ok, jenze ackoli jsme pred tim vsichni tri meli obcasne pokuckavani, po epizide se solnou jeskyni se vse procistilo a meli jsme pokoj, vycistilo nas to. Kdyby nebyla solna jeskyne tak daleko, urcite bychom chodili casteji. Ted to je hit, ze skolky tam chodi, aby se posilila imunita deti. Takze je to spis na Tvem zvazeni.

priefi
29. zář 2018

@leniczka23 klasicka solna jeskyne je na 45 min 😉

jahodi
Autor odpověď smazal
Zobraz
kattyd
29. zář 2018

Chodila jsem do solne jeskyne s malym cca pul roku pravidelne 1x tydne, bylo to fajn spestreni, ale nejaky pozitivni nebo negativni vliv na zdravi u nej i u sebe jsem nepozorovala.

jaja01k
29. zář 2018

Moji kluci chodili se školkou celý rok jednou týdně. Jestli to mělo nějaký efekt, nevím, spíš asi ne, ale určitě jim to ani neuškodilo. Ale kluci tam chodili rádi, tak jsem to neřešila a že by tam bylo nějak víc bacilů než jinde mě ani nenapadlo.

radula223
29. zář 2018

@vevero13 my platíme 55 za jednu návštěvu, půjdou 10x

drzticka81
29. zář 2018

syn chodil - tusim,ze to bylo 10 vstupu -vstup tak 20 minut a stalo to 300 cca.......ja to brala jako prijemnou zkusennost......a zda byl na tom zdravotne lip? to nevim,spis si myslim,ze rok co rok je to lepsi a lepsi....dceru pak taky necham chodit 🙂))

hermelinah
29. zář 2018

Malý chodil, už pro ten "výlet" 🙂

adau
29. zář 2018

Ona je solna jeskyne a solna jeskyne. Tam kam chodime my, cisti vzduch germicidni lampou po kazdem pobytu, takze vzdycky chodime do cisteho a nikdy jsme si bacila neodnesli. Chodim s malou rok, zacaly jsme kvuli ekzemu, a jako bonus jsme zvladly podzim zimu temer bez bacila. Takze za me to nejaky efekt ma, a i kdyby ne, je to pro dite fajn program👍

andelka
29. zář 2018

Chodili jsme měsíc 3x týdně v léčebně. Bylo to fajn,kdyby chodili se školkou, byla bych pro.